Seuraa meitä somessa:

Elviss vs Sakari

22.03.2016

VaLePan ja Iskun kohdatessa vastakkain ovat myös viime kaudella samasta pelipaikasta taistelleet, edelleen VaLePaa edustava Elviss Krastins ja Iskuun siirtynyt Sakari Mäkinen.

Elviss vs Sakari

Peliroolit: yleispelaaja-yleispelaaja
Pelatut erät:
Pisteet: 292-487
Pisteet / erä: 3,52-4,31
Torjunnat: 20-44
Ässät: 8-19
Hyökkäys%: 49,1-46,2

Krastins ei lähde hötkyilemään

Vammalan Lentopalloa edustava Elviss Krastins, 21, näkee, että kausi on ollut joukkueelle tasokas. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut VaLePa kohtaa puolivälierissä Tamperelaisen Rantaperkkiön Iskun.

Krastins kulkee isänsä jalanjäljillä. Ugis Krastins pelasi aikoinaan ammattilaisena Suomessa ja Ranskassa. Juniorivuotensa Elviss pelasi Perungan Pojissa.

- Harva ehkä tietää, mutta olen harrastanut myös sulkapalloa ja karatea, Krastins paljastaa.

Mestaruusliigan runkosarja on ollut Krastinsille hyvä ja tasainen. Hän kehuu myös, että he ovat joukkueenakin onnistuneet.

- Runkosarja oli haastavaa, koska meillä oli välillä Eurocupin vuoksi otteluruuhkaa. Pelaajamateriaaliamme on kuitenkin laaja, jolloin löytyy aina ratkaisijoita.

Krastins odottaa, että tulevat puolivälierät ovat tunteiden värittämiä.

- Isku on nuori ja innokas joukkue, joilla jäätävän korkeat menestyshalut. Liikkuva ja puolustava joukkue, joten edessä on pitkiä palloralleja.

Krastins ei ota kantaa joukkueensa tavoitteisiin, vaan painottaa, että he etenevät peli kerrallaan. Krastinsia voidaan pitää nuorena läpimurtajana, mutta samaa voidaan myös sanoa Iskun Sakari Mäkisestä.

- Sakke on äärettömän taitava ja todella monipuolinen, Krastins näkee.

Mäkinen lähtee pelaamaan paineitta

Rantaperkkiön Iskun yleispelaaja Sakari Mäkinen, 21, odottaa rentona tulevia puolivälierä kamppailuja. Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut Isku kohtaa runkosarjan kakkosen vammalalaisen VaLePan.

Mäkinen debytoi miesten lentopalloliigassa kaudella 2012–13 kasvattajaseuransa VaLePan riveissä. Lisäksi hänen isänsä tunnetaan legendaarisena maajoukkuepassarina.

- Isällä oli suuri vaikutus lajivalintaani, Mäkinen tuumaa.

Mäkinen näkee, ettei osannut oikein odottaa tästä kaudesta mitään. Pelit ovat olleet ailahtelevia, mikä harmittaa häntä.

- Olimme viime vuonna runkosarjassa kahdeksanneksia, joten nyt tuli vähän parannusta. Jos koko joukkueelta kysytään, niin kaikki varmasti vastaisivat, että olisimme pystyneet parempaakin.

Keskiviikkona alkavat puolivälierät eivät saa Iskun yleispelaajaa hermostumaan. Hän uskoo, että edessä ovat hyvät paikalliskamppailut, jotka saavat yleisön liikkeelle.

- Eiköhän niistä kunnon väännöt saada aikaan. Meillä ei ole paineita, joten päästään haastamaan VaLePaa kunnolla. En viitsi keinoja paljastaa, mutta kaikilla on heikkoutensa. Hyvin pitää kuitenkin pelata.

Taitava Mäkinen pelaa parasta aikaa läpimurtokauttansa, mutta myös VaLePan Elviss Krastins on loistovireessä.

- Kokenut pelaaja, joka on liigan kovimpia yleispelaajia. Pystyy tasaisesti pelaamaan koko kauden, Mäkinen arvioi.

  Takaisin