Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley ja VaLePa hakivat pisteet vieraista

12.12.2021

Lauantaina Vantaalla kauden avaustappionsa miesten Mestaruusliigassa kärsinyt VaLePa oli sunnuntaina tyly vieras Turussa ja Akaa-Volley puolestaan haki pisteet Rovaniemeltä erin 3-1.

VaLePa antoi TUTO Volleylle karun oppitunnin juhlaottelussa

Sunnuntaina Kupittaan palloiluhallissa pelattiin juhlaottelu TUTO Volleyn ja VaLePan välillä, kun ennen ottelua mittavan uran lentopallon parissa ja Turun Tovereissa tehneelle Mauri Niemelle jaettiin Suomen Lentopalloliiton myöntämä kultainen kunniamerkki. Kotijoukkueen juhlan aiheet jäivät pitkälti palkitsemisseremonioihin, sillä itse ottelussa vierailija VaLePa jyräsi tylysti turkulaisten yli joka erässä ja kuittasi täydet pisteet Kupittaalta erin 0-3 (17-25, 16-25, 12-25).

TUTO Volleyn päävalmentajan Ruslan Zhbankovin oli vaikea löytää sanottavaa ottelusta.

- Meillä ei onnistunut tänään yhtään mikään. Oli aika ruma peli meiltä, 25 omaa virhettä on hirveästi liikaa. VaLePa puolusti tänään aika hyvin ja meillä oli tänään tuplasti vähemmän puolustuspalloja. On vaikeaa kommentoida tällaisen ottelun jälkeen, kun mikään ei ole onnistunut. Joukkueen pelikuria pitää saada paremmaksi. Kaikki pelaajat tietävät missä pitäisi olla missäkin tilanteessa, mutta nyt kaikkien pitää tehdä niin kuin on sovittu joka osa-alueella, totesi pettynyt Zhbankov.



VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko oli vuorostaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Oikeastaan tähän peliin valmistautuminen lähti käyntiin heti Ducks-pelin jälkeen. Pidin siinä vähän pidemmän puheen joukkueelle, että missä nyt mennään. Osuin oikeaan ja pelaajisto ymmärsi asian. Kävimme aamulla vielä läpi mentaalisia asioita, siitä millaista on pelata, kun vastustaja haluaa aina haastaa VaLePan, varsinkin kotisalissaan. Loistava nollaaminen joukkueelta tähän päivän ja siihen pitää olla tyytyväinen, että kelkka saatiin nopeasti käännettyä. Varsinkin torjuntapuolustus oli hyvää tänään, sanaili Kangaskokko.

Ensimmäisessä erässä edellisen päivän Ducks- tappiostaan selvästi sisuuntunut VaLePa lähti heti paukusta karkuun isänniltä tehokkaan hakkurinsa Alberto Cavasinin johdolla. TUTO Volley lähti haastamaan hallitsevaa mestaria rohkeasti, mutta rohkeus ei tuottanut toivottua tulosta. Kotijoukkueen valmennus haki peliin piristystä myös vaihtojen kautta läpi koko kamppailun. Avauserän TUTO Volleyn onnistumiset jakautuivat tasaisesti. Erässä nähtiin myös monia pitkiä taistelupalloja, jotka kääntyivät toistuvasti lujasti puolustaneen VaLePan hyväksi. Vierailijoiden pistelinkoja olivat kovaa pommittaneet Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen. Joukkueiden välinen piste-ero repsahti lopulta isosti sastamalalaisten eduksi.



Toisen erän alkuhetket edettiin tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet pääsivät hyökkäämään monipuolisesti. Kymmenen pisteen kohdalla VaLePa alkoi kuitenkin jälleen repiä eroa turkulaisiin Hännisen vahvojen esitysten tukemana. TUTO Volley yritti osaltaan kiriä etumatkaa umpeen, mutta kiriyritykset tyrehtyivät useasti virheisiin ja vieraiden vahvaan laitatorjuntapeliin. Toisen periodin viimeiset pisteet lähtivät vihaisesti laitapelaajien käsistä ja VaLePa kuittasi erävoiton jälleen selvällä marginaalilla.
Pitkä erätaukokaan ei tuonut muutosta kenttätapahtumiin, vaan vieraat painoivat kaasun välittömästi pohjaan ja siirtyivät tukevaan johtoon, kun Hänninen, Cavasin ja Mäkinen takoivat pelivälinettä kenttään.

TUTO Volley sai hetkeksi pelin juonesta kiinni ja nousi parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän VaLePasta. Kirin maestrona toimi laidalta pyssyttänyt Antti Karttunen. VaLePa ei kuitenkaan päästänyt peliä käsistään, vaan rytkäisi uudestaan selvälle karkumatkalle vahvojen syöttöjen pohjustamana. TUTO Volleyn peli tuntui edelleen kariutuvan virheisiin pääosin syöttöruudussa, eivätkä turkulaisten hyökkäyksetkään pystyneet murtamaan VaLePan puolustusta. Erän lopussa lukemat tulostaululla repesivät VaLePan pitkän syöttöputken johdosta rumiksi.



TUTO Volleyn parhaana palkittu Matti Toivola ruoski rajusti joukkueensa suoritusta.

- Peli oli meiltä heikko, siinä ei oikeastaan ollut mitään positiivista. VaLePa puolusti kyllä hyvin, mutta pitää myös itse pystyä vastaamaan siihen. Pitkät syöttöputket pitäisi vaan saada poikki ja olla kovuutta niissä tilanteissa. Peli on varmasti kiinni nyt henkiseltä puolelta. Kyllä me osaamme pelata, mutta tänään ei ollut meidän näköistä lentopalloa, tuumasi mietteliäs Toivola.

VaLePan Severi Savonsalmi oli tyytyväinen joukkueensa tasonnostoon edellisestä ottelusta.

- Onnistuimme tänään hyvin, kun joukkueen henkistä kanttia mitattiin tappion jälkeen. Ducks-pelistä piti parantaa, se tehtiin ja tulos on taululla. Joukkueena puolustimme hyvin ja sen jälkeen hyökkäyskin toimi kivasti, Savonsalmi summasi.


TUTO Volley - VaLePa
0-3 (
17-25, 16-25, 12-25)
Koti:Vuori 7/-3,Karttunen 6/+1,Koivisto 3/-1
Vieras:Cavasin 18/+12,Hänninen 14/+10,Mäkinen 9/+5
Ä 1-4, sv 11-9, T 3-9, H 30%-49%, vo% 52%-54%

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Matti Toivola
VaLePa: Alberto Cavasin

PROlibero
Risto Ruohola, VaLePa

Katsojia: 302

Ottelutilasto

Team Lakkapää törmäsi Voitto Köykkään

Team Lakkapään kotivoittojen putki jäi yhteen, kun se kohtasi sunnuntaina kotonaan Akaa Volleyn. Vaikka Akaa lepuutti pelissään avainpelaajia pitkin peliä, ei sen voitto ollut missään vaiheessa oikeasti uhattuna. Akaa voitti ottelun erin 3-1 (19-25, 22-25, 25-17, 22-25).

Kahden ensimmäisen erän aikana Akaan valmentaja Olli Kunnari peluutti kuusikkoa, jossa olivat kentällä hakkurina Urpo Sivula ja toisena yleispelaajana Kristo Kollo. Kolmanteen erään Kunnari vaihtoi hakkuriksi nuoren ja kokemattoman Joel Itäsen ja yleispelaajaksi Kasmir Vuorisen. Tämä heilautti ottelua vain kolmannessa erässä, jonka Lakkapää vei lopulta selkein lukemin. Ensimmäisen erän ratkaisu tapahtui, kun Sauli Sinkkonen kävi syöttämässä tilanteessa 17-21 Akaan lopulliseen erävoittoon. Sama mies teki tuhojaan myös toisessa erässä, jossa hän kävi polkaisemassa Akaan lopulliselle karkumatkalle ässäsyötöllään tilanteessa 10-13.

Kolmannessa erässä Akaan vaihdot aiheuttivat sen, että joukkue haki peliään koko erän ajan ja Lakkapää pääsi pelirytmiin kiinni ja sai pelihurmoksen päälle, jota Akaa ei pystynyt enää saamaan kuriin. Aponzan veljekset juhlivat etenkin torjuntapuolella ratkaisten erän lopun Lakkapäälle. Neljäs erä oli alussa tasainen, mutta sitten alkoi pelissä erottua yksi mies ylitse muiden ja hän oli Akaan libero Voitto Köykkä, joka alkoi napsia peliin kuin marjoja Lakkapään hurjia hyökkäyksiä, joita esittivät etenkin uusi yleispelaaja Leiner Aponza ja hakkuri Fredric Gustavsson. Vaikka Lakkapää pelasi hyvän erän, niin eleetön Köykkä johdatti Akaan erä- ja otteluvoittoon.

Lakkapää sai riveihinsä toisen Aponzan ja hänen ensimmäiseen peliinsä Suomessa pätevät samat sanat kuin kaksoisveljensä ensimmäiseen peliin: Lakkapää on saanut riveihinsä hiomattoman timantin, jonka potentiaali on aivan huikea. Jo nyt Leiner Aponza iski tehot 20/+15 ollen joukkueen tehokkain pelaaja ennen Fredric Gustavssonia 20/+9. Aponza iski 15 pistettä 29 passista 51 prosentin tehoilla.

Joukkueiden suurin ero oli vastaanotossa, jonka Akaa vei 6-0 eli prosentein 60-41. Akaan tehokkain oli vain kaksi erää pelannut Kristo Kollo 13/+10.

Lakkapään hyökkäysarsenaali on tällä hetkellä todella hyvä, mutta vastaanotto ja puolustuspeli ailahtelee aivan liikaa eli ei mitään uutta pohjoisen kaamoksen alla. Mikäli Lakkapää saa vastaanoton kuntoon, on joukkueella potentiaalia nousta vaikka kuinka korkealla, mutta löytyykö vastaanottoon ratkaisu ja riittääkö aika, siinäpä kaksi kiperää kysymystä kotijoukkueelle.

Libero Voitto Köykkä, Akaa-Volley:

- Hyvä peli meiltä. Parissa ensimmäisessä erässä oli varmaa tekemistä. Kolmas erä meni jännittäessä uudella seitsikolta. Lakkapää pelasi hyvin kolmannessa erässä. Neljänteen kasasimme rivimme ja ansaitsimme kolme pistettä.

Yleispelaaja Leiner Aponza, Team Lakkapää:

- Peli tuntui hyvältä, mutta joukkueen puolesta harmittaa tappio. Tarvitsemme paljon työntekoa joukkueena. Tuntuu mukavalta pelata veljeni kanssa. Kommunikaatio toimii veljen kanssa hyvin.

Päävalmentaja Olli Kunnari, Akaa-Volley:

- Syöttömme rikkoi vastustajan peliä kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli liian varovainen meiltä. Kun virheitä yrittää vältellä, niitä yleensä tulee enemmän. Neljänteen erään rohkeutemme palasi. Farmipelaajamme Joel Itänen pelasi hyvän ensimmäisen liigaottelun. Voitto Köykkä pelasi myös todella vahvan pelin ja ohjasi koko joukkueen peliä.

Päävalmentaja Luis Salgado, Team Lakkapää:

- En ole tyytyväinen. Akaa oli vahva jokaisella osa-alueella. Leiner Aponza tuli todella hyvin joukkueeseen sisään, vaikka on treenannut mukana vasta viikon. Meidän pitää keskittyä paremmin tilanteissa, joissa olemme muutaman pisteen perässä. Katsoimme Köykän sijoittumista, ja sijoittumisen vuoksi syöttömme suuntasimme hänelle ottelun alkupuolella.


Team Lakkapää - Akaa-Volley
1-3 (
19-25, 22-25, 25-17, 22-25)
Koti:Gustavsson 20/+9,Aponza 20/+15,Berg 8/+6
Vieras:Kollo 13/+10,Nurmesniem 11/+8,Borichev 11/+6
Ässät 6-7, syöttövirheet 9-15, torjunnat 12-5, hyökkäysvirheet 12-5, hyökkäys% 49-44, vastaanotto% 41-60

Joukkueiden MVP:t
Team Lakkapää, Leiner Aponza
Akaa Volley: Voitto Köykkä

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Katsojia:

Ottelutilasto

  Takaisin