Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley ja Loimu välieriin - Tiikereiden ja Hurrikaani kausi päätökseen

24.03.2023

Miesten Mestaruusliigan välieräjoukkueista kolme on selvillä perjatai-illan huuman jälkeen, kun Akaa-Volley löi kotikentällään Tiikerit kolmannen kerran ja Loimu teki saman tempun Hurrikaanille Loimaalla. Näin Akaa-Volley ja Loimu kohtaavat toisessa välieäparissa, kun VaLePa odottaa vielä viikonloppuun oman parinsa ratkeamista Hurmoksen ja Savo Volleyn pelatessa lauantaina sekä tarvittaessa vielä sunnuntainakin.

Akaa-Volley rynnisti välieriin 

Tiikereiden kausi tuli päätökseen. Akaa-Volleyn kausi puolestaan jatkuu välierissä. Tiikerit hävisi perjantain kotiottelun suoraan kolmessa erässä ja Akaa vei ansaitusti jatkopaikan. Erät: 21-25, 20-25 ja 18-25.

Erät olivat identtisiä. Akaa aloitti jokaisen hyvin: avauserässä 6-2, toisessa 4-1 ja kolmannessa 3-0.

Avauserässä Tiikerit nousi lähelle, 11-13, mutta Greg Pettyn kahdella ässällä Akaa karkasi, 16-11. Vielä kerran nousi kotijoukkue, 19-21, mutta Olli Kunnarin aikalisän jälkeen vieraat ratkaisivat erän edukseen.

Toisessa erässä Sauli Sinkkonen löi ensitahdit. Tässä erässä Tiikerit kuitenkin pitkään taisteli voitosta. Tilanne eteni tasaisesti: 18-18, 19-19 ja 20-20. Beyk iski vieraille 21-20 ja sama mies torjui 23-20. Erässä Tiikereiltä hyvä nousu, mutta lopussa tuli myös liikaa omia virheitä. Ali Fazlin ässä päätti erän.

Myös kolmannessa erässä Tiikerit pääsi pari kertaa melkein iholle, mutta ei pystynyt vieraita horjuttamaan.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueen Daniel Thiessen ja vieraiden ex-tiikeri Anton Välimaa.

Anton Välimaa, Akaa-Volley:

-Hyvä fiilis. Pikkuhiljaa saa keskittyä seuraavaan vaiheeseen. Peli meille 3-0, mutta noin helppoa se ei ollut. Kokkola pisti hyvin vastaan ja ottelussa oli tunteitakin ihan mukavasti. Syöttö, vastaanotto ja hyökkäys. Niissä se ero syntyi. Ei väliä mikä joukkue vastaan tulee. Kaikki pitää voittaa, mikäli meinaa mitaleille tai nostaa kannu kauden päätteeksi.

Daniel Thiessen, Tiikerit:

-Pettynyt olo. Akaa oli parempi. Meillä oli hyvät ja huonot hetkemme. Akaa syötti jokaisessa pelissä vahvasti ja laittoi meille painetta. Kokkolassa ja Tiikereissä olen viihtynyt erittäin hyvin.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Tänään meillä oli hyvä maltti hyökkäyspelissä. Ei tehty hirveän paljon suoria virheitä. Siltä osin parannettiin verrattuna aikaisempiin peleihin. Sarja oli tiukkaa playoff-vääntöä. Tiukkoja eriä, hyvää puolustamista ja hyviä palloralleja.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Jokainen erä toisti samaa kaavaa. Jäätiin heti taakse. Roikuttiin ja päästiin aina lähelle. Akaa syötti hyvin ja teki meidän pelaamisemme vaikeaksi. Akaa oli parempi, ei jäänyt jossiteltavaa. Olen ylpeä meidän joukkueestamme. Vaikka kaksi viimeistä hävittiin 0-3, mutta lähes jokaisessa erässä pystyttiin haastamaan.

Tiikerit - Akaa-Volley 0-3
21–25, 20–25, 18–25
Koti:Thiessen 14/+7, Mäkinen 10/+0, Leppälä 5/+2
Vieras:Fazli 15/+7, Beik 11/+8, Sinkkonen 9/+6

Ässät: 3-6
Syöttövirheet: 12-12
Torjunnat: 4-10
Hyökkäys%: 40-49

Joukkueiden MVP:t
Tiikerit Daniel Thiessen
Akaa-Volley Anton Välimaa

Yleisöä: 585

Ottelutilasto

Akaa-Volley voitti otteluparin 3-1 ja etenee välieriin

Loimu marssii välieriin päättäen Hurrikaanin kauden

Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 0-3 (27-29,22-25,19-25)

Hurrikaani- Loimaa joutui nöyrtymään Raision Loimun edessä vajaan tuhannen katsojan edessä Loimaan Liikuntahallissa. Perjantai- illan jännitysnäytelmä tiesi sitä, että raisiolaiset marssivat välieriin, ja loimaalaiset joutuivat kesälomille. Ottelusarjan paremmuus ei jäänyt epäselväksi, Loimu oli kahdessa viimeisessä pelissä tehokkaampi ja vahvempi, voittaen ne puhtaasti 3-0.

Raisiolaisten hakkuri Joonas Jokela oli edellisen pelin tapaan kentän paras, tällä kertaa mies kirjasi 18 pistettä peräti 64% tehoilla.

– Pleijareissa systeemi on tulos tai ulos, ja mun tehtävä on lyödä palloa kenttään, Jokela summasi. Jokela pimensi Hurrikaanin hakkurin tässä ottelusarjassa täysin, mikä helpotti raisiolaisten etenemistä jatkoon.

Keskiviikon vierastappio Raisiossa laittoi Hurrikaanin perjantaina pakkovoiton eteen. Kotijoukkue aloittikin pelin hyvin, ja ensimmäinen erä eteni tasatahtia loppuun saakka. Hurrikaanilta Miika Haapaniemen avauserän pelaaminen enteile hyvää, samoin Jokela paukutti vahvasti verkon toisella puolella. Isännillä oli lopussa kolme eräpalloa, mutta yksikään ei tippunut Loimun kenttään. Vastaavasti vieraat onnistuivat toisessa eräpallossa, kiitos Jokelan hyökkäyksen.

Toinen erä lähti alusta saakka Loimun komennossa. Kun Hurrikaani ei saanut palloa laidasta kuolemaan, Haapaniemi piteli joukkuetta pelissä mukana lähes yksinään. Kristers Dardzans pysyi Loimun torjunnan pihdeissä hyvin, mikä vaikeutti Santeri Välimaan passityöskentelyä. Samalla Jokela jatkoi rellestämistään Tomi Saarinen passeista. Saarinen kierrätti hyökkäyksiä viisaasti, mutta jatkopalloissa mies luotti hakkuriinsa. Vastaavasti Välimaa ei löytänyt yhtä kuumaa pelaajaa, joka olisi onnistunut lyömään jatkopalloista pisteitä omalle joukkueelle.

Pitkällä erätauolla kotiyleisö odotti, että pukukopista saapuisi kentälle aggressiivinen kotijoukkue. Päinvastoin. Mika Rantanen ja Kari Raatikainen olivat onnistuneet pitämään vierasjoukkueen pelin tason pitkän erätauon aikana korkealla, ja välittömästi kolmannen erän alkuun se kiskoi 4-0 johdon. Vaikka erän puolivälissä erä tasoittui, oli Loimu niskan päällä loppuun saakka. Hurrikaanin loppukiri kaatui lopulta omiin hyökkäysvirheisiin, joita päätöserään sattui peräti seitsemän.
Vaikka ottelusarjan kaksi viimeistä ottelua oli periaatteessa Loimun näytöstä, nuorella Hurrikaanijoukkueella oli omat hetkensä. Tällä kertaa loimaalaisilta loppui maltti, mikä vaikeutti erien ja otteluiden voittamista. Joukkue sortui hyökkäysvirheisiin ja kahdessa viimeisessä ottelussa myös syöttövirheiden määrä kasvoi. Samalla Loimu sai nostettua pelin tasoa ja vähennettyä omia virheitä.

Neljäs puolivälieräottelu oli Jani Niskakankaan viimeinen Hurrikaanin päävalmentajana. Niskakankaan kasvoilta näkyi, että ottelusarjan tappio kaivoi mieltä.

– Ei me huonolle joukkueelle hävitty. Tietyllä tavalla ottelu oli tiivistelmä meidän kaudesta. Aika lailla vuoristorataa ollut koko kausi.




Hurrikaani Loimaa - Raision Loimu 0-3

27–29, 22–25, 19–25
Koti:Haapaniemi 12/+9, Muukkonen 12/+1, Dardzans 10/+2
Vieras:Jokela 18/+14, Rahko 11/+6, Pozo Herna 7/-1

Ässät: 6-5
Syöttövirheet: 14-17
Torjunnat: 5-8
Hyökkäys%: 41-56

Joukkueiden MVP:t
Miika Haapaniemi, Hurrikaani
Joonas Jokela, Loimu

Yleisöä: 963

Ottelutilasto

Loimu voitti otteluparin 3-1 ja etenee välieriin

  Takaisin