Seuraa meitä somessa:

Etta avasi pistetilinsä uudelleen - Savo Volley, TUTO Volley ja Tiikerit myös voittoihin

06.11.2021

Etta haki makea voiton Hurmoksesta Joensuusta ja avasi uudelleen pistetilinsä miesten Mestaruusliigassa. Lauantain muut voittajat olivat Loimu Kokkolassa, TUTO Volley kotonaan Hurrikaanista sekä Savo Volley Ducksista.

Etta voittoon Joensuussa

Karelian Hurmoksen kolmen ottelun viikko päättyi lauantaina kotisalissa Ettaa vastaan. Hurmos oli onnistunut palautumaan olosuhteisiin nähden hyvin, eikä vierasjoukkuekaan tullut laiskalla jalalla otteluun.

Hurmos sai ensimmäiseen erän vahvan alun ja johti 8-4. Vähitellen erän edetessä Etta lähestyi piste pisteeltä ja puolenvälin jälkeen se nousi vahvan torjuntapelin ansiosta ohi. Vieraiden hyökkäys toimi myös Hurmosta varmemmin, ja Etta korjasi avauserästä 25-22-voiton.

Hurmos sisuuntui erätappiosta ja lähti viemään toista erää vahvan vastaanoton antaessa hyökkääjille mahdollisuuksia pisteiden tekemiseen. Torjuntapisteitäkin kotijoukkue nappasi kaksi, jotka piristivät selvästi kotijoukkueen peliä. Loppulukemat 25-20 Hurmoksen eduksi eivät jättäneet jossiteltavaa.

Kolmannesta erästä muodostui mieletön trilleri. Alusta loppuun tasaisena edennyt erä näytti jo kääntyvän Ettalle sen johtaessa 24-22. Hurmos kampesi väkisin tasoihin ja sitten mentiinkin toden teolla jatkopalloille. Vuorotellen joukkueet pääsivät kokeilemaan erän katkaisua, mutta tuloksetta. Lopulta erä päättyi Hurmoksen käsittelyvirheeseen ja Ettan voittoon lukemin 39-37.

Neljäs erä alkoi tasatahtia, ja Hurmos oli mainiosti pelissä mukana eikä näyttänyt kärsineen edellisen erän tapahtumista. Puolimatkan krouviin saavuttaessa Etta löi hirmuisen puolustuspelivaihteen silmään, eikä Hurmoksen hyökkäyksestä löytynyt riittäviä tehoja. Erän loppu oli lähinnä kosmetiikkaa, ja Etta varmisti kauden ensimmäiset sarjapisteensä voittamalla neljännen erän 25-17 ja koko ottelun 3-1.

- Etta oli parempi, ei siihen tekosyitä ole. Oltiin joka osa-alueella huonompia, eikä pystytty haastamaan tarpeeksi. Rohkeutta olisi saanut olla hyökkäyksessä lisää. Mahtavaa oli pelata kotiyleisön edessä, hieno tunnelma” analysoi Hurmoksen yleispelaaja ja MVP-pelaajana palkittu Matias Korhonen

- Olen ylpeä jätkistä, ei ole ollut helppo alkukausi. Uskoimme koko ajan, että noustaan ja aletaan voittaa pelejä. Luulin, että kolmannessa erässä pelattiin koripalloa, niin paljon siinä tuli pisteitä” tiivisti Etta-hakkuri, niin ikään MVP:nä palkittu Jakub Petras.

- Saatiin hyvin Hurmoksen vahvuudet pois. Libero pelasi tänään ykköspaikalla, ja saatiin peipit ylös. Parannettiin lentopallon perusasioita. Kunnioittavaa tunnetta oli molemmin puolin. Hurmoksen puolesta harmittaa pitkän erän ratkaisu, se oli mielestäni tuomarivirhe” kommentoi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa.

Matti Alatalo, Hurmos:

- Etta riisui meidät omista aseistamme. En ole tyytyväinen joukkueen yleiseen ilmeeseen. Levätään nyt ja aletaan valmistautua kohti perjantain peliä. Rohkeutta tarvitaan lisää, mutta toki kaveri myös puolusti hyvin ja ansaitsi voiton.

Hurmoksen kausi jatkuu perjantaina Rovaniemellä, jossa Team Lakkapää isännöi tuplapanoksellista ottelua. Sarjapisteiden lisäksi jaossa on Suomen Cupin puolivälieräpaikka. Kotiluolassa Hurmos esiintyy seuraavan kerran 19.11. klo 18:30 TuTo Volleyn saapuessa vieraaksi Joensuun Urheilutalolle.

Hurmos - Etta
1-3 (22-25, 25-20, 37-39, 17-25)
Koti:Heiskanen 8/+4,Häyrinen 5/+1,Lähteenmäk 4/+2
Vieras:Petras 8/+5,Michelau 8/+1,Pennanen 4/+2
Ässät 9-2, syöttövirheet 18-15, torjunnat 6-14, hyökkäys% 39-42, vastaanotto% 56-45

Joukkueiden MVP:t
Matias Korhonen, Hurmos
Jakub Petras, Etta

PRO-libero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Katsojia: 420

Ottelutilasto



Savo Volley näytti joroislaisille hienoa lentopalloa

Ensimmäistä kertaa ikinä pelattiin Joroisten urheilutalolla miesten Mestaruusliigan ottelu. Savo Volleyn Road Show rantautui pieneen, mutta tunnelmalliseen saliin, ja oli tyly isäntä pienoisessa tappioputkessa matkustavalle Vantaa Ducksille. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (25-21, 25-27, 25-7, 25-16).

Kolmannessa erässä nähtiin siis harvinaiset lukemat, kun vierailija jäi Lelu Ojansivun huikean syöttövuoron lannistamana vain seitsemään pisteeseen.

Savo Volleyn valtikka oli Joroisten lauantai-illassa keskimiesten vahva panos. Miki Jauhiainen keräsi kentän komeimmat pisteet 18/+13; torjuntasarakkeeseen hänelle merkittiin neljään erään kymmenen tappotorjuntaa. Toinen keskipelaaja Jakub Kovac säesti hyvin, hänen pistesaldonsa oli 11/+8; hänen vahvuutensa oli enemmän hyökkäyspuolella: yhdeksästä saamastaan passista hän tappoi pisteeksi seitsemän.

Suurin ero joukkueiden välillä nähtiinkin torjuntojen määrässä – ne menivät kotijoukkueelle 18-4.

Kun keskimiehet mellastavat, löytyy silloin luonnollisesti kehuttavaa myös vastaanotosta ja passauksesta. Suurimman urakan vastaanotossa teki Andrus Raadik, joka nosti 29 syöttöä 55 prosentin tarkkuudella passari Fedor Ivanoville.

Libero Sholle sattui pari harvinaista vastaanottovirhettä, mutta muuten hän oli täysin omalla, korkealla tasollaan 67 prosentin vastaanottotarkkuudella.

Kotijoukkueen valmentaja Timo Tolvanen aloitti kehumisen Joroisten urheilutalon tunnelmasta.

- On hienoa pelata, kun mökki on täynnä ja paljon junnuja katsomossa, kehui Tolvanen

- Meille on hyödyksi se, että pelaamme kotiotteluitamme erilaisissa saleissa; meidän täytyy sopeutua erilaisiin olosuhteisiin ja siitä on sitten apua vierasotteluissakin.

Itse pelistä Tolvasen kehut menivät ensimmäiseksi keskipelaaja Jauhiaiselle.

- Myös Jakub (Kovac) oli hyvä.

- Meillä oli erittäin hyvä treeniviikkoa alla, ja pojat olivat hyvässä vireessä. Pitkältä erätauolta tultiin melkoisella rytinällä peliin, eikä sellaisen erän jälkeenkään takki auennut, pohti Tolvanen kolmannen erän tyrmäyslukemia ja sen jälkeen voitettua neljättä erää.

Vastustajan valmentaja Juho Rajala kuvasi kysyttäessä tunnelmiaan yhdellä sanalla, jota ei voi häveliäisyyssyistä julkaista.

Pitempiä perusteluja kysyttäessä löytyi niitäkin.

- Muutama peli on nyt mennyt putkeen huonosti, ja monta yötä on taas mennyt miettiessä, sanoi Rajala.

- Tänään oli hyvä esimerkki siitä, kuinka meillä silloin tällöin näkyy valonpilkahduksiakin, mutta sen jälkeen romahdetaan täysin.

- Jos jotain positiivista etsii, niin tänne Joroisiin oli meillä vähän lyhyempi matka, ja päästään saman vuorokauden puolella vielä kotiinkin.

Ducksin valopilkku oli nuori hakkuri Aleksander Rastamo, joka on saanut viime peleissä paljon vastuuta. Tänään hän oli yksi harvoista vantaalaisista, joka pysyi tehotilastoissa plussalla (15/+3).

Myös Keenan Sanders esiintyi omalla tasollaan (8/+7).

Savo Volley - Ducks
3-1 (25-21, 25-27, 25-7, 25-16)
Koti:Jauhiainen 10/+6,Ojansivu 7/+4,Kovac 5/+3
Vieras:Rastamo 10/+2,Sanders 5/+4,Lehtonen 5/+4
Ässät 10-7, syöttövirheet 15-12, torjunnat 18-4, hyökkäys% 57-36, vastaanotto% 53-42

Joukkueiden MVP:t
Miki Jauhiainen, Savo Volley
Alek Rastamo, Ducks

PROlibero
Sho, Savo Volley

Katsojia: 408

Ottelutilasto

Pitkä kaava Kokkolassa - Loimu poistui voittajana

Tiikerit ja Raision Loimu pelasi pitemmän kaavan mukaan. Yksikään erä ei päättynyt isompaan eroon kuin kaksi tai kolme pistettä Loimun vietyä lopulta voiton erin 2-3 (22-25, 25-22, 22-25, 28-26, 13-15).

Tiikereiden Jere Mäkinen palasi aloituskuusikkoon, joten näytti siltä, että Tiikereillä vaihteeksi riittää yleispelaajia. Joskin viidennen erän lopussa Teemu Lahdelle tuli pohjekrampppi ja Arttu Tupeli tuli paikkaamaan ja taas oli niukasti yleispelaajia penkillä.

Ensimmäinen erä oli tasaista taistelua, jossa Loimu oli veturina. Tiikerit tuli sitkeästi perässä, mutta tasatilanteissa Loimu repi taas eroa. Erässä oli molempien joukkueiden vastaanotot vaikeuksissa. Passareilla oli kiireitä. Erän viimeisen pisteen iski koko ottelua kuvaavasti Ali Fazli.

Toisen erän alussa Joska Försti syötti kolme ässää ja se toi edun Tiikereille. Loimu ei toipunut tilanteesta koko erän aikana. Tiikerit teki erän aikana yhteensä viisi ässää, Antti Leppälä ja Oskari Keskinen yhden kukin. Tiikereiden piste-ero oli parhaimmillaan kuusi pistettä, mutta erän lopussa Loimu kiri eroa kiinni. Teemu Lahti iski tällä kertaa viimeisen pisteen.

Kolmas erä oli todella tasaista kamppailua alusta loppuun. Loimu oli pääosin veturin roolissa, muutama Tiikereiden johtopistettä lukuun ottamatta. Erän ratkaisuvaiheessa Ali Fazli ja Kristaps Šmits tekivät ratkaisupisteet.

Neljännen erän alkuun Tiikerit sai kolmen pisteen johdon. Loimu vaihtoi Mauri Kurpan passariksi ja tilanne tasoittui. Erä eteni jatkopalloille, joiden aikana Loimu ”lahjoitti” eräpallon Tiikereille kahdella syöttövirheellä. Ratkaisevan pisteen otti Rami Rekomaa, joka torjui Kristaps Šmitsin.

Viides erä alkoi lupaavasti Tiikereiden näkökulmasta, kun Rami Rekomaa syötti kaksi ässää. Tiikerit oli veturin paikalla liki koko erän. Vasta tilanteessa 13-13 Loimu nousi rinnalle etenkin Ali Fazlin hyökkäyksillä. Erän loppu olikin sitten Loimun, kun Tiikerit teki ensiksi hyökkäysvirheen ja sitten Loimu torjui Tiikerihyökkäyksen.

Tayeb Einisamarein, Loimu:

- Pidin tästä ottelusta. Pidän Tiikereistä joukkueena. Hyvä peli ja vastaanottomme oli hyvä.

Aitor Barreros, Loimu:

- Seitsemän tunnin matka ja kolmen tunnin ottelu. Raskasta. Pyrimme samalle tasolle kuin Hurmos, Vantaa ja Tiikerit. Alku oli meille hankalaa ja neljännessä erässä syöttömme oli vaikeuksissa. Vaihdon Mauri Kurpan passariksi. Viimeisessä erässä meillä oli vieläkin vaikeuksia. Aiemmissa otteluissa pelasimme hyvin, mutta vastuksemme oli vahvoja.

Antti Leppälä, Tiikerit:

- Tämä peli olisi voinut kääntyä meillekin. Loimulla tuli välillä syöttövirheitä ja sitten kun heidän syöttönsä toimi, oltiin vaikeuksissa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hieno lentopalloilta. Pitkän kaavan mukaan mentiin ja taisteltiin kaikista palloista . Hakkurin iskut omista korkeuksista ratkaisi viidennen erän. Erittäin hyvä ilta kuitenkin. Hyökättiin omilla vahvuuksilla, mutta nyt se ei riittänyt. En voi olla muuta kuin ylpeä, vaikka tänään hävittiin. Pitkän tauon jälkeen Loimun hakkurin tehot oli huimat ja hyökkäykset tulivat välillä isosta raosta. Meillä oli paljonkin hyviä asioita. Syöttö oli hyvä. Sitten Loimu nosti hakkurille ison pallon, eikä sitä saatu torjuttua. Jere Mäkinen tuli avaukseen, eikä hassummin pelannutkaan. Teemu Lahti sai krampin viimeisessä erässä ja Arttu Tupeli paikkasi hyvin.

Tiikerit - Loimu
2-3 (22-25, 25-22, 22-25, 28-26, 13-15)
Koti:Keskinen 19/+12,Lahti 15/+8,Mäkinen 13/+5
Vieras:Fazli 32/+24,Smits 27/+14,Rahko 12/+5
Ässät 9-5, syöttövirheet 14-16, torjunnat 6-11, hyökkäys% 47-49, vastaanotto% 55-34

Joukkueiden MVP:t
Kristaps Šmits, Loimu
Oskari Keskinen, Tiikerit

PROLibero:
Ville Sihvonen, Tiikerit

Katsojia:412

Ottelutilasto

TUTO Volley päihitti Hurrikaanin suoraan kolmessa erässä

Kupittaan palloiluhallissa oli lauantaina kovaa paikalliskamppailun tunnelmaa, kun TUTO Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtasivat ensimmäistä kertaa Mestaruusliigassa. Peli oli TUTO Volleyn selvästi hallitsemaa ensimmäistä erää lukuun ottamatta varsin tasaista vääntöä sarjapisteistä. Erien loppuhetkillä kotijoukkue näytti ratkaisuissaan kovuutta ja täydet sarjapisteet jäivät Turkuun puhtaasti erin 3-0 (25-16, 25-23, 29-27)

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen

- Koko joukkue pelasi hyvin. Tänään ei ollut huipputason lentopalloa, mutta voitto tuli ja se on tärkeää. Passari Toivola pelasi hyvän pelin kokonaisuudessaan ja molemmat hakkurit onnistuivat, eikä Vuori pelannut huonosti vaikka vaihto tulikin. On vaikeaa löytää oikeaa hetkeä vaihdolle. Pelissä oli hyvää taistelua molemmilta joukkueilta. Hurrikaanin nuoret yleispelaajat olivat hyvässä kunnossa. Kolmannessa erässä meidän joukkueen kantti oli aika kova, totesi Zhbankov.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heinon näkökulmasta ottelu oli tuskainen.

- Pelin alku oli meille hankala, eikä se helpottanut hirveästi pelin kuluessakaan. Koko ajan oli käsijarru päällä.Kolmannessa erässä johdettiin useaan otteeseen, niissä tilanteissa pitäisi olla kokeneempi ja kylmänviileä tappaja . TUTO Volleyn koko joukkue oli vahva, mutta kyllä passari Toivola on se liima ryhmässä. Matti pelasi hyvän ottelun, enkä muuta odottanutkaan, Heino sanaili.



Ottelun avauserään TUTO Volley sai heti mainion alun ja hyppäsi selkeästi kuskin paikalle, eikä luovuttanut otettaan koko erän aikana. Kotijoukkueen pistetehtailua johtivat juuri Hurrikaanista Turkuun saapuneet Tino Vuori, Eemeli Kouki ja Karri Kutinlahti. TUTO Volleyn torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi erässä hienosti ja joukkue sai vaimennettua toistuvasti Hurrikaanin hyökkäyksiä. Loimaalaisten onnistumiset olivat alkuhetkillä pitkälti hakkuri Antti Ropposen varassa. TUTO Volleyn hyökkäyspelaaminen pyöri passari Matti Toivolan käsistä monipuolisesti ja vastuut hyökkäyksien päättämisestä jakautuivat usealle pelaajalle. Erän loppupuolella myös vierailijat saivat peliään hieman auki, mutta TUTO Volley oli jo repinyt tukevan eron ja kruisaili selvään erävoittoon.

Toisessa erässä peli tasoittui melkoisesti ja joukkueet etenivät tasaväkisesti aina viimeisiin palloihin saakka. Pelaamista värittivät molemmin puolin lukuisat syöttöruudussa tehdyt virheet. Erän alkumetreillä TUTO Volleyn hyökkäyspeli pyöri pääasiassa laidoilta, kun Tuomas Siirilä, Kouki ja Vuori moukaroivat palloa kenttään. Vierasjoukkue vastasi tähän myös omalla laitakolmikollaan Ropponen, Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila. Mitä pidemmälle erässä mentiin saivat turkulaiset myös keskipeliä käyntiin Kutinlahden johdolla. Turkulaisisännät pystyivät luomaan puolenvälin jälkeen jo pienen hajuraon Toivolan syöttövuorolla, mutta Hurrikaani pysytteli tiukasti tuntumassa Tiukoissa ratkaisupalloissa TUTO Volley pystyi kääntämään tilanteet niukasti itselleen ja kuittasi toisen erävoiton.

Pitkän tauon jälkeen kentällä nähtiin terävämpi loimaalaisryhmä, joka paukutti pisteitä nuoren yleispelaajaduon Muukkonen- Marttila siivittämänä. TUTO Volley joutui heti erän alussa takaa-ajajaksi ja joutui läpi erän jahtaamaan Hurrikaania. Kotijoukkueen kirimisen johtohahmona hääri Siirilä, joka onnistui mukavasti pelin jokaisella osa-alueella napsimaan pisteitä tililleen. Toisen erän tapaan molemmat joukkueet tekivät edelleen monia virheitä syöttöruudussa. Tovin verran jo näytti siltä, että Hurrikaani venyttää ottelun vielä neljänteen erään vahvojen laitahyökkäysten ja TUTO Volleyn virheiden avittamana. Loimaalaiset johtivat jo parhaimmillaan 21-24 ja joukkueella oli kolme eräpalloa, mutta TUTO Volley esitti Kupittaan kotiyleisölle venymiskykyään selvittämällä tukalan tilanteen Kutinlahden ja Vuorenmaan kovilla ratkaisuilla, jälkimmäinen paukutti syöttövuorollaan kaksi ässää putkeen. Erän lopullista ratkaisua haettiin lopulta jatkopalloista, joissa TUTO Volley pääsi monesti yrittämään ottelun katkaisua, mutta vasta neljäs ottelupallo toi ratkaisun Kutinlahden jyräytettyä ässän kenttään ja turkulaisyleisö pääsi juhlimaan toista kotivoittoa putkeen.


TUTO Volleyn parhaana palkittu Tuomas Siirilä kiitti valmennusta vastuusta pelaamalla oivan ottelun.

- Oli mukava päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa. Tänään pelattiin tosi hyvin joukkueena. Hyökättiin, puolustettiin ja varmistettiin hyvin, harjoitukset ovat enteilleet tällaista. Onneksi se saatiin irti nyt pelissä, Siirilä niputti.

Hurrikaanin parhaana palkittu Antti Ropponen ei löytänyt tappiosta juurikaan positiivisia asioita.

- Oli erittäin vaikeaa tänään, annettiin vastustajalle paljon virheitä ja oma peruspelaaminen oli välillä ankeaa. Emme olleet omalla tasolla.Vastaanotto oli vähän heikkoa myös, Ropponen harmitteli.


TUTO Volley - Hurrikaani

3-0 (25-16, 25-23, 29-27)
TUTO: Kutinlahti 13/+10, Siirilä 13/+7, Vuori 9/+6
Hurrikaani: Ropponen 15/+7, Marttila 12/+5, Muukkonen 12/-1
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Tuomas Siirilä
Hurrikaani Antti Ropponen

PROlibero
Henri Rajala, TUTO Volley

Katsojia: 588

Ottelutilasto

  Takaisin