Arctic Volley toiseen perättäiseen voittoon - JymyVolley ei saanut pistetiliään auki

04.12.2023

Arctic Volleyn kotivoitto JymyVolleysta nosti joukkueen jo tasapisteisiin viimeisen pudotuspelipaikan tällä hetkellä omaavan OrPon kanssa. JymyVolleyn pistetilin avaus jäi samalla haaveeksi.

Arctic Volley - JymyVolley 3-1 (25-17, 25-23, 22-25, 25-11)

Arctic Volley lähti hakemaan toista peräkkäistä voittoaan, kun vastaan asettui JymyVolley. Ensimmäistä voittoaan metsästävä JymyVolley lähti otteluun seitsikolla Julia Junila, Jada Burse, Annika Koivuniemi, Sofia Päykkönen, Emilia Tyynismaa, Deja Robinson ja liberona Veera Honkanen. Arctic Volley lähti peliin ilman Larissa Isokääntää, joten seitsikoksi valikoitui Roosa Rautio, Lisa Jaunet, Sarah Glynn, Noora Kallinen, Eveliina Smolander, Ella Peltomaa ja liberona Taylor Horsfalla.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Erän edetessä kuitenkin varsinkin joukkueiden ulkomaalaispelaajien suoritukset olivat kotijoukkueella vieraita parempia. Koko ottelun vahvasti pelannut Lisa Jaunet iski ensimmäiseen erään tehot 6+6, minkä Sarah Glynn täydensi tehoin 5+5. Vierasjoukkueen hakkuri Jada Burse sen sijaan oli ensimmäisessä erässä pimennossa (4+1). Erän edetessä tasoero pelissä näykyi ja Arctic Volley siirtyikin jo 20-13 johtoon ennen vieraiden heräämistä. Pohjoisen vierasreissulla päävalmentajan vastuuta kantava Aleksi Mutka teki erän loppuun passarivaihdon ja Veda Mansikkaviita korvasi Julia Junilan. Tämä herätti Jada Bursen, mutta erä kuitenkin Lisa Jaunetin pisteellä kotijoukkueelle pistein 25-17.

Toisen erän alussa nähtiin useita pitkiä palloralleja ja liberot nousivatkin isoon rooliin. Taylor Horsfall haki puolustuspallon lähes hallin ulko-ovelta asti, vahvasti erän alussa pelannut Eveliina Smolander palautti palon verkon yli. Kova puolustus palkittiin, ja piste kotijoukkueelle. Erä eteni ensimmäistä tasaisemmisssa merkeissä ja varsinkin Jada Burse alkoi saada hyökkäyksiinsä tehoja. Erän ratkaisuhetkillä vierasjoukkue teki kuitenkin ratkaisevia hyökkäysvirheitä. Kotijoukkueen vire kantoi erän ratkaisuhetkillä paremmin. Erä päättyi Roosa Raution torjuntaan 25-23.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Kotijoukkue sen sijaan teki kaksi pelaajavaihtoa, jotka yllättivät ainakin osan 268 paikalle saapuneesta katsojasta. Neea Tasala korvasi Roosa Raution ja Jenni Jantunen Eveliina Smolanderin. Erä eteni tasaisissa merkeissä aina erän loppuun asti. Vierasjoukkueen libero Veera Honkanen pelasi nousujohteisen pelin ja varsinkin ottelun kolmannessa erässä otti upeita puolustuspalloja, jotka joukkuekaverit pelasivat pisteiksi vieraille. Myös kentälle tullut Michaela Bajnokova aiheutti päänvaivaa kovalla syötöllään. Veda Mansikkaviita toi rauhallisuutta joukkueensa otteisiin passipelillään ja vierasjoukkue olikin lähes koko erän ajan niin sanotusti askeleen kotijoukkuetta edellä. Erä päättyi Jenni Jantusen hyökkäysvirheeseen.

Neljäs erä oli kotijoukkueelta vahva. Sarah Glynn pelasi takakentällä varmaa puolustuspeliä ja auttoi joukkuettaan kohti voittoa. Erän alussa ensimmäiset pisteet teki kuitenkin Ella Peltomaa. Lisa Jaunet palasi myös pelin alun tasolleen ja hyökkäsi päättäväisesti ja voimakkaasti. Aleksi Mutka koitti herätellä joukkuettaan pelaajavaihdoilla, mutta neljännessä erässä onnistumisia tuli lähes ainoastaan kotijoukkueelle. Pelin parhaana palkittu Lisa Jaunet iski ottelussa kovat tehot (23+19, 54%). Erän päätti kuitenkin kaksi erää passannut Neea Tasala ja kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa ja kolmea pistettä.

Veda Mansikkaviita, JymyVolley

- Pohjoisen reissut on aina mukavia. Pyrimme hakea hyvää peli-ilmettä ja taistelua. Tasaisuutta haimme peliin. Ei voi olla tyytyväinen, kun pisteitä ei vieläkään tullut. Taistelu ei riittänyt tänään. Pyrin saamaan eri pelaajia peliin mukaan. Hakkuri saatiin peliin hyvin mukaan.

Ella Peltomaa, Arctic Volley

- Alkukausi oli voittojen suhteen tahmeaa. Nyt olemme löytäneet omaa peliä paremmin. Oma syöttö toimi hyvin ja vaikeutti Jymyn vastaanottoa.

Aleksi Mutka, JymyVolley

- Tilanteeseen nähden pelissä oli paljon hyviä asioita. Erityisen tyytyväinen olin siihen, ettei luovuttamista nähty. Arvo pelasi tosi hyvin johtotilanteessa. Kolmanteen erään joukkue löysi hyviä ratkaisuja ja peli oli iloista. Voittoon ja loppuun asti ei tänään riittänyt. ArVo pelasi hyvin tänään.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley

- Voitto ei tullut helposti. Toinen ja kolmas erä varsinkin oli Jymyltä vahvaa peliä. Ensimmäinen ja neljäs erä meiltä paineetonta ja tehokasta peliä. Hyökkäyslasti on jakautunut tänään meillä hyvin. Ennen kolmannen erän alkua päädyimme vaihtoihin. Joukkueesta kaikki voi laittaa kentälle ja pelin pitää silti toimia. Emme hävinneet kolmatta erää vaihtoihin. Vaihdettujen pelaajien kunnosta ei tarvitse olla huolissaan.

Arctic Volley - JymyVolley 3-1
25–17, 25–23, 22–25, 25–11
Koti:Jaunet 23/+19, Glynn 15/+9, Kallinen 12/+6
Vieras:Burse 18/+7, Koivuniemi 13/-2, Robinson 9/+5