Seuraa meitä somessa:

Hämäläiset täydensivät välieräjoukkueet

24.03.2016

LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus selviytyivät naisten Mestaruusliigan välieriin. LP Kangasala kohtaa välierissä HPK:n ja OrPo LP Viestin.

LP Kangasalan kantti kesti

LP Kangasala selviytyi viidentenä keväänä perättäin naisten Mestaruusliigan välieriin. Viidennessä ja ratkaisevassa puolivälierässä LP Kangasala kukisti WoVo Rovaniemen 3-1 (26-28, 25-21, 25-20, 25-23).

Runkosarjan kolmonen LP Kangasala kohtaa välierissä runkosarjan kakkosen HPK:n ja ottelusarja käynnistyy sunnuntaina kello 18 Hämeenlinnassa.

Yhdeksi ratkaisijaksi kotijoukkueelta bousi tehot 11/+11 tehnyt ja tärkeitä pisteputkia syötöillään tehnyt Nette Tuominen. Tuominen metsästää historiallisesti uransa kymmenennellä liigakaudella kymmenettä mitaliaan.

Ensimmäinen erä oli selkeästi hermostunutta molemmin puolin verkkoa. Jatkopalloille mentiin molempien joukkueiden syöttövirheillä ja lopulta erä katkesi pisteisiin 26 – 28 WoVolle.

Toisen erän alku oli tiukkaa taistoa pisteistä puolin ja toisin. Ismo Tahvanainen rupesi järjestämään pelikenttää uusiksi ja vaihtoi Nette Tuomisen Allison Mayfieldin tilalle. Myös kapteeni Outi Munnukka kävi kentällä syöttämässä muutan pahan syötön. Toinen erä päättyi kotijoukkueelle pistein 25 – 21 ja pitkälle tauolle lähdettiin tasaerissä 1 – 1.

Kolmas erä meni samaa tasaista tahtia kuin aiemmatkin erät. Joukkueiden välinen ero oli koko erän kolmen pisteen sisällä kummankin vuorollaan ollessa johdolla. Kolmas erä päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 25 – 20.

Neljäs erä aloitettiin todella pitkällä pallolla, joka lopulta päätyi WoVolle. Pallon aikana Roosa Laakkosen nilkka vääntyi ja hänet kannettiin kentältä ja Eveliina Vilponen tuli kentälle. Sama piste puoleen, piste toiseen meno jatkui erässä. Tekniselle aikalisälle mentiin 13 – 14 pisteissä ja sen jälkeen WoVo sai kerättyä jo neljän pisteen johdon tilanteessa 14 – 18. Johto suli ja WoVon toisen aikalisän jälkeen, kun tilanne oli tasan 21, LP pääsi henkisesti niskan päälle ja WoVon virheiden kautta peli päättyi lopulta kotijoukkueen voittaessa erän 25 – 23. Näin peli päättyi LP Kangasalle 3 – 1.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- WoVolle ja Teemulle kiitokset tosi kovasta vastuksesta. Marginaalit ovat niin pienet, puhutaan yksittäisistä palloista tai miten muutama pallo kääntyy. Yksittäiset rotaatiot, ne on henkimaailman hommia ja pieniä eroja. Heillä oli muutama hyökkäysvirhe, meillä kasetti kesti just sen verran paremmin. Rutiinissa ja tahdossa olimme sen verran parempia lopussa, että saatiin väännettyä peli kotiin. Hattua nostan WoVolle eilisenkin jälkeen. Me ei pelattu huonosti missään vaiheessa, oli luottavainen olo. Ja tuntui, että koko ajan Wovo vain roikkui mukana, pelasivat oikein, syöttivät oikein. Teemu sai kaikki irti joukkueesta, mitä mahdollista. Me ei saatu WoVon keskihyökkäystä kuriin ja se piti heidät pelissä mukana. Omalta puolelta olen onnellinen voitosta. Eurocupit olivat paineettomia kuitenkin ja ylimääräistä herkkua meille. Nyt oli eka todellinen paineen paikka, joka klaarattiin. Lämmittää valmentajan sydäntä. Uudet pelaajat tulivat ratkaisijaksi. Se on hyvä merkki ajatellen jatkopelejä. Joukkueelle nostaa hattua, että jaksoivat uskoa itseensä. Teemulle nostan hattua, että pelataan reilusti. Tuomarit eivät ratkaise. Tämä on urheilua ja meni näin tällä kertaa. Roosan jalka ei varmaan mennyt kovin pahasti, vaan hän pystyy sille varaamaan, mutta katsotaan lauantaina. Luultavasti isoin oli säikähdys, joka tuosta tuli. Tämä oli hyvää huvia, annettiin hyvä show katsojillekin! Tämä vie lajia eteenpäin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

- Tämä oli hyvä ensimmäinen kunnon peli täällä, uskallettiin haastaa kaveria. Olen tyytyväinen, että pää pystyssä pystytään lähtemään kesälomille. Tehtiin hyvä taistelu. Pikkuisen kovuus loppui kesken, kaveri syötti ja hyökkäsi rohkeammin, varsinkin kolmannen ja neljännen erän loput. Meillä oli pieni epävarmuus päällä, ja sen takia mielestäni hävittiin. Jossain kohtaa oltiin parempia, mutta kovuus puuttui. Vastaanotoissa oli prosentuaalisesti suurin ero. Meillä ei vastaanotto pysynyt niin hyvänä, että olisi tänään riittänyt. Parempi joukkue voittaa tässä paras viidestä systeemissä, pelattiin sitten pelejä kotona tai vieraissa. Arvostan tässä organisaatiota muutenkin, että hoidetaan asiat viksusti ja keskitytään olennaiseen. Reilu ottelusarja kaikin puolin.

Nette Tuominen, LP Kangasala:

- Pää on vähän tyhjä. Oli hieno taistelu meiltä. Oli alamäkeä ja ylämäkeä. Eilisen jälkeen oli sellainen olo, että hoidetaan peli kotiin. Eilinen voitto vapautti meidän peliä tosi paljon ja tuli rauhallinen olo. Vaikka paljon tapahtui pelin aikana, silti neljännen erän loppu osoitti sen, että oltiin tultu voittamaan tämä peli.

LP Kangasala: Dalton 19/+13, Tahvanainen 16/+9, Tuominen 11/+11
WoVo Rovaniemi: White 18/+12, Miilen 17/+6, Nassar 11/+8
Yleisöä: 428
T 11-6, Ä 9-4, SV 10-13, VO% 50-38, H% 37-38

Ottelutilasto

Välieräparin HPK - LP Kangasala ennakkopaketti

Pölkyltä loppui veto - OrPo välieriin

Oriveden Ponnistus nappasi välieräpaikan välivuoden jälkeen naisten Mestaruusliigassa, kun se kaatoi kotonaan Pölkky Kuusamon viidennessä puolivälierässä 3-0 (26-24, 26-24, 25-13). Näin voitot OrPolle 3-2.

Runkosarjan nelonen OrPo kohtaa välierissä runkosarjan voittajan ja seitsemän edelliskauden mestarin LP Viestin. Välierät käynnistyvät jo lauantaina Salossa kello 13.

Kapteeni Eeva Puukka pelasi 300. pääsarjaottelunsa juhlistaen iltaa 10/+8 tehoin. Kaikkiaan OrPo hyökkäsi tasaisen vahvasti, kolme pelaajaa nappasi vähintään kolme torjuntaa ja viisi pääsi ässätilastoonkin esille.

Pölkyllä ei Olena Prokopenkon (17/+9) ja Me´Ashah Nicholsonin (11/+8) lisäksi tehoja löytynyt. Muu joukkue jäi tilastoihin 10/-9 ja esimerkiksi toinen yleispelaaja Lotta Piesanen ei saanut tehdyksi yhtään pistettä (0/-5) ja hakkuri Whitney Billings jäi tehoihin 4/0.

Iida Paananen, Pölkky:

- No…vaikea tässä tilassa sanoa mitään. Ekassa ja tokassa mentiin jatkopalloille. Onnea OrPolle jatkossa, kiitos Tumpille, meillä on ollut hyvä kausi.

Maria Tuominen, OrPo:

- Olo on jettisjee. Voittoa lähdettiin hakemaan, saatiin hyvä startti. Toisessa erässä meinasi käydä kylmät. Hieno sarja ja on nämä hienoja pelejä. Eve on pelannut todella hyvän sarjan ja niin se pitää saadakin näissä peleissä itsestään irti. Hyvä ryhmä, hieno fiilis!

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Onnittelut Teemulle ja OrPolle. Tuolla vastaanotto- ja puolustuspelillä mikä tahansa on mahdollista. Meille kolmas erä oli kuin kausi pienoiskoossa.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Onnellinen. Kiitos Pölkylle ja Tumpille hienosta ja rehdistä sarjasta. Aloitettiin erät hyvin ja vietiin peliä koko ajan. Erien lopussa jännitys painoi ja tuli virheitä. Kolmanteen virhesarake pieneni huomattavasti. Ylpeä tytöistä ja etenkin Eveliina Smolanderista, nosti upeasti tasoaan ratkaisupeleihin.

OrPo: Moim 15/+7, Adamenya 13/+8, Smolander 11/+7
Pölkky: Prokopenko 17/+9, Nicholson 11/+8, Klimova 5/+1
Yleisöä: 560
T 12-5, Ä 6-0, SV 7-3, VO% 55-37, H% 38-32

Ottelutilasto

Välieräparin LP Viesti - OrPo ennakkopaketti

  Takaisin