Hämeenlinnan parempi Rovaniemellä

01.03.2022

Tärkeistä pisteistä taistelu kääntyi pudotuspelien avauskierroksen kotietua hakevan Hämeenlinnan Lentopallokerhon suuntaan tiistai-iltana Rovaniemellä liigakarsintoja välttämään yrittävän WoVo Rovaniemen vastarinnasta huolimatta.

WoVo – Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (20-25, 15-25, 26-24, 19-25)

362 henkilöä saapui paikan päälle, kun Lapin Urheiluopistolle oli ilmainen pääsy, kun WoVo kohtasi Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Joukkueet kohtasivat viikko sitten Hämeenlinnassa, jolloin Hämeenlinna oli vahvempi erin 3-0. Molemmat joukkueet olivat pisteiden tarpeessa, kun Hämeenlinna taistelee neljännestä sijasta ja WoVo yhdeksännestä.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö oli poissa pelistä sairastumisen vuoksi ja WoVolle virkaatekeväksi päävalmentajaksi nousi Tuomas Vainionpää, joka teki debyytin Mestaruusliigan päävalmentajana.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun joukkueet vaihtelivat johtavaa joukkuetta pienin väliajoin. Tilanteen 15-14 jälkeen WoVo sortui muutamaan virheeseen putkeen, eikä Hämeenlinna enää luovuttanut johtoaan, vaikka WoVo tuli jo lähelle Larissa Isokäännän ässällä. Erä lopulta Hämeenlinnalle 20-25.

Toisen erän alku oli tiukka. Tilanteen 8-7 jälkeen WoVo ei enää kuitenkaan noussut johtoon, vaan oli kokoajan hieman Hämeenlinnaa perässä. WoVo-kasvatti Roosa Rautio pyöritti hienosti peliä ja Hämeenlinnan hyökkäyspeli oli dominoiva kentällä Nayara Ferreiran ja Natasa Serarikan johdolla. Erä Hämeenlinnalle 15-25.

Kolmannessa erässä mentiin tasavauhtia koko erä. Hämeenlinna suurin johtoasema oli kolme pistettä, muuten mentiin kokoajan maksimissaan kahden pisteen eroilla. WoVo vaihtoi pitkällä tauolla passariksi Sashiko Sanayn ja yleispelaajaksi Martina Konecnan ja se toimi. Konecna tuli nelospaikalta kovalla kädellään Saana Lindgrenin apuun ja Sashiko pelasi mahdollisesti kauden parasta peliään. Kolmannen eräpallon jälkeen erä WoVolle 26-24.

Neljänteen erään Hämeenlinnan päävalmentaja Giovanni Torchio halusi muuttaa peliä ja vaihtoi kentälle passariksi Jenna Ylivainion. Erä oli tasainen ja johtaja vaihtui vähän väliä ja kunnes tilanteessa 17-17 Hämeenlinna laittoi kaasun pohjaan. Jälleen Nayara Ferreira ja Natasa Serarikan johdolla Hämeenlinna vei viimeiset pallot vieden erän 19-25 ja koko ottelun 1-3.

Oona Viljanen, WoVo:

- Oli hyviä suorituksia ja taisteltiin joka pallon perään hyvin. Tiukoissa tilanteissa ei onnistuttu ratkaisemaan palloja. Loppuviikolla pakko pelata rohkeasti.

Bettina Yli-Sissala, Hämeenlinna:

- Hyvin onnistuttiin. Paljon matkustamista takana ja paljon väsymistä, siihen nähden ok peli. Tärkeät kolme pistettä.

Tuomas Vainionpää, WoVo:

- Hallille tultaessa jännitti, mutta kun hallille pääsi niin ei enää jännittänyt. Hyvät fiilikset, parannettiin viime reissusta. Hävittiin tänään torjunnassa ja vastaanotossa. Sashiko pelasi ehkä kauden parhaan pelin. Toivotaan Teemulle pikaista paranemista!

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Ei meidän parasta peliä vielä monesta syystä, vaikka viime käynnistä parannettiin. Tarvittiin nämä kolme pistettä, että saadaan neljäs sija. Roosa pelasi hyvin, mutta neljänteen erään piti jotain muuttaa ja Jenna pelasi hyvin.

WoVo – Hämeenlinnan Lentopallokerho
1-3 (20-25, 15-25, 26-24, 19-25)
WoVo: Lindgren 26/+13, Kärkkäinen 14/+4, Konecna 7/+5
Hämeenlinna: Ferreira 20/+15, Sevarika 15/+9, Yli-Sissala 14/+11
Ässät 1-6, syöttövirheet 4-3, torjunnat 3-17, hyökkäys% 34–35, vastaanotto% 53–50

WoVo: Saana Lindgren
Hämeenlinna: Bettina Yli-Sissala