19.10.2024

Arctic Volley kukisti kotiavauksessaan toisen voitottoman joukkueen LiigaPlokin ja Puijo Wolley puolestaan jätti erävoitoitta Kuopiossa vierailleen LP-Vampulan lauantain naisten liigaotteluissa.

Arctic Volley pääsi voittojen makuun kotiavauksessaan

Arctic Volley – LiigaPloki 3–1 (19–25 / 25-22 / 25-13 / 25-18)

334 katsojaa saapui Santasportille seuraamaan Arctic Volleyn ensimmäistä kotiottelua kaudella 2024-2025. Vastassa oli LiigaPloki Pihtiputaalta, joka oli ArVon tavoin aloittanut kautensa ilman voittoja.

Ensimmäinen erä alkoi vieraiden komennussa, kun Jayden Harrisin ja Sina Stöckmannin johdolla LiigaPloki otti nopeasti johdon. Jenni Jantunen kuitenkin jatkoi siitä, mihin Kuusamossa oli jäänyt ja hänen syöttöputkensa aikana Hakan Can Turan käytti ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 5-5. Aikalisän jälkeen Veda Mansikkaviita ässällään ja torjunnallaan auttoi LiigaPlokia ottamaan ensimmäisen erän ratkaisevan kaulan. Arctic Volley yritti vielä päästä erän lopussa kiinni, mutta Sarah Glynnin hyökkäysvirheellä erä LiigaPlokille 19-25.

Toiseen erään kuitenkin ArVo sai hyvän startin ensimmäisen erän lopusta. LiigaPlokin päävalmentaja Turan teki ottelun ensimmäiset vaihtonsa tilanteessa 10-5. Arctic Volley kuitenkin painoi menemään ja Sarah Glynnin ja Iida Mikkosen johdolla piti eron tarpeeksi suurena vaikka Plokin yleispelaajakaksikko Harris-Rasinperä yrittivätkin parhaansa kuroakseen johdon kiinni. Ensimmäistä kertaa tänään pelikentille tällä kaudella irti päässyt Ella Peltomaa kuitenkin ratkaisi erän ArVolle 25-22.

Kolmannessa erässä Arctic Volley jatkoi siitä mihin se jäi toisen erän lopussa. Jukka Lehtonen oli pitkällä erätauolla saanut viritettyä joukkueensa vielä kovempaan tahtiin. LiigaPlokin vahvasta alusta huolimatta Arctic Volley tuli joka paikalta sen verran kovalla temmolla, ettei LiigaPloki pystynyt vastaamaan. Iida Mikkonen torjui tilanteeksi 12-5, LiigaPloki turvautuu ensimmäiseen aikalisään, Sarah Glynn tekee ässän, jonka jälkeen LiigaPloki ottaa jo toisen aikalisän. Tämän jälkeen Arctic Volley vain painoi kaasua enemmän ja lopulta erä Sarah Glynnin torjunnalla Arctic Volleylle 25-13 ja samalla päivän ensimmäinen piste.

Neljännessä erässä Arctic Volley otti jo johdon 4-0 Glynnin ja Jantusen pisteillä. Arctic Volley piti johtonsa suurena aina erän puoliväliin asti, kunnes LiigaPloki nousi jo pisteen päähän, mutta Arctic Volleyn passari Abby Brewster nousi tässä vaiheessa esiin ja torjunnalla sekä parilla peipillä siirsi Arctic Volleyta kauemmas LiigaPlokista. Lopulta Sarah Glynn naulasi viimeisen naulan illan pelissä ja erä Arctic Volleylle 25-18 ja koko ottelu 3-1.

Jenni Jantunen, Arctic Volley:

- Isoin muutos ekan erän jälkeen oli meidän energiassa. Pelattiin paremmin yhteen ja omilla vahvuuksillamme. Pelattiin aggressiivisesti ja painettiin päälle paljon. Pelattiin vahvasti.

Jayden Harris, LiigaPloki:

- Alku oli hyvä, pelasimme niin kuin olimme harjoitelleet. Loppupelissä emme löytäneet mitään, miten tehdä pisteitä. Arctic Volley pelasi hyvää torjunta-puolustusta.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:

- Kiitos koko joukkueelle voitosta. Tulos kasvattaa koko joukkueen itseluottamusta. Meidän syöttöpeli ja torjunta-puolustus toimi hienosti. Lisäksi meidän hyökkäyksen onnistumiset tulivat laajalla rintamalla.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

- En tiedä oikein mitä sanoa. Ensimmäinen erä pelattiin hyvin, mutta sen jälkeen ei saatu tapettua palloa. Erot oli pienempiä kuin tulos näyttää.

Ottelun lehdistätilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.

Puijo piti LP-Vampulan aisoissa

Puijo Wolley - LP-Vampula 3-0 (28-26, 25-15, 25-17)

Aloituskokoonpanot:
Puijo: Tosi, Huoman, Vuorenmaa, Robinson, Kallinen, TIkka (C) ja Help (L)
LP-Vampula: Biberdzic (C), Evetts, Rajaniemi, Talvitie, Kuusela, Oberpriller ja Naasko (L)

Ensimmäisessä erässä Puijon Deja Robinsonin syöttö kulki hyvin, ja LP-Vampulan Stefan Paunovic otti ensimmäisen aikalisän pisteissä 6-3. Syöttöputki päättyi Ella Rajaniemen torjuntaan ja lukuihin 7-4. Taylor Oberprillerin torjunnalla joukkueet olivat jo tasoissa 7-7. Myös Puijon toiselle keskipelaajalle Taija Tikalle osui hyvä syöttöhetki ja toinen aikalisä tilanteessa 13-9: Seuraava syöttö verkkoon. Erä pysyi hetken hyvin kotijoukkueen näpeissä, mutta vastustaja hiipi takaa. Jovana Biberdzic hyökkäsi tilanteeksi 20-18, ja Puijo vaihtoi Nea Suboticin Venla Huomanin tilalle takakentälle. LP-Vampula punnersi tasoihin 20-20. Teija Vuorenmaa hyökkäsi seuraavan pisteen Puijolle, jolloin syöttämään pääsi Tikka. Ensimmäinen eräpallo päättyi vieraiden hyväksi ja seuraavassa Puijo oli verkossa: 24-22. Pekka Seppäsen pitämän aikalisän jälkeen virheet hyökkäyksessä ja vastaanotossa, joten tilanne tasoihin 24-24. Vampula sai eräpallon Puijon verkkovirheellä, mutta Robinson hyökkäsi pelin tasoihin 25-25. Seuraava eräpallo meni LP-Vampulalle, mutta kotijoukkue taisteli tasoihin 26-26. Kentälle palannut Huoman hyökkäsi torjunnan käsien kautta eräpallon 27-26, ja Anahi Tosi päätti erän samalla tavalla lukuihin 28-26.

Toisen erän alussa Puijon hyökkäys oli vahvaa ja LP-Vampula pohti tilannetta pisteissä 7-3. Kotijoukkueelle pisteitä nikkaroivat etenkin Tikka ja Vuorenmaa. Oberpriller hyökkäsi vieraat kolmen pinnan päähän, 9-6, mutta lähemmäs ei päästy. Erän keskivaiheilla Puijo sortui muutamiin virheisiin ja LP-Vampula pääsi hivuttautumaan pari pistettä lähemmäs, mutta loppuerässä toisen joukkueen peli kulki ja toisen ei. Erä päättyi harmillisesti syöttövirheeseen luvuissa 25-15.

Pitkän erätauon jälkeen Puijo antoi LP-Vampulalle kylmän suihkun. Teija Vuorenmaan ja Deja Robinsonin syöttövuorojen jälkeen erä oli luvuissa 12-2 ja Robinsonilla 3 ässää tilillään. Vampula sai Biberdzicin johdolla muutaman hyökkäysonnistumisen ja lisäksi Puijon virheillä jokusen pisteen, mutta etumatka oli valtava. Puijon aikalisän jälkeen Biberdzicin hyökkäys kutisti eron viiteen, 18-13, mutta tuon lähemmäs huittislaiset eivät päässeet. Vuorenmaan torjunta päätti erän luvuissa 25-17.

Puijo Wolley - LP-Vampula 3-0
28–26, 25–15, 25–17
Koti:Vuorenmaa 19/+15, Tikka 12/+8, Huoman 12/+5
Vieras:Biberdzic 13/+4, Evetts 7/+5, Kuusela 7/+4