Seuraa meitä somessa:

Etta ja Isku selkeisiin voittoihin

06.12.2015

Lauantain miesten liigaotteluissa kotijoukkueet Etta ja Isku nappasivat selkeät 3-0-voitot.

Ettalle kauden ensimmäinen 3-0-voitto

Lentopalloseura ETTA (7-6) palasi voittojen tielle Tiikereille viime viikolla hävityn kamppailun jälkeen. Korson Veto (2-10) kaatui tänään varsin tasapainoisen esityksen jälkeen suoraan 3-0 (25-19, 25-22, 25-22). Etta on voittanut kuusi seitsemästä viime ottelustaan ja KoVella meni puolestaan poikki kuuden perättäisen 1-3-tappion sarja

ETTAn onnistujia olivat parhaana palkittu passari Niko Haapakoski ja jälleen hienosti 69:n prosentin tarkkuudella palloja vastaanottanut libero Petteri Kiilunen. Hyökkäyspuolella ETTAn laiturit olivat totutun kovia Eetu Pennasen johdolla. Eetu kirjasi tänään 21 +15 pisteet ja sai hyvää tukea hakkuri Dean Bittneriltä ja Anssi Hakalalta.

Päävalmentaja Olli Kuoksa oli tyytyväinen tasapainoiseen otteluun ja olihan voitto ensimmäinen 3-0 voitto oululaisille. KoVen parhaana palkittiin Miro Määttänen, mutta myös keskitorjuja Lassi Nurminen jäi yleisön ja allekirjoittaneen mieleen hyvillä otteillaan. Tästä kaverista kuullaan vielä varmuudella.

Korsolaisten valmentaja Petri Sainio oli pettynyt joukkueensa esitykseen ja erityisesti sovittujen asioiden unohtaminen harmitti päävalmentajaa.

Petri Sainio. KoVe:

- Joskus ne asiat vain ei mene pelaajille perille, mitä ohjeita annetaan mutta en lähde kovin kovasti kettään syyttelemään. Tänään olisi ollut hyvällä pelillä saumoja mutta sitä ei tänään tullut. ETTAn laiturit ovat vaikeita torjuttavia ja libero Kiilunen yllätti minut totaalisesti loistavalla pelillä. Meidän puolelta Lassi Nurminen kehittyy huimaa vauhtia ja on helppo valmennettava, kun mieheen tarttuu oppi helposti.

Miro Määttänen, Kove:

- Ei voi olla kovin tyytyväinen, kun tuli tappio ja pelattiin aika heikosti. Peli on ailahdellut koko kauden mutta tänään ei ollut oikein hyvää vaihdetta ollenkaan. Huomenna pitää pystyä haastamaan paremmin Tiikereitä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Toisessa erässä oli jonkin aikaa tasaista mutta kyllä peli oli aika lailla meidän hallussa koko ajan. Täytyy olla tyytyväinen, että pojat hoitivat homman kotiin vaikka tunnetila ei tänään aivan tapissa ollutkaan. Ensi viikonloppuna tulee hyvä reissu etelään ja sieltä lähdetään hakemaan hyviä pelejä Loimua ja VaLePaa vastaan.

Niko Haapakoski, Etta:

- Vähän kaksi jakoiset tunnelmat. Saatiin kolme pinnaa mutta ei meidänkään peli ihan parasta ollut. Pystyn itsekin parempaan passipeliin. Joukkueen peli menee kuitenkin kokonaisuudessaan eteenpäin ja yritin ruokkia tänään hyökkääjiä tasaisesti ja siinä aika hyvin onnistuinkin.

Parhaat pelaajat
ETTA: Niko Haapakoski
KoVe: Miro Määttänen

ETTA: Pennanen 21 +15, Bittner 15 +10, Hakala 10 +7
KoVe: Nurminen 13 +10, Kulaots 13 +5, Kankaanpää 11 +3

Yleisöä: 395
T 7-6, Ä 4-7, SV, VO%, H% 48-44

LähiTapiolan pisteet:
3 Haapakoski Etta
2 Pennanen Etta
1 Hakala Etta

Ottelutilasto

Isku kaatoi Lakkapään toistamiseen

Rantaperkiön Isku voitti Team Lakkapään toistamiseen viikon sisään lentopallon Mestaruusliigassa, tällä kertaa kotikentällään Pyynikillä. Isku vei ottelun edellisen tapaan suoraan 3-0 (25-23, 25-20, 25-22).

Toinen kohtaaminen oli lopputuloksesta huolimatta Iskulle vaikeampi, kun taas Lakkapää paransi peliään. Iskun rutiinisuoritus riitti kuitenkin kolmen pisteen voittoon.

Iskulle voitto oli kolmas perättäinen ja Lakkapäälle seitsemäs tappiottelu putkeen. Lakkapää ei ole vielä voittanut tällää kaudella liigassa vieraissa (0-6).

- Viikon takaiseen verrattuna teimme tästä paljon vaikeamman pelin itsellemme, huolimatonta tekemistä vähän joka sektorilla. Keskittyminen peliin ei ollut sellaista kuin pitäisi olla. Helpoissa palloissa ja perusjutuissa ei saisi tulla niin paljon virheitä, siinä on paljon parannettavaa. Tottakai pelissä oli paljon hyvääkin, ja hienoa että saimme kolme pistettä, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

- Oli huomattavasti parempaa peliä meiltä kuin viikko sitten, mutta edelleen olemme liian virheherkkiä. Omat syöttövirheet söivät parhaan terän ensimmäisessä erässä. Hakkuri (Luka Medic) pääsi pitkästä aikaa tehoille, häneltä oli hyvä suoritus läpi ottelun. Voitto oli osittain Iskun hyvyyttä, varsinkin passarin peli oli tänään aika ratkaiseva. Conor Eaton oli tänään laadukkaampi passari kuin meidän Arash (Dosanjih), Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs arvioi.

Hakkuri Luka Medic (17/+9) palkittiin Lakkapään parhaana pelaajana. Iskun parhaana palkittiin Sakari Mäkinen (16/+8). Palkitut olivat myös joukkueidensa parhaat pistemiehet.

- Ei ollut tasaisinta peliä meiltä. Lakkapää tuli paremmalla asenteella, me vähän huonommalla kuin edellisessä pelissä. Tänään meidän pelissä näkyi nuoren porukan kurittomuus, välillä annoimme pisteputkia vastustajalle. Rutiinipelillä saimme kolme pistettä, siihen täytyy tietysti olla tyytyväinen, Sakari Mäkinen sanoi.

Parhaat pelaajat:
Sakari Mäkinen, Isku
Luka Medic, Team Lakkapää

Ottelun nälkäisin pelaaja (Panimoravintola Plevnan palkinto): Tatu Härkönen

Isku: Mäkinen 16/+8, Sinkkonen 11/+7, Härkönen 10/+7
Lakkapää: Medic 17/+9, Palokangas 7/+4, P.Mäkinen 7/-2

Yleisöä: 458
T 8-9, Ä 4-2, SV 11-11, VO% 58-52, H% 49-42

LähiTapiolan pisteet:
3 Mäkinen Isku
2 Härkönen Isku
1 Mutka Isku

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / Isku
Teemu Hassinen / Etta

  Takaisin