Arctic Volley uusi liigapaikkansa - Juju heitti oivan vastuksen kotikentällään

02.04.2023

Joen Juju ja Arctic Volley kohtasivat liigakarsinnan kolmannessa ottelussa Joensuun urheilutalolla. Sunnuntai-iltapäiväksi Liperin höyläämön isännöimään otteluun oli saapunut 322 katsojaa ja tunnelma oli erinomainen – suorastaan liigatasoa kuten näissä otteluissa toki kuuluukin olla. Juju lähti otteluun selkä seinää vasten, sillä ottelusarja oli katkolla Arctic Volleylle.

Arctic Volley näytti alussa siltä, että se ei aio kauaa Joensuussa viihtyä. Alkuun taululle ilmestyivät 6-0-lukemat, mutta Juju sai pelinsä kasaan ja alkoi tehdä omia pisteitä. Nea Hämäläinen ja Elisa Muukkonen pitivät hyökkäyksillä kotijoukkuetta pelissä mukana, mutta Arctic Volleyn hyökkäys Miia-Maria Mäkikyrön johdolla oli vakuuttavaa. Erän loppua kohden vieraat ottivat vielä torjuntapisteitäkin, joten erävoitto matkasi Rovaniemelle lukemin 25-19.

ArVo aloitti myös toisen erän vahvasti ja Paula Neciporukan ässät veivät vieraat 4-1-johtoon. Ella Vasaraisen tähdittämä hyökkäyspeli nosti Jujun kuitenkin nopeasti tasoihin ja ohi ja erän puolivälissä Aliisa Kauniston torjunta vei Jujun 13-9-johtoon. ArVo ei taipunut, vaan nousi vahvan torjunnan ansiosta tasoihin ja vielä uudelleen edelle. Mäkikyrön hyökkäyspisteen jälkeen tilanne oli vieraille 22-20, mutta ratkaisevaan paikkaan sattuneet virheet antoivat Jujulle mahdollisuuden. Vasarainen räjäytti urheilutalon hurjaan huutomyrskyyn erän päättäneellä torjunnalla, ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmannen erän alku oli jälleen vierailta vahva. Megan Vander Meer johdatti ArVo:n viiden pisteen karkumatkalle tilanteessa 10-5, johon Juju löysi vastaukseksi Hämäläisen tehot. Myös Kaunisto pelasi vahvan verkkokierroksen ja hetken kuluttua Vasaraisen hyökkäyspisteet ja ässäsyöttö nostivat Jujun 16-15-johtoon. Jujua ei pysäyttänyt enää mikään ja ArVo sortui lukuisiin hyökkäysvirheisiin. Jonna Kaverisen hyökkäys tarjosi Jujulle viisi eräpalloa, ja yksikin olisi riittänyt erän päättyessä Neciporukan hyökkäysvirheeseen.

Neljännen erän alussa Juju esitti vahvaa hyökkäyspeliä ja onnistumisia tuulettivat niin Vasarainen, Hämäläinen kuin Ella Kuosmanenkin. ArVo sai kuitenkin nopeasti juonesta kiinni ja erittäin vahva vaihe nosti vieraat 11-8-johtoon. Sini Kesänen tasoitti kolmella perättäisellä hyökkäyspisteellä, mutta Mäkikyrö ja Neciporuka nousivat ratkaisijan rooliin. Serena Bruinin torjuttua tilanteeksi 20-14 alkoi erä olla selvä ja vaikka Juju kaikkensa yritti, ArVo:n hyökkäyspeli oli kotijoukkueelle lopulta liikaa ja ratkaisua haettiin viidennestä erästä.

Ratkaisuerässä Arvo oli alusta loppuun hieman niskan päällä. Vander Meer oli joukkueensa kärkipelaajia ja hyökkäsi tärkeitä pisteitä. Juju taisteli kynsin ja hampain ja pysytteli läpi erän iskuetäisyydellä, mutta ratkaisevaa pisteputkea ei joukkueelle suotu. Lopulta Vander Meer löi ottelun pakettiin kahdella perättäisellä hyökkäyspisteellä ja varmisti ArVo:lle liigapaikan tulevalle kaudelle.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley:

”Pelin jälkeen on helpottunut olo, kun saatiin kausi pakettiin. Peli oli ailahtelevaa ja molemmat joukkueet pelasivat välillä tosi hyvää peliä. Paljon opittiin tästä kaudesta”

Ella Vasarainen, Juju:

”Vaikka hävittiin, niin on hyvä fiilis. Päästiin haastamaan kovaa joukkuetta. Tavoite oli kaudelle 1-sarjan mestaruus ja se saavutettiin. Nämä pelit olivat ekstraa, ja niihin olen tyytyväinen”

Jukka Mäkihannu:

”Hankala sanoa, mihin ottelu ratkesi. Hyökkäys oli vähän nuhaista, mutta Neea Tasala toi siihen lisää virtaa. Saatiin sitten tapettua palloja niin tuli luottamusta omaan tekemiseen. Kaudesta jäi paljon tarinoita, niin vaiherikas se oli. On ollut hyviä pelejä ja aivan hirveitä pelejä, lisäksi loukkaantumiset. En ole ikinä nähnyt pelaajia niin vaikeassa tilanteessa kuin Jymy-tappion jälkeen. Iso kiitos ja arvostus heille, miten he kasasivat itsensä”

Janne Korkalainen:

”Syöttöä ei saatu sille tasolle, kuin se voisi kotisalissa olla. Oli saumat voittaa tänään, tappioerissä tuli liikaa hyökkäysvirheitä. Torjunta-puolustuksessa pärjättiin hyvin. Täyden kympin kausi tämä oli ja erityisesti kotietu oli todella kova ja pärjättiin 1-sarjan pudotuspeleissä, vaikka tuli tiukkoja paikkoja. Ylpeä olen siitä, miten tytöt taistelivat”

Joen Juju - Arctic Volley 2-3
2-3 (18-25, 25-23, 25-19, 19-25, 11-15)

Koti:Vasarainen 23/+14,Hämäläinen 20/+11,Kaunisto 9/+8
Vieras:Mäkikyrö 25/+15,Vander Meer 17/+10,Bruin 14/+10