Akaa-Volley nousi täyteen pistesaaliseen kauden avauksessa

27.09.2019

Akaa-Volley rutisti liiga-avauksessaan täydet kolme sarjapistettä kaadettuaan viime kauden hopeajoukkueen, reippaasti uudistuneen Ettan kotikentällän Akassa 3-1 (24-26,25-14,25-10,25-22).

Ensimmäiseen erään Etta tuli todella ennakkoluulottomasti. Vaikka vastaanottoprosentti painui alle kolmenkymmenen, joukkue onnistui hyökkäyksissä lähes 60 prosenttisesti. Kun Kuoksan suojatit olivat hankkiutuneet 4-0 johtoon, itsevaarmuus paistoi katsomoon saakka.

Akaa-Volley hivuttautui piste pisteeltä lähemmäs ja saavutti vierasjoukkueen tilanteessa 16-16. Kun Akaan Mart Naaber onnistui syöttöviivalla yhden ja Joni Mikkonen kahden ässän verran, erä näytti jo kääntyvän akaalaisille. Jatkopalloissa Etta oli kuitenkin terävämpi ja vei erän lukemin 26-24.

Toiseen erään Akaa-Volley tuli kovalla asenteella ja vei sitä alusta lähtien. Ottelun alussa hiljaiseloa viettänyt Akaan hakkuri Joni Mikkonen (ainoat pisteet ne kaksi ässää) otettiin peliin mukaan (hyökkäysprosentti 80), torjuntapisteitä tuli liukuhihnalta ja Enderwin Herrera taituroi palloja oululaistorjunnan ohi kokemuksen tuomalla varmuudella. Erä Akaa-Volleylle selkeästi 25-14. Ratkaisupisteen takoi oululaiskenttään vaihdosta kentälle otettu Aatu Pöllänen.

Pitkä erätauko ei tuonut ottelun kulkuun muutosta. Akaa-Volley karkasi alkuhetkistä lähtien horisonttiin. Erän lopussa Etta ei millään saanut Mikkosen syöttöputkea poikki ja lopussa pistetaululla loistivat numerot 25-10 kotijoukkueelle. Mikkoselle kertyi erässä peräti 11 syöttöä.

Neljänteen erään Kuoksa sai taiottua jälleen nuoreen katraaseensa taisteluhengen päälle. Peli eteni tasaisesti ja oululaiset johtivat parhaimmillaan 16-13. Pikku hiljaa maan parhaan lentopalloyleisön kannustus alkoi purra ja Akaa rutisti rinnalle. Ratkaisu löytyi tällä kerralla vaihtopenkiltä. Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp otti johtotilanteessa 22-21 syöttöviivalle Nico Nurmesniemen. Nuori mies ei ujostellut: ensin ässä ja perään niin vaikea syöttö, että Ettan hyökkäys hajosi. Eetu Pennanen vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen kutospaikalta.

Ottelu lopulta ratkesi Ettan Janne Marttilan syötön karattua kentän takarajalta pitkäksi. ”Kiitos Akaa! Kiitos Akaa!” huudot alkoivat tavan mukaan kaikua Toijalan Monarin seinillä.

Ettan parhaan palkittiin Ville Sorvoja (15/+9).

- Teimme liikaa virheitä tänään. Niitä tuli sekä hyökkäyksissä (14) että syöttöviivalla (15). Pitää huomenna Hurrikaania vastaan tarkentaa otteita, kertoi Sorvoja pelin jälkeen.

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinto meni Eetu Pennaselle, joka oli haastattelussa luonnollisesti hyvillä fiiliksillä.

- Oli hieman ekstra latausta vanhaa joukkuettani vastaan. Onneksi kipsi suli ensimmäisen erän jälkeen. Pitää olla koko joukkueesta ylpeä. Ja hienoa, että ottelun ratkaisuhetkillä framille nousi Akaan oma poika Nico Nurmesniemi.

Olli Kuoksa komppasi Pennasta.

- Eetu oli oikeassa. Nicon syöttö onnistui ratkaisevassa hetkessä. Oma peli ei kantanut suunnitellusti kahdessa erässä. Seuraavaan peliin virheet pitää karsia minimiin.

Oliver Lüütsepp oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Olemme luonnollisesti tyytyväisiä avauspelin voittoon. Alussa oli hieman hermoilua otteissa, mutta onneksi pääsimme sen yli. Oli hyvin tiedossa, että Etta vielä nousee taisteluun kakkoserän jälkeen.

- Joukkueelta oli hieno nousu neljännessä erässä. Etta johti jo kolmella pisteellä, mutta pystyimme parantamaan. Uskon, että tuo toi itseluottamusta huomiseen Loimu-peliini.