Seuraa meitä somessa:

Häkeltynyt, mutta onnellinen LähiTapiolan pistekilpailun voittaja

14.03.2016

Kuusamon Pölkyn Olena Prokopenko, 24, on syystäkin tyytyväinen kuluvaan kauteen. Ukrainalainen Prokopenko oli LähiTapiolan pistekilpailun voittaja ja myös runkosarjan paras pistenainen saalistaen 486 pistettä.

Prokopenko voitti LähiTapiolan pistekilpailun saatuaan kasaan kauden aikana 42 pistettä. "Lena" palkittiin kauden aikana kahdeksan kertaa kentän parhaana kolmella pisteellä, kuusi kertaa kahdella pisteellä ja kuusi kertaa yhdelä pisteellä. Palkinnoksi ukrainalainen saa 2222 euroa, josta osa menee junioreiden tukemiseen.

LähiTapiolan pistekilpailun lopputilanne

Marraskuussa Mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi valittu Prokopenko päätyi lentopalloilijaksi vahingossa. Hänen ollessa 11-vuotias paikallinen lentopallovalmentaja kannusti pelaamaan.

- Ukrainassa on tapana, että valmentajat vierailevat kouluissa kertomassa eri urheilulajeista. Tuolloin minut houkuteltiin lentopallon pariin pituuteni vuoksi. Aluksi en edes tiennyt mikä tämä laji on, Prokopenko nauraa.

Yleispelaajaksi ukrainalainen päätyi valmentajan valinnan vuoksi. Siinä tontissa hän on viihtynyt mainiosti.

Suomeen Prokopenko tuli internetissä julkaisemansa videon avulla. Uransa alkuvaiheessa Prokopenko ei edes suunnitellut pelaavansa ulkomailla.

- Iski uteliaisuus ja halu pelata muualla kuin kotimaassa. Halusin nähdä maailmaa. Sattumalta päädyin Kuusamoon, Prokopenko taustoittaa.

Prokopenko kehuu uutta asuinpaikkaansa. Hän kertoo, että ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia. Lisäksi Prokopenko kokee, että hän on päässyt kehittymään eteenpäin.

- Välillä iskee koti-ikävä, mutta pelien ja treenien takia en ollut koskaan kotona Ukrainassakaan, Prokopenko sanoo.

Kielimuuri ei ole esteenä

Prokopenko kokee pelaavansa uransa parasta kautta. Hän ei ole koskaan voittanut mitään, joten syystäkin ukrainalainen iloitsee pistepottiaan niin LähiTapiolan pistekilpailussa kuin pistepörssissäkin.

- Olen häkeltynyt tästä kaikesta, mutta tuntuu mahtavalta. Prokopenko ei puhu vielä suomea, eikä englantikaan taivu, mutta siitä huolimatta treenit ja pelit ovat kulkeneet mallikkaasti.

- Minulla ei ole mitään vaikeuksia ymmärtää valmentajaa. Tiedän mitä hän haluaa, Prokopenko virnistää.

Tulevaisuudessa suurempiin liigoihin Puolivälierissä Pölkky kohtaa oriveteläisen OrPon. Prokopenko näkee, että heillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä.

- Isoin miinus on pitkät välimatkat, jotka kuormittavat, Prokopenko tuumaa.

Prokopenko etenee ja suunnittelee tulevaisuuttaan peli kerrallaan. Hän kertoo kuitenkin, että suurin unelma olisi tulevaisuudessa pelata vielä suuremmissa liigoissa.

- Toivottavasti ura tulee jatkumaan vielä pitkään. Aika näyttää, että minne tie vie, Prokopenko hymähtää.

- Tämän kauden tavoitteena on saavuttaa mitali, hän lisää.

Teksti: Heidi Hautamäki

  Takaisin