Friedrichshafenin varmuus oli liikaa Ford Store Levorannalle

19.12.2017

Ford Store Levoranta (VaLePa) ei pystynyt toisessa lentopallon Mestarien liigan kotiottelussaan yhtä hienoon suoritukseen kuin ensimmäisessä. Saksalainen VfB Friedrichshafen otti erittäin varmalla pelillä 3-0 (25-22, 25-15, 25-15) -voiton Vantaan Energia Areenassa pelatussa ottelussa. Yleisöä oli jälleen mukavasti, 2450 katsojaa.

Ford Store Levoranta teki pelissä huomattavasti enemmän virheitä kuin vastustaja. Friedrichshafen sai 20 pistettä kotijoukkueen virheillä. Myös aloitusten vastaanotossa ja hyökkäyksissä saksalaiset olivat varmempia.

Ottelun palkituksi hahmoksi nousi Friedrichshafenin vain 183-senttinen kreikkalainen yleispelaaja Athanasios Protopsaltis, joka teki kentän suurimman pistemäärän, 15 pistettä.

Kotijoukkueesta hakkuri Urpo Sivula teki 14 ja Olli Kunnari 12 pistettä, mutta heidänkin suoritukseensa jäi paljon parannettavaa.

Päävalmentaja Sami Kurttila harmitteli joukkueensa kehnoa syöttö- ja vastaanottopeliä.

- Olen tosi pettynyt meidän peliimme. Nyt täytyy vähän huilata ja alkaa valmistautua tuleviin otteluihin.

- Me tiesimme, että vastustajan syötöt ja hyökkäykset ovat pahoja ja niin ne olivatkin, Kurttila sanoo.

Friedrichshafenin päävalmentaja Vital Heynen harmitteli ensimmäisen erän heikkoa alkua, mutta jatkossa peli sujui paremmin.

- Kolme pistettä on hyvä saavutus meille. Ford Store Levoranta on hyvä joukkue, jolla oli tänään huono päivä. He ovat varmasti parempia seuraavalla kerralla, Heynen sanoi.

Kotijoukkue avasi pelin tosiaan jämäkästi ja piti ensimmäisen erän tasaisena vielä 20-20-tilanteeseen. Viimeisissä palloissa saksalaisten pelivarmuus oli todella vakuuttavaa ja erä vieraille 25-22.

Friedrichshafen jyräsi toisessa erässä, kun Ford Store Levoranta kamppaili virheiden kanssa. Saksalaisten hyökkäyspeli oli varmaa ja vastaanottokin hiukan parempaa kuin kotijoukkueella. Erä vieraille 25-15. Samoihin lukuihin päättyi kolmas erä, eikä pelissäkään tapahtunut juuri muutosta.

Ford Store Levorannan seuraava ottelu Mestarien liigassa on 17. tammikuuta vieraissa ja vastaan tulee turkkilainen Halkbank Ankara.