Seuraa meitä somessa:

Ahvenanmaalainen hihamies palaa Loimuun

09.07.2015

Syksyllä 2011 ensimmäisenä ahvenanmaalaisena lentopalloilijana Suomen pääsarjassa esiintynyt yleispelaaja Verneri Vetriö (23 v, 193 cm) palaa Mestaruusliigaan ja Raision Loimuun 1+1 -vuotisella sopimuksella.

Jomala IK:n kasvatti pelasi Loimussa kahden kauden ajan 2011-2013 ja palasi sen jälkeen vuodeksi kotisaarelleen ja kasvattajaseuraansa, joka pelaa Ahvenanmaalta käsin Ruotsin Superettania, eli toiseksi korkeinta sarjaa. Yhden divarikauden jälkeen kutsui taas kovemmat pelit, kun Vetriö solmi viime kaudeksi sopimuksen Ruotsin Elitserienissä pelaavan VBK Tierpin kanssa.

Ensi kaudesta Vetriöllä oli ollut jo puhetta Tierpin kanssa, mutta Loimun muuttunut yleispelaajatilanne muutti suunnitelmat. Vetriö palaa innolla Mestaruusliigaan ja odottaa kovasti myös Euro-pelejä.

- On kiva palata oranssi-mustaan paitaan. Odotukset on kovat ja jännitystäkin vähän vatsan pohjassa. Kansainväliset pelit on mukava lisä, niitä on aina mukava pelata. Esimakua kv-otteluista sain kun olin viikko sitten pelaamassa jälleen Saarikisoissa Ahvenanmaan joukkueen kanssa. Suomeen palaamisessa on mukavaa myös se, että saa saunoa kunnon saunoissa taas, kommentoi Ahvenanmaalta tavoitettu Vetriö.

Vetriö on taitava hihamies, joka omaa myös hyvän hyökkäysarsenaalin. Hän tuo Loimuun juuri oikeanlaista vastaanottovarmuutta ja myös hyökkäyspuolelle erilaisen vaihtoehdon kuin Ossi Rumpunen ja Kirill Borichev. Vuodet Ruotsin sarjoissa Loimusta lähdön jälkeen ovat vieneet ison roolin joukkueissaan saaneen Vetriön uudelle tasolle lentopallossa. Hän oli viime kaudella Ruotsin pääsarjan pudotuspeleissä neljänneksi paras vastaanottaja ja teki runkosarjassa keskimäärin 3,21 ja pudotuspeleissä 2,58 pistettä erää kohden.

- Vastuu on kehittänyt minua, kun olen kahtena edellisenä kautena ottanut ison roolin molemmissa joukkueissa. Hyökkäyksen laatu ja varmuus ovat parantuneet vastaanoton varmistumisen ohella, analysoi Vetriö kehittymistään.

Vetriö on edustanut Ahvenanmaata sekä beach volleyssa että lentopallossa. Biitsihiekoilla hän on esiintynyt mm. Ahvenanmaan World Tour -turnauksessa 2011. Lentopalloparketeilla hän on edustanut Ahvenanmaata Island Games -suurtapahtumissa, joka on joka toinen vuosi järjestettävä Olympialaisten kaltainen kesäurheilutapahtuma. Vetriö on osallistunut Island Gameseihin kolme kertaa. Reilu viikko sitten Jerseyn saarella päättyneissä kisoissa hänen kaulaan pujotettiin pronssimitali. Aiemmista kisoista on palkintokaapissa hopea ja pronssi.

- Näimme Vernerissä paljon potentiaalia jo edellisillä Loimun kausilla, mutta hän lähti silloin isomman roolin ja vastuun perässä Ruotsin sarjoihin. Tämä oli hyvä päätös ja hän on kehittynyt edelleen sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Vernerillä on potentiaalia olla iso yllättäjä ensi kauden Mestaruusliigassa, kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

  Takaisin