Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi ohi OrPon sarjaneloseksi

06.03.2022

LP-Vampulan voitto Rovaniemellä, JymyVolleyn kotivoitto OrPosta ja Puijo Wolleyn tappio Hämeenlinnassa liekittivät entisestään taistelua naisten Mestaruusliigan runkosarjan sijoista 6-8. Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi samalla ohi OrPon neljänneksi.

WoVo päätti runkosarjan vaisuun esitykseen

WoVo – LP-Vampula 0-3 (20-25, 15-25, 22-25)

183 henkilöä saapui paikan päälle, kun Lapin Urheiluopistolle Lapin AMK:n isännöimään otteluun, kun WoVo kohtasi runkosarjan viimeisessä LP-Vampulan. Ennen ottelua joukkueiden akatemiat kohtasivat naisten 1-sarjassa, jonka voitti WoVo Akatemia 3-2. Tämä tarkoitti siis, että molemmissa joukkueissa nähtiin jo yhden pelin pelanneita pelaajia. WoVo Akatemian kovin pisteidentekijä oli Miia-Maria Mäkikyrö, joka teki 28/+17 ja LP-Vampulan Selma Räsänen, joka teki 20/+3. Molemmat nähtiin myös liigajoukkueiden kokoonpanoissa.



Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen aikalisä nähtiin vasta tilanteessa 17-20, kun eilisessä Pölkky pelissä levännyt Cassidy Baird löi kaksi pistettä putkeen ja teki erään ensimmäistä kertaa kolmen pisteen eron. Vampula ei höllänyt ja Bairdin ja Petrovan takomat pisteet siivittivät Vampulan 20-25 erävoittoon.

Toiseen erään LP-Vampulalta mukaan hyökkäyspeliin otettiin Julia Seikkula. WoVo pakotettiin toiseen aikalisään jo tilanteessa 8-16. Saana Lindgrenin ja Oona Viljasen hyökkäyksillä WoVo kuroi eroa kiinni, mutta se ei riittänyt. Erä lopulta Seikkulan ässällä 15-25 WoVolle.

Kolmas erä oli ensimmäisen erän uusinto. 16-19 tilanteessa WoVon aikalisän jälkeen Vampula painoi loppuun asti ja Cassidy Baird iski ratkaisupisteen Vampulalle 22-25. Kolmannessa erässä nähtiin liigadebyytti, kun kauden WoVo Akatemiassa pelannut Anni Pohjanen pääsi heti ensimmäisessä liigapelissään kentälle.



Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

- Vaikea peli, ei saatu tehtyä pisteitä ja kaveri puolusti hyvin. Nyt kohti Helsinki Volley-sarjaa.

Julia Seikkula, LP-Vampula:

- Oli kiva pelata, taisteltiin hyvin koko joukkue. Tästä katse pleijareihin ja samalla taistelutahdolla loppukauteen.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Ei hirveitä jää sanottavaa. Lataus meni Pölkky-peliin ja sairastumisia ja loukkaantumisia vaikutti peliin. Pari viikkoa aikaa valmistautua Helsinki Volley-sarjaan.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Ensimmäinen ja toinen erä oli meiltä loistavaa torjunta-puolustusta. Lopuksi ero oli siinä, että olimme tasaisempia. Nyt lepoa päivä ja kohti torstain Jymy-peliä. 10 päivään 5 peliä, joten joukkue on ansainnut lepopäivän.

WoVo Rovaniemi - LP-Vampula 0-3
20-25, 15-25, 22-25
Koti: Viljanen 13/+5, Lindgren 13/+4, Kärkkäinen 7/+2
Vieras: Baird 17/+11, Seikkula 15/+12, Petrova 9/+2
Ässät 2-5, syöttövirheet 8-6, torjunnat 7-8, hyökkäys% 31–40, vastaanotto% 31–37

Joukkueiden MVP:t
WoVo: Saana Lindgren
LP-Vampula: Julia Seikkula

PROlibero
Mia-Maria Jokinen, LP-Vampula

Otteluisäntä: Lapin AMK

Ottelutilasto

JymyVolley juhli avausseitsikon paluuta komealla voitolla

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan aloitusseitsikkonsa kentälle saanut JymyVolley voitti sairasteluista kärsineen OrPon puhtaasti 3-0 sunnuntai-illan kotipelissä Nurmohallillla. (25-20, 25-20, 25-15).

Ensimmäisessä erässä JymyVolley käytännössä syötti vieraat kumoon. Ottelun parhaana palkittu Sanni Rantanen naputti vieraiden kenttään neljä ässää peräjälkeen, kun vastustaja ei saanut palloa nousemaan. Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo pistein 12-3, mutta pieni notkahdus ja Nea Luntamon onnistunut syöttöputki nostivat vieraat takaisin peliin. Vaikka etumatka lyheni, ei OrPo päässyt lähietäisyydelle.



Toista erää edettiin ensimmäistä erää tasaisemmalla tahdilla aina tilanteeseen 18-18 saakka. Sen jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyi, ja napsi erävoittoon tarvittavat pisteet yksi kerrallaan. Toisen erän ensimmäisen pallon aikana koettiin ikävä tilanne, kun OrPon Ariana Pirv loukkasi jalkansa ja talutettiin kentän laidalle vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Elli-Saara Etelä. Pirvin tilanne selviää tarkemmin maanantaina.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle tuli voitontahtoa uhkuva kotijoukkue. Vieraat eivät pystyneet nostamaan vaikeita syöttöjä, joskin napsivat pisteen omaan pussiinsa muutaman pitkän ja näyttävän pallorallin jälkeen.

OrPo, Annukka Paloniemi:

- Peli ratkesi tänään pitkälti siihen, että tehtiin paljon suoria virheitä. Kun katsoo tilastoista syöttö-vastaanottopeliä, olihan meillä vaikeuksia vastaanotossa. Tehtiin hirmuisten paljon syöttövirheitä, kaveri ei taas niin paljon. Emme pystyneet tänään vastaamaan Nurmon peliin, oltiin aika ahtaalla. Alisuoriuduimme monella eri osa-alueella. Tämä olisi helppo laittaa sairastelujen piikkiin, mutta meillä on kyllä ollut tosi hankalat viikot. Rosteri on vaihtunut, on ollut pelaajia pois, osa pääsee just takaisin ja on kentällä puoliterveenä. Varmasti se on iso juttu, ei ole saatu valmistavia treenejä alle, ja se näkyy. Itse olin vieraalla pelipaikalla hakkurina, yritin tehdä parhaani, mutta olisin voinut parantaa.

Nikolaos Gitzekos:

- Meillä oli tänään hieman ongelmia vastaanotossa ja passeissa. Toisessa erässä yritimme kyllä parhaamme, saimme muutamia hyviä palloja ja olimme hyvällä tasolla. Peli oli meille hankala, on ollut ongelmia koronan kanssa ja harjoittelu on ollut vajavaista. Nurmo pelasi tänään nopeasti, hyökkäsi hyvin ja erityisesti passit olivat tänään hyviä. He painostivat hyvin ja reagoivat nopeasti. Me yritimme parhaamme, mutta se ei tänään riittänyt.

JymyVolley, Sanni Rantanen:

- Tähän peliin lähdettiin sillä asenteella, että voitetaan. Kun voitto tuli 3-0, on fiilikset tosi hyvät. Kentällä oli koko ajan voitontahto, vaikka notkahduksia välillä olikin ja nukahdeltiin, onneksi pääsimme niistä nopeasti ohi. Itselleni ei ole varmaan koskaan tullut noin monta ässää peräjälkeen (neljä), ja tuntuihan se hyvältä. Meillä meni tänään hyvin kaikilla osa-alueilla; saatiin hyvä vastaanotto, siitä hyvä passi ja hyökkäys, eikä siihen muuta tarvitakaan.

Kari Raatikainen:

- Vastustajalla oli poissaoloja, mikä tietysti näkyi heidän pelaamisessaan, mutta juuri nämä pelithän ovat vaikeita, ja siinä suhteessa pystyimme pitämään homman hanskassa. Saimme syötön toimimaan heti alusta, ja kun heidän vahvin hyökkääjänsä Pirv oli pelistä pois, ja tuli vielä valitettava loukkaantuminenkin, helpotti se meidän pelaamistamme. Saimme erittäin hyvän alun peliin. Ensimmäinen erä tuli meille aivan syötöillä, kun vastustajan vastaanotto petti aika totaalisesti. Siitä kertoo jo se, että suoria ässiä oli kahdeksan. Se salli meidän ensimmäisen erän huonon hyökkäyspelinkin.
Pelin focus tahtoo välillä hävitä. Kun vastustaja pääsee pikkusen peliin mukaan, tuli meille heti tukaluutta peliin. Toinen erä oli koko ajan tukkoista pelaamista, sitten näytettiin erän lopussa meidän paras puoli ja pystyttiin ratkaisemaan erä aika suvereenisti. Kolmas erä oli yhtä maalia aika pitkälle, mutta ehkä lopussa ruvettiin pikkuisen kikkailemaan ja antamaan vastustajalle siimaa.
Tämän päivän peli oli kuusikkoharjoitus pitkästä aikaa. On mennyt useita viikkoja niin, että pelaajia on ollut pois. Milakin (Viljanen) oli pitkään pois, ja pohdittiin vielä tänäänkin, onko oikea hetki pelata. Päätimme, että nyt ajetaan parasta kuusikkoa sisään. Ada (Peura) on vielä sivussa ja Henni (Rinta-Keturi) pitkäaikaisloukkaantunut.

JymyVolley - OrPo 3-0
25-20, 25-20, 25-15
Koti: Rantanen 15/+13, Lundvall 14/+4, Valkonen 12/+10
Vieras: Aronen 10/+5, Pirv 8/-3, Paloniemi 6/+3
Ässät: 12-2, syöttövirheet 13-13, torjunnat 5-3, hyökkäys% 40-37, vastaanotto% 57-35.

Joukkueiden MVP:t
Sanni Rantanen (JymyVolley)
Annukka Paloniemi (OrPo)

ProLIbero:
Laura Penttilä, JymyVolley

Otteluisäntä Reebu
Katsojia 271

Ottelutilasto

Lentopallokerho kaatoi Puijon ja nousi neljänneksi

Hämeenlinnan Lentopallokerho nousi sunnuntaina Mestaruusliigan runkosarjassa neljänneksi, kun se kaatoi kotiottelussaan Puijo Wolleyn 3–0 (25–19, 25–15, 25–21) ja Oriveden Ponnistus hävisi saman kierroksen ottelussaan Seinäjoella.

Hämeenlinnan ja Puijon aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella olivat olleet tiukkoja, mutta sunnuntaina voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Lentiskerho pelasi viikon kolmannessa kolmen pisteen voittoon päättyneessä ottelussaan tasaisen vahvasti. Yasmine Madsen ja peräti kolmannen kerran peräkkäin hämeenlinnalaisten parhaana palkittu keskipelaaja Bettina Yli-Sissala johtivat kotijoukkueen pistenaisten tilastoa.

Puijo Wolleyn kannalta ottelun ikävämmäksi tilanteeksi nousi tappion ohella toisessa erässä sattunut kanadalaishakkuri Natasha Calkinsin loukkaantuminen, kun hän satutti nilkkaansa tullessaan hyökkäyksestä alas.

Bettina Yli-Sissala Hämeenlinnan Lentopallokerho: Pelimme ei ole ehkä enää niin ailahtelevaa. Pystyimme pitämään tasomme paremmin myös erien sisällä. Pystymme kyllä vielä joukkueena parantamaan peliämme. Kommunikointia ja yhteispeliä voimme yhä kehittää.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho: Olen iloinen. Joukkue pelasi keskittyneesti ja puolustimme tänään hyvin. Torjunnassa olemme olleet koko ajan aika hyviä, mutta viime aikoina olemme parantaneet paljon vastaanotossamme ja vastaanottohyökkäyksessä. Nyt jokainen ottaa myös todella hyvin puolustuksia.

Hilkka Hujanen Puijo Wolley: Harmittaa tosi paljon. Tiesimme, mitä vastustaja tekee ja sieltä tuli juuri niitä juttuja kuin mitä olimme käyneet läpi. Emme pystyneet vastaamaan tänään sellaisella tavalla kuin olisimme halunneet.

Jukka Lehtonen Puijo Wolley: Harmittaa totta kai, että hävisimme noin paljon pisteissä. Tulimme tänne voittamaan, mutta emme siinä onnistuneet.

Lehtonen Calkinsin tilanteesta: Säikäyttäähän se aina. Hänellä on kyllä aika iso kipukynnys ja jo nyt pystyy varaamaan jalalle painoa. Toivottavasti ei ole mitään pahasti vialla, mutta totta kai tarkistamme, mikä tilanne on.

Hämeenlinna - Puijo Wolley 3-0
25-19, 25-15, 25-21
Koti:Madsen 13/+10, Yli-Sissal 12/+8, Klimovich 8/+8
Vieras:Hujanen 11/+6, Calkins 10/+3, Määttä 7/+2

Joukkueiden MVP:t
Bettina Yli-Sissala Hämeenlinnan Lentopallokerho
Hilkka Hujanen Puijo Wolley.

PROLibero:
Emilia Joensalo Hämeenlinnan Lentopallokerho

Yleisöä: 434

Ottelutilasto

  Takaisin