Akaa-Volley tyly isäntä Tiikereille - Hurmos viidennessä parempi Vantaalla

12.02.2023

Akaa-Volley ei antanut mitään mahdollisuuksi edellisiltana VaLePan puhataasti kaataneille Tiijkereille ja samaan aikaan Karelian Hurmos oli puolestaan tiukan viisieräisen väännön jälkeen parempi Vantaa Ducksia pääkaupunkiseudulla.

Akaa-Volley tukevaan voittoon kotisalissaan

Akaa-Volleyn lauantainen pitkä pelireissu Siilinjärvelle ei pelaajien jäsenissä painanut, kun se kohtasi sunnuntain alkuillasta Kokkolan Tiikerit. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä, mutta kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, taululla luki 3 – 0 (25-21,25-18,25-17).

Avauskokoonpanoissa ei isoja yllätyksiä nähty. Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa, joka oli poissa lauantain Savo-pelistä, astui omalle tontilleen. Useimmissa otteluissa Akaan toisena yleispelaajana nähty Mohammadreza Beik sai huilivuoron ja Nico Nurmesniemi sai pelivastuuta.

Tiikerien aloitus oli hermostunut. Kotijoukkueen kuudesta ensimmäisestä pisteestä puolet tuli vieraiden syöttövirheistä. Tasatilanteessa 6-6 Nurmesniemi astui syöttöviivalle ja vei joukkueensa 11-6 johtoasemaan. Sen jälkeen erässä nähtiin sekä muutama epäselvä että ennen kaikkea useita hienoja taistelupalloja. Akaa-Volley oli kuitenkin hankkinut riittävän etumatkan ennen ratkaisuja. Erän tilastot olivat lopulta hyvin tasaiset kaikilta osiltaan. Tiikerien alkuerän aloitusvirheet taisivat olla kohtalokkaat, kun ero oli lopulta vain neljä pinnaa.

Toisessa erässä nähtiin muutama ’sählypallo’, Akaa-Volleylta muutama ’merkkivirhe’ ja Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilälle kaksi keltaista korttia. Ensin tuli viivytysvaroitus, kun aikalisäpyyntö tuli liian myöhään ja sen jälkeen keltainen vielä purnaamisesta. Jälleen Akaa-Volley karkasi Nurmesniemen syöttövuorolla lukemiin 13-6 eikä luovuttanut johtoasemaansa, kun sellaisen hankki. Erä päättyi Akaan Greg Pettyn onnekkaaseen ässään, kun pallo suorastan kiipesi verkkonauhan yli vastustajan kenttäpuoliskolle.

Kolmanteen erään Akaan valmentaja Kunnari vaihtoi hakkuria. Kovan kuorman jo lauantaina Siilinjärvellä kantanut Ali Fazli sai tehdä tilaa Joel Itäselle. Nuori hakkuri selvästi nautti saamastaan vastuusta. Tällä kerralla kotijoukkue ei kyennyt pisteputkiin, vaan hivuttautui karkuun vähitellen. Keskisipilä oli ilmeisesti komentanut joukkonsa panostamaan syöttöihin, koska aloitusvirheitä sattui yksi toisensa jälkeen. Tiikerilauma menetti pelinrakentajansa tilanteessa 19-15, kun Joska Försti nyrjäytti nilkkansa verkolla. Toivottavasti vaurio ei ole kovin paha, kun kausi lähestyy kuuminta vaihettaan. Ottelu päättyi kuten toinen erä – Pettyn ässäsyötöön.

Kokenut Antti Leppälä pisti lopputuloksen Akaan paremmuuden piikkiin.

- Akaa oli hyvin perillä meidän kuvioista. Minkäänlainen hyökkäys ei ollut jäädäkseen. Meillä on kovat joukkueet tulossa vastaan tässä runkosarjan lopussa ja se on vain hyvä. Saamme hyvää sparrausta pudotuspeleihin.

Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Anton Välimaa oli tyytyväinen omaan panokseensa.

- Olihan se ihan jees. Olin viikolla flunssassa ja ehkä hiukan hapotti. Ei tämä meiltä kuitenkaan paras hyökkäyspeli ollut. Kehuisin ennemmin torjuntaa ja puolustusta.

Keskisipilä vahvisti Välimaan havainnon.

- Akaan torjunta vaimensi hyökkäyksiä hyvin. Oma puolustuksemme ei toiminut niin hyvin kuin normaalisti. Akaa oli kyllä selvästi parempi tänään.
-
Kunnari kiitteli Nurmesniemen, Välimaan ja itäsen otteita.

- Nurmesniemi ja Välimaa ovat pitkin kautta täyttäneet paikkansa mainiosti. Itäsellä oli se paha sormivamma alkukaudesta ja on siksi joutunut pääosin katselemaan otteluita sivusta. On hyvä, että onnistui nyt, kun sai peliaikaa.

Hurmos vei pitkän jännitysnäytelmän Ducksia vastaan Vantaalla

Vantaa Ducks - Karelian Hurmos 2-3 (19-25, 22-25, 26-24, 25-20, 13-15)

Vantaa Ducksin parin ottelun mittainen voittoputki katkesi kotikentällä Lumossa sunnuntaina 12. helmikuuta. Ottelu tarjosi kuitenkin 473 päiselle yleisölle viihdettä koko rahan edestä yli kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa.

Kaksi pistettä matkasi Joensuuhun ja yksi jäi Korsoon. Miten se riittää Ducksin jatkohaaveita ajatellen jää nähtäväksi.

Ensimmäinen erä mentiin alusta loppuun Karelian Hurmoksen pienoisessa hallinnassa. Ankat puolustivat hyvin, mutta antoi omilla syöttövirheillä ja muilla virheillä ilmaisia pisteitä vastustajalle. Mikko Räsäsen ja Eetu Häyrisen syöttövuoroilla myös syötön vastaanotossa oli pienoisia vaikeuksia.

Ei auttanut, että Alek Rastamo ja Kalle Kattelus välillä väläyttivät, Hurmos oli vahvempi joukkue. Lumossa tuttu Fowad Rezai pelasi liberon paikkaa ja teki läpi ottelun hyvää työtä. Erä vieraille 19-25.

Toinen erä alkoi selvästi Hurmoksen komennossa. Joukkue syötti hyvin ja hyökkäsi terävästi. Kun ensin Atte Rissanen, hänen jälkeensä Eetu Häyrinen ja lopuksi Mikko Räsänen onnistuivat vähän pidemmissä syöttöputkissa vieraat johtivat parhaimillaan peliä jo 12-20. Ducks ei myöskään löytänyt keinoja läpäistä vastustajan torjuntaa.

Marko Määttänen korvasi Sergej Drobničin tilanteessa 6-13 ja Ville Kattelus veljensä Kallen tilanteessa 9-17. Vaihdot piristivät peliä, ja kun sekä Iiro Seppälä että Marko Määttänen onnistuivat hyvin syöttöissään ankat tulivat jo tilanteeseen 21-23. Rastamon hyökkäykset olivat teräviä ja myös keskipelaajat onnistuivat erän lopussa hyvin. Voitto silti vieraille 22-25.

Kolmanteen erään tuli aivan uusi Ducks. Hienoilla torjunnoilla ankat menivät jo 6-1 johtoon. Sen jälkeen Janne Marttila toi kovilla syötöillään Hurmoksen jo melkein rinnalle, mutta ei sentään ihan. Tasatahtia mentiin tilanteeseen 13-13, mutta ankat olivat päättäneet, että tämä erä hoidetaan. Erä ratkesi Hurmoksen virheisiin, mutta vasta jatkopallon jälkeen. Erä ankoille 26-24.

Neljäs erä näytti jo menevän selvästi ankoille. Taas torjunta toimi loistavasti ja Alek Rastamo löi melkein paikasta kuin paikasta pisteen. Marko Määttänen loukkasi erän puolessa välissä pohkeensa ja peli meni Ducksilta hetkeksi seksaisin. Sergej Drobnič tuli Määttäsen paikalle ja päättäväinen ankkalauma hoiti erän kotiin 25-20. Taas hyvä torjuntapeli oli keskeisessä roolissa.

Viides erä oli myös tasainen, mutta siinä Ducks teki jonkun verran enemmän omia virheitä kuin Hurmos. Ankat kävivät jo 10-9 johdossa, mutta sitten Hurmos vei. Vieraat pelasivat miltei kaikki ratkaisupallot Mikko Räsäsen kautta ja Räsänen kiitti kunniasta ja löi lopuksi myös ottelupallon Ducksin kenttään.

Niko Haapakoski, Karelian Hurmos:

“Välillä pelasimme hyvää lentopalloa, välillä ei niin hyvää. Vaikka en yleensä peippaa niin nyt tuli kaksi hyvää paikkaa”.

Alek Rastamo, Vantaa Ducks:

“Välillä meillä meni oikein hyvin. Kolmannessa ja neljännessä erässä halusimme todella pelata lentopalloa”.

Valmentaja Matti Alatalo, Hurmos:

“Ducks pelasi hyvin ja meidän piti pelata hyvin voittaaksemme. Kolmannessa ja neljännessä erässä peli pehmeni ja jouduimme puristamaan, eikä syöttökään ollut niin hyvä. Viidenteen erään pystyimme taas nostamaan tasoa”.

Valmentaja Juho Rajala, Ducks:

“Pari ensimmäistä erää olivat tuskaisia eikä pelattu rennosti. Toisen erän lopussa saimme pelistä kiinni ja onnistuimme pitämään siitä kiinni kolmannessa ja neljännessä erässä. Torjunta ja puolustus toimivat hyvin”.

Vantaa Ducks - Karelian Hurmos 2-3
19–25, 22–25, 26–24, 25–20, 13–15
Koti:Rastamo 28/+13, K.Kattelus 16/+4, Lehtonen 13/+11
Vieras:Räsänen 29/+21, Häyrinen 18/+7, Marttila 10/0