Seuraa meitä somessa:

Ei cupfinaalia ilman salolaisia

08.11.2014

LP Viesti pelaa HPK:ta vastaan lentopallon naisten Suomen cupin finaalissa 4. tammikuuta 2015. Finaali pelataan Hämeenlinnassa.

LP Viesti selvitti tiensä finaaliin Orivedellä lauantaina pelatusta toisesta välierästä lukemin 1-3. Ensimmäisen oli LP Viesti voittanut kotonaan puhtaasti 3 – 0.

LP Viesti on ollut cupin finaalissa nyt peräti yksitoista kertaa perättäin (2004-2007 Salon Viesti) ja ja kaikkiaan 13 kertaa 14 vuoden aikana. Mestaruuksia sillä on seitsemän (2002, 2004, 2007-2011).

Avauserää sävyttivät molempien joukkueiden useat syöttövirheet. LP Viesti johti jo parhaimmillaan 19-23, mutta erän loppu oli OrPon hallintaa, he nostivat tasoaan ja LP Viestin taso hieman putosi.

Toinen erä alkoi olla ensimmäisen toisintoa, kun OrPo nousi lopussa uhkaamaan LP Viestin johtoa 21-24. Kolmas eräpallo kuitenkin ratkaisi erän salolaisille, kun Noora Kosonen pääsi iskemään laidasta terävästi.

Kolmas erä oli samanlaista tasaista taistelua ja loppu kuin edellisissäkin erissä. Edelleen pienistä asioista erävoitto kiinni.

Neljäs erä oli alussa salolaishallintaa, mutta sitkeästi OrPo hivuttautui lähelle – mutta vain lähelle.

Seuraavaksi molemmat joukkueet keskittyvät kansainvälisiin peleihin: LP Salo matkustaa varhain maanantaina kohti Italiaa ja Busto Arsiziota, jossa se ensimmäisen suomalaisjoukkueena avaa lentopallon Mestarien liigan. OrPo puolestaa pelaa keskiviikkona kotonaan sveitsiläistä Kanti Schaffhausenia vastaan Challenge-cupin ensimmäisellä kierroksella.

Kaisa Jokinen, LP Viesti

- Peli oli parempi kuin Salossa, kova työ piti tehdä voiton eteen. Alussa oli hankalaa, sitten saatiin hieno pätkä, tuli aggrea torjuntaan. OrPo oli hyvä, mutta olimme 3-1 parempia

- Hämeenlinnan uusi halli ei anna suurta kotietua, meilläkin oma halli on aika iso. Asenne HPK:lla on varmasti kotikentällä kova.

- Mestarien liiga ei pelin aikana ole mielessä, ollaan totuttu menemään peli peliltä, mutta toki vapaa-ajalla se on mielessä.

Outi Immonen, OrPo

- Kyllä tämä oli meidön parasta peliä tällä kaudella, eheä peli, erätkin kertoo tasaisuudesta. Silti LP Viesti oli vähän parempi. Tästä saatiin hyvä ”harjoitus” keskiviikkoon.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

- Tuli sellainen peli, jota tarvittiin, kolmas erä etenkin. Vastustaja päästettiin turhaan liki, OrPo pelasi takaa-ajajana hyvin. Alussa oli arkuutta, mutta loppua kohti parani. Noora Kosonen ja Lena Lymareva paransivat loppua kohti.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Onnea LP Viestille cupiin ja Mestarien liigaan. Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen, meillä oli joukkue, kasvettiin LP Viestin tasolle. Vastaanotto oli parempi, tunnelma siinä ok, hyökkäykset rakennettiin hyvin.

Ottelutilasto

  Takaisin