ETTA ja Sampo eivät tunteneet armoa

03.02.2018

Ouluun saatiin lauantai-illaksi uusi sheriffi, kun Jiri Hänninen nousi ETTA:n sankariksi kotivoitossa Raision Loimua vastaan. Vantaalla Sampo Volley jatkoi Vantaan Ducksin kiusaamista voittamalla suoraan kolmessa erässä.

Hänninen loisti Loimutuksessa

ETTA:n helmikuu avattiin kotipelillä Raision Loimua vastaan. Etta otti voiton lauantai-iltapäivän kamppailussa puhtaasti 3-0 (26-24, 25-23, 25-19).

Ettan avaus: Haapakoski, Pennanen, Hänninen, Väisänen, Ahremark, Jokela. Liberona Anssi Hakala.

Loimun avaus: Fifer, Marttila, Vetriö, Koppanen, O'Dea, Naarden. Liberona Ville Sihvonen.

Heti ottelun alusta Jiri Hänninen osoitti, miksi hänet oli tänään valittu avaukseen. Hänninen vastasi kotijoukkueen suurimmista hyökkäystehoista ensimmäisessä erässä hakkuri Joonas Jokelan pelin hieman kangerrellessa. Erä eteni tasaisissa merkeissä aina jatkopalloille asti, jossa Etta oli vahvempi lukemin 26-24. Hänninen takoi ensimmäisessä erässä peräti 9 +7.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Pisteitä tehtiin vuoron perään ja jälleen kerran kotijoukkue oli erän lopussa vahvempi. Yleisö päästettiin kahvitauolle Etta:n 25-23 erävoiton jälkeen. Erä päättyi Joonas Jokelan yksin ottamaan torjuntaan. Tilastojen valoissa ensimmäisissä kahdessa erässä suurin ero näkyi vastaanottoprosentissa, jossa kotijoukkue oli selkeästi vahvempi 69 prosentilla Loimun 42 prosenttia vastaan.

Kolmannessa erässä Etta otti komennon heti erän alusta. Loimu ei
saanut eroa kiinni missään vaiheessa. Erä Ettalle 25-19 ja ottelu pakettiin puhtaasti 3-0.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli tänään ensimmäisen täyden ottelunsa kotisalissa pelannut Hänninen 17 pisteellä (+10), Jokelan tehdessä 12 pistettä (+1). Myös keskitorjuja Jens Ahremark oli kovassa vireessä 11 (+10) tehoilla. Passari Niko Haapakoski tarjoili koko ottelun hyvin ruokaa hyökkäysosastolle. Vieraiden tehokkain oli hakkuri Gino Naarden 15 pisteellä (+5).

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin tänään upeasti pelannut yleispelaaja Hänninen Etta:lta ja Loimulta passari Scott Fifer.
Seuraava kotiottelu kahden viikon päästä lauantaina 17.2 kello 15.30, kun Rantaperkiön Isku saapuu Oulun vierailulle.

Janne Marttila, Loimu:

- Monenlaisia tunteita tulee, kun tulee tänne pelaamaan. Käsittelin tänään niitä tunteita paremmin kuin viime kaudella. Kaksi ensimmäistä erää oli mahdollisuus voittaa, mutta Etta oli vahvempi lopussa.

Christopher Achten, Loimu:

- Jiri Hänninen löi meidät tänään, Olli saa olla iloinen, että hänellä on tällainen pelaaja penkiltä kehiin heitettäväksi. Halusimme voittaa tänään ja olen pettynyt suoritukseemme. Etta on fiksu joukkue.

Jiri Hänninen, ETTA:

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin hyviä, kolmannessa tuli hieman virheitä. Tasainen joukkue, jossa joka jätkä kamppailee pelipaikasta. Pitää jaksaa tehdä töitä.

Olli Kuoksa:

- Loimu puolusti ykkös-kakkos-alueen hyvin, mikä tuotti meille hieman ongelmia. Sideout- ja hyökkäyspelimme oli tänään hyvällä tasolla. Lämmittää, että omat nuoret nousevat, eikä tarvitse ostaa kuutta ulkomaalaista.

Historia toisti jälleen itseään Vantaalla

Sampo kukisti Vantaa Ducksin Korson lauantai-illassa erin 0-3 (16-25, 17-25, 22-25). Näin Sampo jäi vantaalaisille valloittamattomaksi, sillä savolaiset voittivat kaikki joukkueiden 36 kohtaamista liigahistoriassa.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla oli juhlapäivä, vastassa aina mieluisa pohjoissavolainen legenda Sampo Volley. Sampo esiintyi viimeistä kertaa tällä nimellä Lumossa. Yleisöä oli Lumon hornankattilaan tullut ilahduttavasti 406 katsojaa.

Kahvitauolla kuului sujuvaa suomea ja savvoo ja suomi-savo-korso sanakirja oli kovassa käytössä. Otteluisäntänä oli Delete.

TUL:n lentopallojaoston päätöksellä kukitettiin vuoden parhaana lentopalloilijana Vantaa Ducksin yleispelaaja Miro Määttänen. Tämä jäikin kotijoukkueen harvaksi ilouutiseksi. Sampo esiintyi erittäin vakuuttavasti ja oli tyylikkään tyly vierailija. Kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa viime ottelujen ankkamaista kiihkoa päälle. Koko peli savolaiseen viiltävään tyyliin 0-3 Sampo Volleylle.

Ensimmäisessä mentiin tilanteeseen 2 - 6, johon mennessä Sampo oli tehnyt Ducksin molemmat pisteet. Tämä riitti ankkojen päävalmentaja Tuomiselle ja hän otti aikalisän. Raadikin syötettyä ässän Tuominen otti toisen aikalisän tilanteessa 6 - 10. Erän alun kaikki pitkät taistelupallot kääntyivät Sampolle kuten seuraavakin Ville Heiskasen jujuun päättynyt pallo. Syöttö oli myös Sampolla vahva. Tekniselle mentiin Kaatrasalon pommin jälkeen tilanteessa 8 - 14. Hankalassa pallon hakutilanteessa Miro Määttänen loukkasi itseään ja tilalle tuli Atte Kyrölä. Nyt eivät tähdet tuikkineet ankkojen suuntaan. Erä lurahti helposti Sampolle lukemin 16 - 25.

Toisessa erässä Miro Määttänen palasi heti erän alussa peliin, joten selvittiin säikähdyksellä. Tilanteeseen 5 - 5 mentiin tasoihin, mutta sitten Kaatrasalon syöttövuorolla Sampo nykäisi. Tilanteessa 5 - 9 Tuominen sai tarpeekseen ja otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Hakkuripeli ei kulkenut ja Külaots vaihtui Valliniin. Raadikin onnistuneen kuutospaikan hyökkäyksen jälkeen otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 6 - 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 9 - 14. Savolainen kissa ja hiiri leikki jatkui ja Kankaanpääkin vaihtui Kyrölään. Ankat vain eivät saaneet peliään auki ja sampolaiset tulivat koko rintamalla. Erä lopulta helposti vieraille 17 - 25.

Kolmanteen erää ankkojen hakkuriksi tuli Atte Kyrölä. Kyrölältä on nyt enää koittamatta keskipelaajan ja passarin tontit. Nyt ankat saivat jo hajua pelistä, joka etenikin tasaisesti. Tekniselle mentiin Kankaanpään syötettyä leveäksi numeroissa 13 - 14. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 14 - 16. Raadikin lyötyä nelospaikan savolaisvirolaisen pommin lattiaan otti Tuominen aikalisän tilanteessa 19 - 20. Mikään ei auttanut ja Sampo vei kovalla asenteella ja kovilla suorituksilla erän lopun numeroin 22 - 25. Koko ottelu täysin ansaitusti lukemin 0 - 3 Savon ylpeydelle.

Otteluisäntä Delete palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Miro Määttäsen ja Sampo Volleysta Eetu.Häyrisen.

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

- Meiltä väsynyt esitys. Sampolta kova esitys. Me vain pyöriteltiin palloa vastustajan puolelle.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Sampo oli paljon parempi. Kyllä vähän tuntui kolmas peli seitsemään päivään. Toni Kankaanpää totesi hyvin pitkällä tauolla pukuhuoneessa, että vaikka kuinka yritämme, niin ei vaan lähde. Meille tuli raja vastaan. Atte Kyrölä on mukava mies ja otettiin kolmanteen erään hakkuriksi".