Akaa-Volley ei rampana pystynyt Loimun kaatoon

30.03.2023

Akaa-Volleyn ja Raision Loimun välieräsarja lähti käyntiin hämmentyneissä tunnelmissa, kun kotijoukkueen riveistä puuttui useita pelaajia ja legendaarinen Olli Kunnari oli valmentaja-asun sijaan pukeutunut kymppipaitaan. Loimu käytti avautuneen mahdollisuuden ja vei Joonas Jokelan huiman illan myötä voiton 3-2.

Akaa-Volleyn päävalmentajaksi otteluun nimetty Ossi Heino passitti kentälle seuran liigauran kaikkien aikojen nuorimman kuusikon. Kun hakkurin tontille astui Ali Fazlin tilalle Joel Itänen, toisena keskipelaajana aloitti viime syksyn abiturientti Petteri Tyynismaa ja kokeneen yleispelaaja Greg Pettyn paikalle astui niin ikään viime vuonna valkolakin päähänsä painanut Jere Tikkala, kuusikon keski-ikä jäi 20-vuoden pintaan.

Akaan pelinrakentajana hääräsi tutusti Anton Välimaa, toisella laidalla aloitti kovassa pudotuspelivireessä oleva Mohammadreza Beik ja Tyynismaan kollegana verkon keskellä nähtiin kuusikon konkari Sauli Sinkkonen.

Loimun kuusikkoon ei yllätyksiä mahtunut. Jollei Eemeli Koukin liberopaitaa haluta sellaisena pitää. Pozo Hernandez, Väinö Rahko, Joonas Jokela, Eetu Mäki, Tomi Saarinen ja Joaquin Layus ovat kauden mittaan kentälle astuneet useaan otteeseen.

Mikä sitten aiheutti Akaa-Volleyn ainutlaatuisen aloituksen. Hevosmiesten tietotoimisto välitti tiedon joukkueeseen iskeneestä flunssapöpöstä. Petty ja Saku Tuomivaara olivat jääneet kotiin vällyjen alle ja Fazli ilmestyi puolikuntoisena vaihtonurkkaukseen. Todellinen yllätys niin yleisölle kuin Loimulle paljastui Akaan valmentaja Olli Kunnarin hupparin alta – pelipaita numerolla kymmenen!

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, mutta kääntyi kotijoukkueelle etenkin Sinkkosen ja Beikin vahvojen aloitusten ansiosta. Jälkimmäisen saldo oli hieno 8/+5 62 prosentin hyökkäystehoilla ja vastaanottokin toimi tutun luotettavasti (67%). Myös Itäsen urakka hakkurin tontilla sujui hyvin (6/+4). Erän pistekuningas löytyi kuitenkin verkon toiselta puolelta. Joonas Jokelan kohdalla lukee 9/+9.

Toista erää Loimu vei alusta lähtien. Ilmeisesti vieraat olivat toipuneet Akaan yllättävästä miehityksestä ja pääsivät paremmin omalle tasolleen. Kotijoukkueen hyökkäystehot putosivat 35 prosenttiin ja etenkin jatkopallojen päättämisessä tilasto on akaalaisittain onneton (7% - 31%). Erä päättyi Rahkon ässään.

Kolmas erä eteni tasaisesti pitkään. Akaa-Volley kiri kuitenkin erän loppua kohden karkuun tilanteesta 16-13 eteenpäin se ei enää antautunut. Erityismaininnan ansaitsevat Akaan nuoret pelaajat, jotka takoivat palloa ennakkoluulottomasti. Suurimmillaan ero oli kuusi pistettä 22-16. Eräpallotilanteessa Loimu otti syöttöviivalle Janne Pyhäjärven, joka suoriutui paineen alla hyvin. Mutta kukapa muukaan päätti erän kotijoukkueelle kuin Sinko Sinkkonen verkon keskeltä.

Neljättä erää lähdettiin viemään kuten toista. Loimu oli hienoisesti kuskin paikalla koko ajan ja Heinon oli otettava aikalisä lukemissa 9-13. Tuossa tilanteessa Akaa vaihtoi myös hakkuria. Fazli ei kuitenkaan kyennyt tappamaan palloa välittömästi kolmeen otteeseen tarjotusta passista huolimatta. Ja kun vielä Tikkalakin hyökkäsi leveäksi, taululla luki jo 9-17. Fazlin ensimmäinen piste tuli vasta kun pöytäkirjassa luki 17-22. Erän päätti Jokelan näyttävä hyökkäys Akaan kolmen miehen torjunnan yli.

Akaa-Volley jatkoi viidenteen erään edelleen samalla nuorella miehistöllä. Loimu oli saanut hengen päälle ja otti heti 1-4 johtoaseman. Saarisen ässä vei vieraat jo tilanteeseen 2-6. Tuon jälkeen pisteet menivät tasan, mutta hankittu neljän pisteen keula riitti Loimulle. Lopulta se venyi akaalaisten omien virheiden saattamana viiteen pinnaan. Loimun ehkä 30-40 hengen kannattajajoukon juhlat saivat alkaa.

Joonas Jokela ei isosta työmäärästä (56 passia) kärsi.

- No, eihän tässä nyt viimeaikoina ole paljoa harjoittelemaan ehtinyt, mutta ei tässä mitään hätää. Kolme erää oli meiltä hyvää peliä. Noissa kahdessa hävityssä Akaa syötti hyvin ja sai himmattua meidän hyökkäyksen.

Joel Itänen tuli haastatteluun leveästi hymyillen

- Halusin tietenkin näyttää parastani tänään, kun tilaisuuden sain.

Loimun valmentaja Mika Rantanen tunnusti, että ottelun alku oli vaikea.

- Ei mennyt peli suunnitelman mukaan, kun Akaa tuli poikkeuksellisella miehistöllä kehiin. Mutta saimme kuitenkin jollakin tavalla pelistä kiinni ensimmäisen erän jälkeen. Jokela on luonnollisesti meille tärkeä lenkki, mutta onneksi hän saa hyvin tukea muilta.

Olli Kunnari

- Erät eivät olleet veljeksiä keskenään. Varsinkin meidän hyökkäyspeli ailahteli erästä toiseen. Iso kiitos kuitenkin nuorille pelimiehille. Pelasivat hyvin paineen alla. Toivottavasti kuitenkin miehistö täydentyy lauantaiksi, jotta meillä on silloin enemmän vaihtoehtoja käytössä

Akaa-Volley - Raision Loimu 2-3
25-22, 18-25, 25-22, 18-25, 10-15
Koti:Itänen 24/+17,Sinkkonen 16/+13,Beik 15/+2
Vieras:Jokela 35/+28,Pozo Hernandez 10/+5,Rahko 10/+1