Seuraa meitä somessa:

Ducks riisui Team Lakkapään aseista – lisäharmina passari Lasse Jäntin loukkaantuminen

30.01.2022

Team Lakkapää kärsi lentopallon Mestaruusliigan ottelussa selvän 0-3 (22-25, 22-25, 20-25) tappion Vantaan Ducksille. Ducks riisui Lakkapään täysin sen omista aseistaan eli vahvasta hyökkäyspelistä hyvän puolustuspelin ansiosta. Myös lukuisat hyökkäysvirheet avittivat Ducksin lopulta varsin helppoa iltapuhdetta.

Ducks piti ottelun ohjia käsissään läpi koko ottelun. Se ei missään vaiheessa päästänyt Lakkapäätä riehumaan omaa parasta peliään vaan pelasi maltilla ja kärsivällisesti odottaen Lakkapään virheitä ja niitähän tuli. Lakkapää teki 13 hyökkäysvirhettä kolmeen erään Ducksin 5 vastaan.

Ducks otti jokaisessa erässä johdon heti alussa, ensimmäisessä 1-5, toisessa 0-3 ja kolmannessa 1-3 ahdistaen näin Lakkapään seinää vasten ja pistäen sen yrittämään vielä enemmän, mihin taidot aina riittivät. Lakkapää kävi ainoan kerran ottelussa johdossa toisessa erässä tilanteessa 5-4, mikä kertoi Ducksin vahvasta pelistä ja Lakkapään ahdistuksesta.

Lakkapään ahdistusta lisäsi entisestään ottelun toisessa erässä tapahtunut passari Lasse Jäntin nilkan muljahtaminen tilanteessa 6-7, mikä vei miehen pois rivistä loppupelin ajaksi juuri silloin, kun Lakkapäällä oli pieni ote pelistä. Häntä tuurannut ja kakkospassarin rooliin juuttunut kanukki Reece Dixon yritti saada peliin uutta rytmiä, mutta ajoitukset ja passit olivat hieman enemmän tai vähemmän hakusessa, mikä näkyi myös tuloksessa, sillä Ducks meni nopeasti erässä 8-13 johtoon.

Lakkapään hyökkäyspeli oli lähes täysin luottohakkuri Fredric Gustavssonin varassa. Hän iski hulppeat lukemat 24/+15 yleispelaajien Miikka Lemolan ja Leiner Aponzan jäädessä molempien miinukselle. Odoteltu Lakkapään yleispelaajien haasto Ducksin vastaaviin jäi siten suutariksi, kun Ducksin Marko Määttänen ja Ville Kattelus vaikkeivat loistaneetkaan olivat kuitenkin tehokkaampia.

Ottelun tilastokummallisuus on joukkueiden vastaanotossa, joka Lakkapäällä oli 61 ja Ducksilla 35 prosenttia. Tuollaisilla lukemilla olisi voittaja pitänyt olla samoilla lukemilla Lakkapään. Joukkueiden hyökkäysprosentti oli sama 39, mutta yksi ero näkyy aloitussyötöissä, jossa molemmat iskivät kolme ässää, mutta Lakkapää teki 10 virhettä Ducksin neljää vastaan.

Ottelun lopputulos käytännössä varmisti Ducksin paikan kahdeksan parhaan joukossa ainakin suhteessa Lakkapäähän. Lakkapää puolestaan saa haavat nuoltuaan ryhtyä keskittymään sarjapaikan säilyttämiseen.

Lauri Lehtonen, Ducks:

- Keskittyminen oli tänään kunnossa. Eilen näimme, että vajaa keskittyminen ei riitä. Pelasimme läpi ottelun tosi hyvin. Pää kun pysyy pelissä, niin joukkueemme pystyy korkeatasoiseen peliin.

Atro Berg, Lakkapää:

- Meidän pelimme ei ollut tänään lentopalloa. Omia virheitä tuli tänään aivan liikaa. Huonot otteet ovat näkyneet harjoituksissakin. Vaatimustason pitää olla korkeampi. Valmistautumisen pitää olla parempaa.

Juho Rajala, Ducks:

- Meillä on selkeä systeemi torjunnassa. Pelaajat lukevat hyvin peliä, ja sitä kautta tulee hyvin torjuntoja. Joukkueemme uskaltaa pelata. Tämä oli helpottava voitto pudotuspelipaikkaa ajatellen. Panokset olivat tänään kovat. Näistä peleistä pitää nauttia ja nauttiminen näkyi tänään kentällä.

Luis Salgado, Lakkapää:

- Olen todella pettynyt. Emme saaneet pidettyä rytmiä pelissä. Olimme ehkä laiskoja tänään eikä keskittyminen ollut pelissä. Ducksilla oli haastavat lähtökohdat tuplapeliviikonloppuna, mutta emme pystyneet hyödyntämään sitä. Välillä jaksoimme painaa, vaikka olimme jäljessä, mutta kokonaisuus ei toiminut. Tiedämme, mitä kentällä pitää tehdä, mutta tänään emme pelanneet sovitun mukaan. Tämä oli tärkeä peli pudotuspelipaikkaa ajatellen, mutta emme luovuta vielä.

Team Lakkapää - Ducks 0-3
22-25, 22-25, 20-25
Koti:Gustavsson 24/+15,Berg 8/+4,Aponza 5/-8
Vieras:Rastamo 11/+8,Lehtonen 9/+9,Määttänen 9/+5
Ässät 3-3, syöttövirheet 10-4, torjunnat 8-11, hyökkäysvirheet 13-5, hyökkäys% 39-39, vastaanotto% 61-35

Joukkueiden MVP:t
Lakkapää, Fredric Gustavsson
Ducks, Esko Vuorinen

PROlibero
Esko Vuorinen Ducks

Ottelutilasto

  Takaisin