Akaa-Volley vei voiton Loimusta ja välieräsarja saa jatkoa

03.04.2023

Sairasvuoteltaan noussut Greg Petty johti Akaa-Volleyn ja Raision Loimun välierätaiston ainakin neljänteen osaan, kun yhdysvaltalaisen hieno ilta johti kotijoukkueen 3-2 -voittoon Akaassa maanantai-illan lähes kolmetuntisessa spektaakkelissa.

Valmentajat Kunnari ja Rantanen eivät kumpikaan olleet rakentaneet mitään erityistä yllätystä ottelun avaukseen. Akaa-Volley oli saanut kaikki toipilaat tolpilleen ja aloitti kuusikolla, jolla se oli mennyt lähes jokaisessa kauden pelissä. Loimun liberona aloitti Esko Vuorinen. Näin Eemeli Kouki sai palata yleispelaajan rooliinsa.

Akaa-Volley jäi ottelun alussa neljän pisteen takamatkalle. Tämä ero säilyi aina lukemiin 9-13. Sen jälkeen Greg Petty astui syöttöviivalle ja painavien hyppysyöttöjen ansiosta kotijoukkue kiipesi tasoihin. Loppuerä mentiin tasapäisesti jatkopalloille. Akaa-Volleylla oli neljä tuloksetonta eräpalloa ennen kuin Loimu sai ensimmäisensä ja ratkaisi erän lukemiin 27 – 29. Kuten arvata saattoi, hakkurit olivat näkyvässä roolissa: Ali Fazli (8/+5)) ja Joonas Jokela (10/+8).

Toista erää kotijoukkue vei parhaimmillaan usean pisteen johtoasemassa. Loppuhetkillä Loimu kiipesi jo kahden pisteen päähän 22-20. Kahden tasaväkisen joukkueen kohtaamisessa usean pisteen ero usein osoittautuu kohtalokkaaksi. Niin tälläkin kerralla. Akaan hankkima etumatka kesti lopun muutamat virheet. Pitkälle erätauolle mentäessä tilastoista erottui Akaa-Volleyn normaalia selkeästi heikompi nostotarkkuus (40 %). Ilmeisesti Rantanen oli kehottanut pelaajiaan panostamaan syöttöihin (yhteensä viisi ässää vain kuudella virheellä).

Kolmannen erän alkuun nähtiin jälleen kovaan pudotuspelikuntoon itsensä kurittaneen Pettyn syöttöshow, joka sisälsi pari ässäkin. Näin Akaa-Volley hankki 6-1 johtoaseman ja kotiyleisö huusi niin että kitarisat paistoivat kirkkaina ja kauas. Viiden pisteen etumatka säilyi aina lukemiin 13-8. Jokelan syöttövuorolla Loimu nousi vielä neljän ja Saarisen moukarin jälkeen kolmen pinnan päähän. Mutta erä oli selkeästi kotijoukkueen hallussa loppuun asti. Erä päättyi Loimun torjunnan verkkovirheeseen. Jos joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kunnari kaipasi laitureilta enemmän tukea Fazlille. Tässä erässä sitä saatiin, Beik 6/+4, Petty 5/+4 ja Fazli 4/+3. Loimun puolella Jokela kantoi päävastuun lukemin 6/+3.

Neljäs erä alkoi Loimun vedossa. Akaa-Volley sinnitteli kuitenkin tasoihin 7-7. Kun tilanteessa 10-10 syöttöviivalle astui ottelussa jo 20 aloitusta pommittanut Petty, Loimu oli vaikeuksissa ja kotijoukkue siirtyi erässä ensimmäisen kerran johtoon numeroin 13-10. Hetken aikaa jo näytti, että ottelu päättyy kotijoukkueelle 3-1. Mutta niin vaan Loimu kiipesi ratkaisuhetkillä ensin rinnalle ja lopulta erävoittoon. Viimeisen pinnan moukaroi akaalaiskenttään Pozo Hernandez syöttöviivalta. Tässä erässä Akaan hyökkäysprosentti vajosi 42:een, vaikka vastaanotto oli illan parasta (60%).

Ratkaisevan viidennen erän alkuun Akaan rotaatio toi syöttöviivalle illan syöttökoneen Greg Pettyn ja joukkue sai mukavan 4-1 johtoaseman. Tilanteessa 5-3 Rantanen otti syöttöviivalle hankalia kierteisiä aloituksia lyövän Aapeli Koukin ja Loimu oli jälleen pelissä mukana lukemissa 5-5. Erän puolivälin jälkeenkin Akaa-Volley kävi kolmen pisteen johtoasemassa, mutta joukkueen muutamien pehmeiden ratkaisujen ansiosta Loimu nousi jälleen tasoihin 12-12. Ottelun ratkaisija oli kokenut Petty kuutospaikan hyökkäyksellään.

Loimun Esko Vuorinen oli kahdesta aiemmasta puolivälierästä sivussa flunssan vuoksi. Heti, kun pääsi mukaan, pokkasi joukkueen MVP-palkinnon.

- Tiukkahan tuokin peli oli. Kaikki on niin pienestä kiinni, taivasteli Loimun vastaanotossa päävastuun kantanut libero.

Niin ikään räkätaudista toipunut Greg Petty esiintyi ottelussa edukseen.

- Loimun syöttö aiheutti meille ongelmia, tunnusti vieläkin punanenäinen, mutta 62 prosentin tehoilla hyökännyt ja peräti kuusi ässää syöttänyt yleispelaaja.

Loimun valmentaja Mika Rantanen harmitteli ottelun lopussa tulleita muutamia virheitä.

- Näissä peleissä on niin pienet marginaalit. Petty teki meidän torjunta-puolustuspelaamisen vaikeaksi tänään. Jotain muutoksia pitää tehdä keskiviikoksi, mutta mitään mullistavaa ei tarvitse eikä oikein voikaan enää tehdä.

Tässä ottelussa varmasti Olli Kunnarinkin kainalot kastuivat.

- Tämä oli paras välieräpeli toistaiseksi. Vastaanoton kanssa oltiin vähän helisemässä, mutta onneksi saatiin sekin vähitellen kuntoon.

Joukkueet kohtaavat jälleen keskiviikkona Kerttulan liikuntahallin hornankattilassa. Ottelusarja on edelleen katkolla Loimulle.

Akaa-Volley - Raision Loimu 3-2
27–29, 25–22, 25–19, 22–25, 15–12
Koti:Petty 29/+21, Fazli 26/+14, Beik 19/+12
Vieras:Jokela 32/+20, Pozo Herna 13/+5, Rahko 12/+4