Hämeenlinna ja Pölkky Kuusamo venyivät puolivälierien avausvoittoon viidessä - LP Kangasala tyrmäsi omassa avauksessaan

07.03.2021

Naisten Mestaruusliigan puolivälierät käynnistyivät suosikkien voitoilla, mutta vain LP Kangasala selviytyi ensimmäisestä ottelustaan helpolla. OrPo piinasi kotonaan Pölkky Kuusamon viiteen erään, kuten myös LiigaPloki Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

LP Kangasala murskaava avausottelussa

Runkosarjan selvästi voitanut LP Kangasala ei antanut mitään mahdollisuuksia viimeisen pudotuspelipaikan napanneelle Nurmon JymyVolleylle puolivälieränsarjan avausottelussa Kangasalan Pitkäjärvellä vaan voitti siipisulat pöllyten ottelun reilussa tunnissa suoraan erin 3-0.

Ottelun avauserä määritti heti koko ottelun suunnan, kun Kangasalan toisena pelaajana syöttövuoroon astellut ja jälleen erinomaisen ottelun pelannut Roosa Heikkiniemi syötteli tilanteeksi 9-1 ja erä oli käytännössä taputeltu. Lähes virheettömästi hyökännyt kotijoukkue ei antanut Nurmolle oikeastaan mitään siimaa ja laajalla rintamalla onnistunut Kangasala vei erän 25-9.
Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä siihen asti kun kotijoukkueen toinen Roosa eli keskitorjuja Laakkonen asteli syöttämään ja johto repesi taas yli kymmeneen pisteeseen. Hieman peliään kohentanut Nurmo jäi kuitenkin tässäkin erässä jalkoihin luvuin 25-14.

Kolmannen erän alku oli ensimmäisen toisinto, kun Roosa Heikkiniemi sai syöttövuoron ja tilanne oli kohta tyrmäävä 14-1. Sen jälkeen vierailija sai kentälle loukkaantumisen jälkeen palanneen Jody Larsonin pari kertaa torjuttua ja kaunisteli hieman lukemia mutta erä kuitenkin kotijoukkueelle 25-11 ja koko ottelu suoraan erin 3-0. Sarjan toinen ottelu pelataan torstaina Nurmossa ja kahdella voitolla pääsee välieriin.

Laura Penttilä, Jymy :

- Ei oikein päästy peliin missään vaiheessa, en tiedä oliko monen ensimmäisen pudotuspelin tuoma lisäjännitys syynä.

Kari Raatikainen, Jymy :

- Vaihdettiin hieman seitsikkoa viime pelistä joka taisi olla virhe. Toivon että torstaina kaikki meidän pelaajat yrittävät parantaa henkilökohtaisella tasolla joka varmasti näkyy myös joukkuepelaamisessa.

Tiiamari Sievänen, LP :

- Hyvä peli meiltä, ja kyllä näitä tosipelejä on odotettukin kun edellisen kerran minä ja monet muut näitä pelejä pelattiin kaksi vuotta sitten.

Arttu Keränen, LP :

- Huomasi eron kun pari viimeistä peliä on pelattu ilman panosta ja nyt kun oli tosi kyseessä meidän pelaajat olivat sen arvoisia. Silloin kun peli kulkee on valmentajan helppo vain seurata sivussa ja antaa pelaajien tehdä hommansa kentällä.

Parhaat pelaajat : Penttilä , Jymy ja Sievänen, LP

Ottelun tilastonostoja
* LP Kangasala oli runkosarjan 1. (25-3) ja JymyVolley 8. (7-21)
* Runkosarjan kohtaamiset kaikki 3-0 LP Kangasalle (kaksi Kangasalla, yksi Nurmossa)
* LP Kangasala on voittanut 9/10 edellistä otteluaan
* LP Kangasala on voittanut 28 edellistä kotiottelua. Edellinen kotitappio on 5.10.2019 LiigaPlokille
* JymyVolley on hävinnyt 4 edellistä otteluaan
* JymyVolley on voittanut 1/18 edellistä vierasotteluaan
* LP Kangasala on voittanut 12 joukkueiden edellistä kohtaamista, kaikkien aikojen voitot 12-1 LP Kangasalle, Kangasalla 7-0.

LP Kangasala - JymyVolley
3-0 (25-9, 25-14, 25-11)
Kangasala: Larson 16/+11, Roo.Heikkiniemi 13/+9, Friberg 12/+10
Jymy: Niemi 6/+2, Raitala 5/-5, Hyttinen 4/+3
Ässät 9-3, syöttövirheet 6-5, torjunnat 12-5, hyökkäys% 48-19, vastaanotto% 57-34

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 1-0 LP Kangasalalle

Tulevat:
TO 11.3 Nurmo klo 18:30
(PE 12.3 Kangasala klo 18:30)

Tiukka puolivälieräsarjan avaus Hämeenlinnalle

LiigaPloki-Hämeeninna 2-3 (25-25, 25-17, 25-21, 14-25, 9-15)

Puolivälieräsarjan avauksesta kehkeytyi huikea viisieräinen jännitysnäytelmä. Ensimmäinen erä lähti tunnustellen käyntiin. Tasatilanteesta 6-6 Hämeenlinna repäisi selkeän etumatkan, eikä erävoitosta syntynyt enää kunnon taistelua. Kotijoukkue hermoili syöttönsä kanssa neljän virheen verran, kun vieraat syöttivät saman verran ässiä. Daniela Öhmanilta vahva erä lukemin 4/+4.
Toisessa erässä osat vaihtuivat ja LiigaPloki hallitsi sitä selviydyttyään Hämeenlinnan 8-11 johtoasemasta. Lauren Matias 7/+5 ja Jaidyn Blanchfield 5/+5 saivat juonesta kiinni ja erän loppu oli kotijoukkueen vahvaa hallintaa.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta vahvaa pelaamista ja vierasjoukkueen hakkuri Yasmine Madsen yritti pitää taistelua yllä. LiigaPlokin veto riitti viemään sen 2-1 johtoon. Toinen ja kolmas erä olivat kotijoukkueelta kauden parasta pelaamista.

Neljännessä erässä kotijoukkueen peli sekosi. Vaikka vastaanotto toimi kohtuullisesti, hyökkäämään ei päästy. Ratkaisevassa viidennessä erässä Hämeenlinna sai 0-4 johdon, josta LiigaPloki nousi hienon ottelun (13/+7) pelanneen Sanni Rantasen kahden ässän syöttövuorolla tasoihin. Hämeenlinna oli kuitenkin vahvempi ja vei erän ja ottelun itselleen.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-Nahkea alku, pelaajat tärisivät jännityksestä avauserässä, toisessa erässä pääsimme käyttämään vahvuuksiamme ja hyvän syötön myötä tekemisemme oli laadukasta ja pelasimme tämän kauden kaksi parasta erää. Neljännessä erässä voittamisen halu oli liian kova ja tahtotila meni taitotason yli näkyen lisääntyneinä virheinä. Kokonaisuutena taistelu oli hyvää ja lähdemme seuraavaan peliin Hämeenlinnaan täysillä.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

- Pudotuspeleissä voitto on tärkeintä, ja osoitimme tänään paremmuutemme ottelun lopussa. Pelaamisen fokus on meillä jatkossakin omassa tekemisessä.

Lauren Matias, LiigaPloki:

-Tänään oli hyvä taistelu meiltä. Toisessa ja kolmannessa erässä olimme henkisesti vahvempia. Seuraavassa pelissä meidän on oltava vahvempia.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna:

- Eka erään tulimme hyvällä höökillä ja voitimme sen. Kaksi seuraavaa erää menivät LiigaPlokille heidän kovalla syötöllä ja torjunta/puolustuspelillä. Sen jälkeen päätimme. että tämä ei vetele ja pelasimme hyvät kaksi seuraavaa erää.

S Market Pihtiputaan pelaajapalkinnoilla palkitut: MVP Lauren Matias, LiigaPloki, Yasmine Madsen, Hämeenlinna

* Hämeenlinna oli runkosarjan 3. (22-6) ja LiigaPloki 6. (10-18)
* Runkosarjan kohtaamiset Hämeenlinnalle 3-1 (Pihtipudas), 3-1 (Hämeenlinna) ja 3-1 (Hämeenlinna)

Pölkky käänsi avausvoiton vieraissa

OrPo-Pölkky Kuusamo 2-3 (21-25,25-18,22-25,25-13,11-15)

Orpo taipui ensimmäisessä puolivälierässä vasta viidennen erän lopussa. Peli oli hyvää ja hieman aaltoilevaa. Kun OrPo sai ensimmäisen erän puolivälissä syöttönsäkin toimimaan, niin ottelu tasaantui. Ottelu oli todellinen Playoffs-peli.

Polina Malik, 26/+18, valittiin Kuusamon parhaaksi ja etenkin viidennessä erässä hän oli pitelemätön.

OrPon parhaana palkittiin Isidora Ubavic, 23/+8, joka tehoillaan hoiti OrPon viiden erän kamppailuun, mutta oli viidennessä hieman epäonninen.

Polina Malik, Pölkky Kuusamo:

- Pitkä peli, mentiin ylös ja alas. Minulle tunteikas peli, koska pelaan tunteella olen iloinen jos se auttoi joukkuetta viidennessä erässä.

Isidora Ubavic, OrPo:

- Tosi kova peli. Pelasimme kyllä hyvin. Kuusamo oli joissain asioissa parempi ja voitti 3-2. Vielä on mahdollisuus Kuusamossa ja tottakai luotan joukkueeseen.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Tiukemmat erät voitettiin. Juuri niin vaikea peli kuin pelkäsin ja odotin. Tosi tyytyväinen, että vieraskentällä koottiin rivit viidenteen.

Sotiris Gkotsis, OrPo: Olen tyytyväinen peliimme.

- Olimme jossain parempia ja jossain huonompia, mutta meille tuli muutamia virheitä viidennessä ja Malik oli todella tehokas.

* Pölkky oli runkosarjan neljäs (21-7) ja OrPo viides (15-13)
* Runkosarjan kohtaamiset kaikki Pölkylle: 3-1 (Orivesi), 3-1 (Orivesi) ja 3-0 (Kuusamo)