Seuraa meitä somessa:

ETTA kuittasi heti, Isku ja Sampo myös kotivoittoihin

15.10.2016

ETTA kuittasi heti avaustappionsa Team Lakkapäälle komealla kotivoitolla ja Isku sekä Sampo Volley avasivat puolestaan kautensa kotivoitoilla lauantaina.

ETTA kuittasi heti Lakkapäälle

Vain pari päivää tarvitsi ETTA kuitatakseen kauden avauspelin tappionsa Team Lakkapäälle. ETTA hoiteli lauantain kotiottelun numeroin 3-1 (25-19, 25-16, 23-25, 25-10).

Lentopalloseura ETTA sai revanssin Team Lakkapäästä Oulun Urheilutalolla pelatussa ottelussa. Lakkapää oli vielä viikolla parempi kotonaan mutta asetelmat olivat vaihtuneet täysin muutamassa päivässä.

ETTA vei kaksi ensimmäistä erää selvästi ja ei ollut kaukana, että ottelu olisi päättynyt 3-0 mutta Lakkapää korjasi kolmannen erän niukasti itselleen. Neljänteen erään nuori kotijoukkue taas sisuuntui ja löi taululle todella rumat 25-10 lukemat.
Vieraat olivat pitkälti ruotsalaisen hakkurinsa Fredric Gustavssonin varassa, kun taas kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla.

Vaikka ETTA ei varmasti vielä pelaa maksimitasollaan, niin varsinkin hyökkäyspelaaminen näytti erittäin hyvältä. Oululaisten uusi hakkuri Joonas Jokela 18/+10 on aloittanut kauden vahvasti ja kovakätinen nuorukainen monipuolistaa ETTA:n peliä todella paljon.

Myös toinen uusi pelimies Markus Kaurto 13/+8 onnistui hyvin ensiesiintymisessä oululaisyleisön edessä. Niko Haapakoski pääsi pyörittämään peliä hyvästä vastaanotosta koko illan mistä kiittäminen ETTA:n vastaanottokolmikkoa Pennanen (16/+11), Ronkainen (10/+6) ja libero Kiilunen. Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Tämän päivän peli oli kaukana siitä, mihin pystytään. Kotona pelaamme selvästi paremmin. Syöttö-vastaanottopeli kääntyi oululaisille mutta varsinkin syöttäminen meillä oli ihan riittävän hyvää. Jatkopallohyökkäyksissä kärsivällisyys ei riittänyt. Roope Siliämaa, Team Lakkapää:

- Nyt on pettyneet fiilikset pelin jälkeen. Ei jaksettu taistella palloja loppuun saakka, mikä olisi vaadittu, että ETTA:n tyyppisen joukkueen pystyy voittamaan. Olli Kuoksa, ETTA:

- Kotiavaus takana ja pisteet tuli mutta pitää silti nähdä tuloksen taakse. Meillä on vielä paljon tekemistä, että pelaaminen saadaan parhaaseen kuntoon. Hyökkäyspelaaminen oli tänään todella hyvää ja eihän me viime kaudella pelattu ollenkaan näin hyvää hyökkäyspeliä. Hyvä, että ne pojat, jotka hieman jännittivät sarja-avauksessa, onnistuivat tänään hyvin. Niko Haapakoski, ETTA:

- Tänään oli helppo pelata, kun vastaanotto oli niin hyvä. Sen jälkeen, kun sai antaa hyviä passeja, niin pojat kyllä tappoivat ne kovilla tehoilla.

Parhaat pelaajat:
ETTA: Niko Haapakoski
Lakkapää: Roope Siliämaa

LähiTapiolan pisteet
3 Haapakoski ETTA
2 Pennanen ETTA
1 Gustavson Lakkapää

Etta: Jokela 18/+10, Pennanen 16/+11, Kaurto 13/+8
Lakkapää: Gustavsson 21/+8, Hautala 8/+7, Palokangas 8/+1
T 9-10, Ä 5-0, SV 17-12, H% 55-39, VO% 58-48
Yleisöä: 536

Ottelutilasto

Sampo Volley Savon herraksi

Sampo Volley oli selkeästi parempi savolaisjoukkueista kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. LEKA Volley nipisti tiukan kakkoserän, mutta Sampo vei kaikki muut selkeääkin selkeämmin:

3-1 (25-17, 23-25, 25-10, 25-16)

Kotijoukkueesta virolainen yleispelaaja Andrus Raadik teki melkoisen ensiesiitymisen nakuttaen 23/+21 peräti 69 % tehoilla. Myös Aleksi Kaatrasalo oli vahva: 12/+12 ja neljä torjuntaa.

LEKA Volleyn peli oli virhealtista. Samuli Kaislasalo oli joukkueen tehokkain (16/+3), mutta hänekin virhemäärä oli aivan liian suuri. Liberona Teemu Silventoinen pelasi hyvän ottelun.

Uusina kotimaisina liigapelaajina debytoivat Akseli Lankinen ja Henrik Porkka suoraan LEKAn aloituksessa sekä Panu Pitkänen Sammosta.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Vahva peli meiltä, olin sitä vakuuttuneempi poikien esityksestä, mitä pidemmälle peli eteni. Avausottelulle tyypilliseen tapaan oli alussa pientä hermoilua mutta sitten päästiin näyttämään. Andrukselta ja keskipelaajilta ihan kelpo esitys. Tasaisuus oli meidän valttimme, teimme selvästi vähemmän virheitä kuin vastustaja. Avausvoitto on aina tärkeä, mutta nyt keskitytään jo torstain Cup-otteluun Joensuussa.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Onnittelut Sammolle voitosta, todella valmista peliä ja tullaan varmaan näkemään vahvempi Sampo kuin viime kaudella. Varsinkin Raadik hyvä hankinta ja hieno myös nähdä, että Petteri pelaa hyvin. Ratkaisu noissa erissä, mitä Sampo voitti selvemmin, oli 1-2 syöttöputkea. Itseasiassa nuori libero Silventoinen pelasi tosi hyvän pelin, yleispelaajat olis voineet nostaa vähän paremminkin. Kaikista isoin asia oli tuo virhemäärä, Sammon laiturit teki yhdeksän hyökkäysvirhettä ja meidän vastaavat kahdeksantoista.

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Karinen LEKA

Sampo: Raadik 23/+21, Häyrinen 16/+9, Heiskanen 13/+10
LEKA: Kaislasalo 16/+3, Karinen 10/+4, Helenius 8/0
T 10-3, Ä 6-2, SV 10-8, H% 55-37, VO% 64-56
Yleisöä: 794

Ottelutilasto

Isku puolusti hyvällä hengellä voiton

Isku avasi Mestaruusliigakautensa komealla kolmen pisteen voitolla. Raision Loimu kaatui Pyynikillä erin 3-1 (25-23, 25-19, 32-34, 27-25).

Isku hallitsi peliä kaksi ensimmäistä erää, ja ottelu oli lähellä päättyä kotijoukkueelle jo kolmessa erässä. Lukuisten ottelu- ja eräpallojen jälkeen Loimu onnistui kuitenkin nappaamaan yhden erävoiton. Neljäs erä oli tasainen, mutta lopulta Kasimir Vuorinen päätti ottelun onnistuneella nelospaikan hyökkäyksellä.

– Peli oli meidän puoleltamme just sitä, mitä olemme treenanneet, ja mitä odotin ja halusin: äärettömän hyvähenkistä puolustuspelaamista. Torjunta oli ok, saimme myös sillä paljon aikaan. Kolmannen erän loppu vähän harmittaa, mutta toisaalta saimme pelata yhden erittäin kovan lisäerän, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Voiton merkitystä nostaa se, että osa Iskun pelaajista pelasi ensimmäisen liigaottelunsa. Hakkuri Mika Mäntylä (11/0) ja libero Joni Siermala pelasivat ensimmäiset täydet liigaminuuttinsa, kuten myös vasta viime viikolla Tampereelle saapunut australialaispassari Jordan Colotti. Joukkueen kapteeni Tapio Toiviainen (12/+8) taas on siirtynyt varsin onnistuneesti yleispelaajan paikalta keskitorjujaksi.

Jussi Heino kehui erityisesti yleispelaajia, parhaana pelaajana palkittua Sakari Mäkistä (30/+23), joka urakoi 41 hyökkäystä hyvällä prosentilla (56%), sekä Kasimir Vuorista (13/+4).

– Olihan Sakke (Mäkinen) hyvä. Hän saa paljon ratkaisupalloja päätettäväkseen. Kasimir Vuorisella oli myös äärettömän hienoa tekemistä tänään. Hän ei välttämättä pomppaa silmiin, mutta häntä kannattaa seurata, hienoa puolustustyöskentelyä.

Vastustajan pelistä erityisesti keskihyökkäys teki vaikutuksen Heinoon. Keskitorjuja Karri Sihvonen (11/+10) palkittiinkin Loimun parhaana pelaajana.

– Loimulla oli loistava ykköstempo, meillä ei ollut mitään lääkkeitä sitä vastaan. Kolmannesta erästä alkaen he alkoivat pelata sitä hyvin. Onneksi meidän syöttömme oli niin hyvä, etteivät he voineet pelata sitä koko ajan, Heino totesi.

Loimun valmentaja Dragan Mihailovicilla oli vaikeuksia saada mieleistään kokoonpanoa kentälle.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä kentällä oli vain yksi joukkue, joka halusi tehdä pisteitä. Kolmannessa ja neljännessä erässä meillä oli enemmän energiaa. Isku teki kolmannen erän lopussa muutaman pienen virheen ja auttoi meitä voittamaan kolmannen erän. Vastaanotto aiheutti ongelmia, sillä paras vastaanottajamme Verneri Vetriö ei pystynyt pelaamaan, eikä Kirill Borichev ollut parhaimmillaan, vaikka yrittikin pelata, Mihailovic harmitteli.

Seuraavaksi Isku joutuu tiukkaan paikkaan, kun se matkustaa mestarisuosikki VaLePan vieraaksi Sastamalaan lauantaina 22.10. Seuraava kotiottelu pelataan Pyynikillä keskiviikkona 26.10. klo 18.30 ja silloin vastassa on Vantaa Ducks.

LähiTapiolan pisteet
3 Mäkinen Isku
2 Colotti Isku
1 Toiviainen Isku

Isku: Mäkinen 30/+23, Vuorinen 13/+4, Toiviainen 12/+8
Loimu: Chemos 25/+12, Marshman 14/+10, Sihvonen 11/+10
T 14-11, Ä 6-6, SV 15-14, H% 41-47, VO% 53-56
Yleisöä:

Ottelutilasto

  Takaisin