Ducks jatkaa vakuuttavasti liigakärjessä

29.10.2016

Vantaa Ducks otti jo kauden viidennen liigavoittonsa yhtä monesta ottelusta jatkaen miesten Mestaruusliigan kärkijoukkueena.

Ducks kaatoi vakuuttavasti Vantaalla vierailleen ETTA:n suoraan kolmessa erässä. Kokkolassa Tiikerit voitti Rantaperkiön Iskun 3-0 ja Joensuussa Liiga-Riento Sampo Volleyn 3-1. Illan ainoa vierasvoitto nähtiin

LEKA Volley horjuttu VaLePaa loppuun asti

LEKA Volley ja VaLePa antoivat yleisölle ns. koko rahan edestä, kun joukkueet taistelivat täydet viisi erää Kuopiossa. Lopulta vierasjoukkue kuittasi voiton erin 2-3 (28-26, 21-25, 25-20, 18-25, 14-16).

Aloituskokoonpanot:
LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Leikas, Silventoinen (l)
VaLePa: Esko, Kunnari, Sivula, Guymer, Carmody, Mäkinen, Korhonen (l)

1. erä: LEKA:lta terävä avaus peliin. Sekä Leikas että Kaislasalo päässeet hyvin rytmiin 2-ja 4-paikoilta Lankisen passeista. VaLePa on tehnyt nopeaan tahtiin jo kolme hyökkäysvirhettä. Tilanteessa 8-4 Kurttilan aikalisä. Peli tasoittuu 10-10 LEKA:n ollessa nyt huolimaton. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. Hakalan ensimmäinen aikalisä tilanteessa 15-17. Kaksi hyökkäysvirhettä peräkkäin. LEKA on saanut syötöllään VaLePan vastaanoton vaikeuksiin. Urpo Sivula on silti pystynyt hyökkäämään vaarallisesti vaikeistakin paikoista. Sivulan ässä pakottaa Hakalan ottamaan toisen aikalisän tilanteessa 21-22. Erä ratkesi vasta jatkopalloilla Timo Leikkaan kahteen ässään 28-26. Sivula ja Leikas erän tehokkaimmat.

2.erä: Ei vaihtoja. Peetu Mäkinen on ollut vaikeuksissa vastaanotossa LEKA:n pommittaessa häntä. VaLePa aloitti terävämmin. Hakala ottaa aikalisän tilanteessa 4-6. Tilanteet muuttuu nopeasti 10-7 ja Kurttilan aikalisä. Mäkisen vaisu peli ajaa miehen penkille. Jokinen tilalle. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n johtaessa 14-11. VaLePa ottanut kirivaihteen päälle ja kääntänyt eräjohdon itselleen 16-18. LEKA ei tahdo saada torjuntaansa kohdalleen ja Kunnari sekä Sivula ovat päässeet tykittämään pisteitä laidoilta. Porkka penkille ja tilalle Arttu Reijonen. Erä VaLePalle 21-25.

3.erä: LEKA tekee erän alkuun kolme virhettä ja Hakala kuittaa tilanteen aikalisällä. Urpo Sivula on ollut tähän asti aivan pitelemätön tänään hyökkäyksessä. Kaislasalo tuo LEKA:n takaisin peliin parilla ässällä ja parilla vaikealla syötöllä 7-6. Kurttila on pakotettu aikalisään. Kaislasalo on ollut erän hahmo tähän asti 9-7. LEKA pelaa nyt hurmiossa 13-8 ja Kurttila ottaa toisen aikalisän. Erä alkaa kääntyä LEKA:lle viimeitään, kun kapteeni Lehtonen syöttää käärmekeittioa 18-11. Joonas Oksala kentälle VaLePalta. Lauri Hakala ottaa aikalisän tilanteessa 18-13. Paljon on tapahtunut kotijoukkueen aikalisien välissä. Sisääntullut Arttu Reijonen katkaisee VaLePan kolmen pisteen putken. LEKA rullaa erävoittoon hienon esityksen jälkeen Studentian yleisön riemuksi 25-20.

4.erä. Edellisen erän alun toisinto. Peli 0-3 ja Hakala ottaa ensimmäisen aikalisän. Sisuuntunut VaLePa hyökkää terävästi ja on jo 0-6 johdossa. Hakalan toisen aikalisän vuoro. Lasse Jäntti Lankisen tilalle. LEKA:lle tarjotaan kylmää kyytiä 4-10. Vaikean erän alun jälkeen LEKA on noussut taistelemaan. Kurttilan aikalisä tilanteessa 10-13. Lehtonen on pistänyt tänään pahoja aloituksia. Tekniselle aikalisälle tilanteessa 11-14 Kunnarin täräyttäessä pisteen vieraille. VaLePa nykäisee uudestaan ison johdon vahvalla torjunta- ja hyökkäyspelillä, ja marssii lopulta selvään erävoittoon 18-25.

5.erä. Näin tämäkin ottelu ratkeaa viiden erän trillerin jälkeen. Joukkueet ovat esittäneet paikoin näyttävää ja yleisöystävällistä lentopalloa. VaLePa aloittaa ratkaisuerän terävämmin. Hakala ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-3. Kaislasalon syöttövuorolla LEKA tulee tasoihin 5-5. Tästä edetään tasatahtiin, kunnes VaLePa saa nykäistyä kahden pisteen johdon 8-10. Kukapa muukaan kuin Jan Helenius ottaa joukkueen reppuselkäänsä ja tuo pelin taas tasoihin. Peli ratkesi jatkopalloilla Kaislasalon lyötyä ratkaisupallon leveäksi. Erä 14-16 ja kaksi pistettä VaLePalle.

Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Päällimmäinen fiilis on pettymys. Niukimmalla mahdollisella marginaalilla hävittiin peli, vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa. Vastaanotto- ja syöttöpeli oli tänään ihan hyvää. Aika vähillä virheillä päästiin, mutta hyökkäyksessä hävittiin VaLePalle.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja:

- Peli oli pienten marginaalien peli. Oli yleisöön menevää. Meidän peli ei kanna vielä kahta tuntia putkeen ja tasaisuus siitä puuttuu. Nimilistalla ei otteluita voiteta. Käsijarru pitää saada pois päältä ja tekemisen meininki päälle niin tulee hyvä.

Samuli Kaislasalo, LEKA Volley:

- Uusi rooli yleispelaajana on sujunut yllättävän hyvin. Liikaa virheitä itsellä. Sovittiin ennen peliä, että lähdetään voittamaan tätä peliä. Harmi, kun ei ihan riittänyt. Kaverin hyökkäyspeli oli tänään parempaa kuin meidän.

Urpo Sivula, VaLePa:

- Olen tyytyväinen, että voitettiin. Meillä on ollut jokaisessa pelissä tähän asti sama ongelma: ei tulla valmiina kentälle. Pelataan välillä liian laiskasti, mutta ihan ok peli meiltä. Kunto alkaa olla palautunut loukkaantumisen jäljiltä. Välillä on enemmän intoa kuin järkeä peleissä.

Viisi voittoa viidestä vantaalaisille

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa odotetulla taisteluväännöllä, kun Vantaa Ducks kohtasi ETTAn Oulusta. Kotijoukkue otti jo kauden alkuun viidennen perättäisen voittonsa. Nyt erät olivat 3-0 (25-19, 31-29, 25- 21).

Toisessa erässä oli tuttua vääntöä, mutta pelinsä kauden alussa löytänyt ankkalauma lopulta jyräsi vakuuttavaan voittoon. Eläinkunnan termein ankkalauma tallasi vastustajan. Lumon lauteilla oli 577 katsojaa.

Ensimmäinen erä alkoi Vantaa Ducksin tahdilla. Toni Kankaanpään vahvalla syöttövuorolla otettiin muutaman pisteen etumatka. Siitä jatkoi Karl Külaots ja Olli Kuoksa otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 5. Teknistä ennen mentiin sulle ja mulle tyyliin. Vantaa Ducks tekniselle tilanteessa 14 – 9 Miro Määttäsen onnistuneella kuutospaikan hyökkäyksellä. Markus Väisäsen syöttövuorolla tuli peräkkäin kaksi ässäsyöttöä ja Etta kavensi. Sitten Ducks jälleen nykäisi ja Ettan toinen aikalisä tilanteessa 19 – 14. Vantaan ankkalauma piti pintansa ja Alpar Szabo päätti Ettan piinan komealla torjunnalla. Vantaa Ducksille ensimmäinen erä 25 – 19.

Toinen erä alkoi vierasjoukkueen hallinnalla. Eetu Pennasen syöttövuorolla Etta hiipi heti 0 – 4. Tuominen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7 – 10. Etta kiristi koko ajan ja Ducksin parilla hyökkäysvirheellä Etta hiipi tekniselle tilanteessa 9 – 14. Anssi Hakala paransi koko erän ajan hyökkäystään ja kesken Kaurton syöttövuoron Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 17. Ducksin kiri alkoi Toni Kankaanpään syöttövuorolla ja Olli Kuoksa oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 14 – 18. Kankaanpään syöttö oli painava kuten kuutospaikan hyökkäyskin. Kuoksan toinen aikalisä tilanteessa 16 – 18. Sitten alkoi todellinen vääntö, kun mentiin ylipisteille. Viimein Ettan hakkuri Joonas Jokela jää Vantaa Ducksin torjuntaan ja erä vahvalle ankkalaivueelle pistein 31 – 29. Ducksin vastaanottoa rauhoitti toiseen erään liberoksi tullut Kalle Kattelus.

Kolmas erä alkoi Vantaa Ducksin näytöksellä ja Kuoksa otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9 – 5. Alpárin onnistuneen paterin jälkeen mentiin tekniselle aikalisälle tilanteessa 14 – 7. Ducks johti parhaimmillaan jo 17 – 8. Ankkalauma otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 11. Ankat johtivat jo 22 – 15, mutta Etta tuli lähes rinnalle ja Tuominen otti aikalisän vielä tilanteessa 24 – 21. Aikalisän jälkeen peli Vantaa Ducksille pistein 25 – 21.

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks:

- Nyt on hyvä energia meillä pukukopissa, keskittynyt fiilis tänäänkin. Kaksi ja puoli erää oltiin parempia. Mukava lyödä, kun pallo tulee Bálintilta käteen.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- On kiva kun on kolme kovaa laitahyökkääjää. Totesin toisen erän alun aikalisällä, että nyt Halloween-kurpitsat pois päästä ja pallolle kyytiä. Olin varautunut Olli Kuoksan taktiikkaan kahdella liberolla, onneksi. Syöttöä myös kovennettiin ja ei syötetty tyhmästi. Vain kerran tuli kaksi syöttövirhettä peräkkäin.

Yleispelaaja Eetu Pennanen, Etta:

- Ei pärjätty. Kaveri tuli hyvällä syötöllä. Ducksilla on liigan paras passari. Helppo työ oli Mirolla, Kallella ja Tonilla mäiskiä. Ei mennyt meillä selkäranka toisen erän tappioon, mutta kolmannessa erässä meiltä taisi vähän usko loppua.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta:

- Bálint Magyarilta tuli laitahyökkääjillenne pallo minttiin. Mielestä kukaan sarjassa ei voita Ducksia, jos passipeli kulkee noin hyvin. Se on ruman näköistä, kun palloa tapetaan nelosesta, mutta tehokasta. Mukava että Vantaalla peli kulkee, mutta realisti on hyvä olla, ettei ala keulimaan. Sarja on tänä vuonna mielenkiintoinen.

Otteluisäntä SRV palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Ettasta Eetu Pennasen.

Tiikerit murisivat jo tutusti

Tiikerit palasivat peli-ilmeeltään siihen mihin viime kaudella jäätiin. Sen koki vieraana ollut Rantaperkiön Isku. Tulos oli Kokkolassa isännille 3-0 (25-18, 25-19, 25-16).

Isku: Mika Mäntylä (h), Jordan Colotti (p), Sakari Mäkinen (yp), Kasimir Vuorinen (yp), Tatu Härkönen (kt), Tapio Toiviainen (kt) ja Joni Siermala (lib).

Tiikerit: Antti Ropponen (h), Conor Eaton (p), Lauri Jylhä (yp), Robert Seppänen (yp), Michael Hatch (kt), Antti Leppälä (kt) ja Dennis Del Valle (lib ).

Ensimmäinen erä alkoi Iskun pyristellessä vastaan, mutta Tiikerit tekivät muutaman break pointin tasaisen tahtiin. Lauri Jylhä näytti kyntensä ja teki pisteitä sekä verkolta että 6-paikalta.

Toiseen erään Tiikerit otti Lasse Jylhän passariksi ja Tiikeridominointi sen kun jatkui. Koko Tiikereiden hyökkäysarsenaali, keskitorjujat mukaan lukien, teki pisteitä tasaiseen tahtiin, Lauri Jylhä edelleen pääosan. Tilanteessa 10-4 Tiikereille, Isku vaihtoi passaria: Eetu Rantanen Jordan Colottin tilalle. Tilanteessa 13-7 Tiikerit vaihtoi Teemu Lahden Antti Ropposen tilalle. Edelleen, tilanteessa 22-13 Isku vaihtoi Kasimir Vuorisen tilalle Ossi Mäkisen.

Kolmannessa erässä molempien joukkueiden avauskokoonpano oli edellisen erä lopun kokoonpanon mukainen. Teemu Lahden syöttöputki vei Tiikerit tilanteesta 4-4 tilanteeseen 9-4. Michael Hatchin syötöt veivät Tiikerit jo 15-7 johtoon. Isku vaihtoi takaisin passariksi Jordan Colottin tilanteessa 16-8. Loppu olikin ottelu päättymisen odottelua.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:

- Alusta alkaen peli oli kissa-hiiri -leikkiä. Luvalla sanoen hiiri ei ollut oikein pelikunnossa. Perusasiat eivät toimineet: hiha- ja sormilyönnit. Se haittasi passipeliä. Pelissä oli liikaa huolimattomuutta. Pätkittäin oli sentään yritystä, vaan ei riittävästi. Passarivaihto oli sekä joukkueen herätystä, että Colottin kokemattomuutta tämän joukkueen passarina. Ei ollut syytä antaa toisen passarin olla vaihdossa. Annettiin peliaikaa ja vastuuta kummallekin.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Hyvä peli. Hiha- ja sormilyönnit menivät kokonaisuutena hyvin. Jatkopalloista päästiin hyvin hyökkäämään, erityisesti Lauri Jylhä näytti potentiaalinsa. Se lämmitti todella paljon. Teemu Lahti pelasi aluksi varmistellen, mutta pikkuhiljaa hänen pelinsä parani. Jatkossa häneltä löytyi kovia ratkaisuja. Kokonaisuudessaan homma pysyi kasassa. Pelaamme palloja loppuun asti ja haemme pisteet. Peli paranee koko ajan ja itseluottamus joukkueella kasvaa. Nyt on hieno tilanne lähteä Minskiin. Tiistaina taas mennään eteenpäin.

3 Lau.Jylhä Tiikerit
2 Leppälä Tiikerit
1 Las.Jylhä Tiikerit

Ottelutilastoja ei ole vielä saatavilla (tekninen vika tilastoinnissa)

Liiga-Riennolle kauden avausvoitto

Liiga-Riento otti kauden avausvottonsa lauantaina kaadettuaan vierailleen Sampo Volleyn erin 3-1 (17-25, 25-23, 26-24, 25-22).

Jani Säisä, Liiga-Riento:

. Tärkeät pisteet. Vielä oli havaittavissa voittamisen pelkoa.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Pettynyt olo. Riento syttyy herkistä asioista. Eetu Häyrisen loukkaantuminen toisessa erässä sotki peliä. Torjunnassa oltiin parempia, syöttöpuolelle jäi petrattavaa.