Etta puristi viisieräisen nimiinsä

07.11.2014

Joshua Walker takoi seitsemän ässää ja 30 pistettä Ettalle.

Etta puristi kotonaan niukan taisteluvoiton vierailleesta Pielaveden Samposta torstai-iltana Oulussa erin 3-2 (27-25,23-25.25-17,24-26,15-10).

Joshua Walker teki liigaennätyksensä 30/+21 peräti seitsemän ässäsyötön myötä. Ville Sorvojankin saalis oli komea 25/+17.

Krentän korkeimman pistemäärän nakutti kuitenkin vierasjoukkueen Timo Leikas: 31/+9. Eddy Herreran saalis oli 20/+5.

Etta vei ottelun torjunnat 19-11 ja ässä 9-3.
Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Matka jatkuu. Aina on hieno saada pinnoja. Oli hienoa että Josh onnistui – seitsemän ässää ja vain kolme virhettä. Sampo on hyvä joukkue. Nyt vähän huilataan ja lähdetään sunnuntaina Raaheen pelaamaan Korsoa vastaan.
Sammon valmentaja Jukka Tuovinen:

- Tänään oli odotetun tasainen vääntö. Yrittämisestä annan omalle joukkueelle plussaa. Toisaalta miinuksena tuli liian pitkiä (virhe) putkia hyökkäyspelissä. Vastaanotto vieraissa on aina vaikeaa - syöttövirheitä tehtiin liian paljon. Näin tiukassa pelissä ei näin paljon virheitä kärsi tulla. Etta taisteli hienosti ja otti omilla vahvuuksillaan viidennen erän.
Joukkueiden parhaat: Timo Leikas (Sampo), Josh Walker (Etta) LähiTapiola pisteet: 1 p Herrera (Sampo), 2p Sorvoja (Etta) ja 3p Walker (Etta) Katsojia 467 Ottelun kulkua Ettan raportissa:

Lentopalloseura Etta Oulusta lähti otteluun seitsikolla Jani Sippola, Anssi Hakala, Rusty Lavaja, Juha Aho, Joshua Walker, Ville Sorvoja ja liberona Juho Rajala.

Vierasjoukkue Sampo laittoi aloitusseitsikko: Enderwin Herrera, Seppänen, Aleksi Kössi, Andrey Ankudoviths, Mika Väliaho, Timo Leikas ja liberona Ilari Sivonen.

Ensimmäinen erä 28 - 26 Ettalle. Sampo aloitti vahvasti ja siirtyi 6-2 johtoon Leikaksen ja Seppäsen vahvan syöttöpelin siivittämänä. Molemmat joukkueet hyökkäsivät tehokkaasti vastaanoton jälkeen. Etta onnistui etenkin syöttö ja torjuntapelissä – kolme ässää ja seitsemän torjuntaa – Sorvojan Villelle. Sammon erinomainen hyökkäyspeli (hyökkäystehot 56 %) ei riittänyt erävoittoon. Erä päättyi Josh Walkerin nelospaikan hyökkäykseen, joka upposi kolmen miehen torjunnasta Sammon kenttään. Erän onnistujia olivat Sammon Leikas ja Ettan Sorvoja.

Toinen erä Sammolle 23 - 25. Erän alussa Etta jatkoi vahvaa syöttöpeliä ja olikin himpun verran niskan päällä. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14 - 11 johdossa. Teknisen aikalisän jälkeen Sampo ryhdistäytyi ja meni 18 - 19 johtoon Timo Leikaksen onnistumisten siivittämänä. Tilanteessa 19 - 21 Ettan valmentaja Olli Kuoksalla oli asiaa joukkueellensa – aikalisä. Erän lopussa Sampo oli kuitenkin piirun verran kotijoukkuetta edellä.

Kolmas erä Ettalle 25 -17. Erää tahkottiin tasatahtiin 7 – 7 tilanteeseen. Sitten Ettan Sorvoja ja Walker pamauttivat omalla syöttövuorollaan ässät - tilanne 11-8. Tilanteessa 11 – 10 Etta vaihtoi Hakalan Anssin tilalle Marttilan Jannen. Erää jatkettiin tasatahtiin ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkue Ettan 14 - 12 johdossa. Tilanteessa 17 – 14 Sammon valmentaja Jukka Tuovinen otti aikalisän, jonka jälkeen erää jatkettiin Ettan hallinnassa. Torjuntapari Sampsa Aitta Jani Sippola nappasivat erän loppuun kaksi makoisaa torjuntaa. Kun vielä Josh Walker onnistui erinomaisesti syötöissään, oli erä taputeltu Ettalle.

Neljäs erä Sammolle 24 - 26. Erä alkoi kolmannen erän lopun malliin Sippolan Janin torjunnalla. Onnistumisia ja syöttövirheitä tehtiin tasatahtiin. Tilanteessa 8-8 Ettalle tuli kolme hyökkäysvirhettä - oli Ollin aikalisän. Etta pyöritti vaihtoja: Anssi Jannen tilalle ja Niko passaamaan. Ottelun kulku kääntyikin Ettalle. Tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden 11 - 14 johdossa. Aikalisän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle ja niinpä Jukka Tuovinen otti aikalisän kotijoukkueen johtaessa 15 - 14. Tilanteessa 16 - 15 pelattiin ottelun pisin pallon joka päätyi Sammon voittoon. Olli aikalisä ja Josh Walkerin upea kolmen metrin hyökkäys. Robert Seppänen ja Josh Walker onnistuivat erän lopussa vastaanottohyökkäyksissä. Tasatahtiin mentiin. Sampo hyökkäsi ja torjui erän lopun hieman Ettaa terävämmin ja vei erän kahden pisteen erolla.

Viides erä 15 - 10 Ettalle. Viidettä erää pelattiin tasatahtiin 6-6 saakka jonka jälkeen Etta laittoi turbon päälle. Ville Sorvoja hyökkäsi tehokkaasti ja Josh Walker syötti mainiosta - tilanne 6 -11. Ottelun viimeisen pallon tinttasi kenttään ottelun tähti - Josh Walker.