Dosanjh johti Lakkapään avausvoittoon

12.10.2016

Passari Arash Dosanjh johti Team Lakkapään voittoon ETTA:sta liigakauden avauspelissä keskiviikkona Rovaniemellä. Lakkapään hyvä hyökkäyspeli toi täyden kolme pistettä erin 3-0 (25-19, 25-22, 25-20).

Näin Lakkapää sai ravisteltua harteiltaan pitkän tappioputken Ettaa vastaan ja otti kiinnityksen Pohjois-Suomen lentopalloherruudesta. Sarjakauden ensimmäisen pisteen teki ehkäpä koko tulevaa sarjakautta ennakoiden Lakkapään ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson, joka torjui Lakkapäälle ottelun avauspisteen.

Avauserää pelattiin tämän jälkeen tasaisissa merkeissä, kunnes Lakkapää karkasi 9-8 tilanteesta jo 13-8 johtoon Jouni Palokankaan vaikeiden aloitussyöttöjen vauhdittamana. Lakkapää piti johtonsa koko erän ajan vieden mestaruusliigan avauserän nimiinsä 25-19. Avauserässä Lakkapään pistenikkareina olivat Palokangas, Gustavsson ja Lemola, jotka tahkosivat yhteensä 16 pistettä. Ettan syömähammas oli Eetu Pennanen kuudella pisteellä.

Toisessa erässä Lakkapää meni nopeasti 4-1 johtoon, jonka Etta kiri tilanteeksi 5-4. Tilanteessa 6-4 tapahtui pöytäkirjausvirhe, jonka takia peliin tuli pitkä tauko. 7-5 tilanteen jälkeen Lakkapää karkasi omille teilleen hakkuri Gustavssonin toimiessa arkkitehtina. Hän hyökkäsi Lakkapään tilanteesta 12-7 kolmella hyökkäyspisteellä jo 15-8 johtoon. Siihen vielä ässäsyöttö ja paha syöttö, jonka jälkeen Brown torjui Lakkapään jo turvallisen tuntuiseen 20-11 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapään pelaajat oikaisivat selkänsä ja alkoi virhesuma, jonka ansiosta Etta tuli ensin 20-16 iholle, sitten Lakkapää karkasi 23-17 johtoon luullen erän olevan jo paketissa, mutta Etta tuli jälleen 23-21 tasoihin, kunnes Andre Brown torjui Lakkapään erävoittoon.

Kolmas erä oli tasainen ja Etta vei sitä alussa johtaen parhaimmillaan jo 6-9. Sitten alkoi taas Gustavsson-show, tilanteessa 12-12 kaksi pahaa aloitussyöttöä ja päälle ässä ja erä oli 15-12. Erän ratkaisu tapahtui, kun hän torjui Lakkapään 20-16 johtoon, jonka jälkeen Palokangas iski ässän ja erä sekä ottelu oli ratkennut.

Ottelun hahmoja olivat Gustavssonin lisäksi Lakkapään Jouni Palokangas. Lakkapään Miikka Lemola lunasti kesän aikana nousseet lupaukset ollen Lakkapään yllätyspelaaja. Ettan yllättäjä oli vasta 17-vuotias hakkuri Joonas Jokela, joka kolmannessa erässä nosti Ettan johtoon hyökkäyspelillään ja ässäsyötöllään. Toinen Ettan tehopelaaja oli Eetu Pennanen.

Ensimmäisen liigapelinsä suomalaispelaajista pelasivat Team Lakkapään Matti Toivola (0/-1) ja Matias Korhonen (ei kentällä) sekä Ettalta joukkueen parhaaksi pistemieheksi noussut hakkuri Joonas Jokela (15/+7).

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Passarilta Arashilta monipuolinen peli, kaikki hyökkääjät olivat mukana koko ottelun. Syöttöpeli toimi hienosti ja peli-ilmekin loistava. Puolustus toimi yllättävänkin hyvin. Uusia pelaajia ajan sisään mahdollisuuksien mukaan.

Olli Kuoksa, Etta:

- Lakkapäältä vahva hyökkäyspeli, Dosanhj onnistui passeissaan. Oma vastaanottopeli nihkeää. Torjunnassa ei saatu tarvittavia vaimennuksiakaan. Lakkapää oli muuttanut peliään sopivasti harjoitusotteluiden jäljiltä, siitä kunnia valmennukselle. Lauantaina Oulussa nähdään uusi peli.

Jouni Palokangas, Lakkapää:

- Ehjä esitys, päästiin viemään ottelua alusta lähtien. Aggressiivista peliä, oltiin selkeästi Ettaa parempia tänään. Omaan esitykseeni tyytyväinen, takana hyvä treenikesä.

Markus Väisänen, Etta:

- Tuttu vastustaja harjoituspelien kautta. Lakkapää kuitenkin murskasi hyvän latauksemme syötöllään heti ottelun alussa.