Seuraa meitä somessa:

HPK jatkaa puhtaalla tilillä

28.10.2016

HPK oli ylivoimainen Lammilla LP Kangasalaa vastaan ja Pieksämäellä nähtiin täysi viisieräinen.

HPK ylivoimainen Lammilla

HPK jatkaa naisten Mestaruusliigan kärjessä ilman erätappiotakaan kolmen pelaamansa ottelun jälkeen. Perjantai-iltana ensi viikon Mestarien liigan otteluihin tähtäävien hämeenlinnalaisten kouvuuden koki LP Kangasalan selkein eräluvuin 3-0 (25-15, 25-17, 25-15).

Vierasjoukkue jäi yhteissaldollaan miinuksille (-6) mm. suuren hyökkäysvirhemäärän (yhteensä 26) myötä. 16-vuotiaan hakkurin Jutta Riikosen (7/-1) väläyttelyt olivat joukkueen parasta antia yhdessä libero Tiiamari Sieväsen esityksen kanssa.

Kotijoukkueen ykkönen oli virheettömästi esiintynyt Michaela Madsen (12/+12). Madsen hyökkäsi 83% tehoilla (10/12).

Luca Chiappini (HPK-päävalmentaja):

- Mielestäni pelasimme hyvän ottelun. Onnistuimme hallitsemaan ottelua syöttö-torjunta-puolustussysteemillä ja olimme tasaisia vastaanottohyökkäyksessä, joten olen iloinen. Kangasala on hyvä joukkue, mutta he eivät ole löytäneet rytmiään vielä. Odotin tiukkaa ottelua, mutta (meidän) tytöt olivat hyviä. Taktisesti ottaen he pelasivat täydellisesti.

- Me kierrätämme nyt hieman pelaajia valmistautuessamme Minskiä ja loppukautta varten. Meillä on pitkä kausi edessä. Pelaamme kahdesta kolmeen ottelua viikossa joulukuuhun asti. Meidän täytyy tehdä muutoksia (kokoonpanoon), muuten otamme riskejä. Meillä on kaksitoista pelaajaa, joista kaikki pystyvät pysymään kentällä. Venho tuli nyt sisään ja pelasi oikein hyvin. Se on hyvä merkki.

- Olemme pelanneet viikon sisään kolme ottelua, mutta voimme keskittyä nyt Minskiin. Ne eivät olleet helppoja pelejä, mutta pystyimme ottamaan nekin valmistautumisen kautta. Minskillä on kovia pelaajia, joten siitä tulee meille vaikeaa, mutta pelaamme omaa lentopalloamme ja katsomme, miten käy. Emme ole skoutanneet Minskiä vielä, koska pyysimme heiltä videoita, mutta he eivät halunneet lähettää meille yhtään. Olemme siis melkein sokeita sen suhteen.

Katja Kylmäaho (HPK-passari, ottelun MVP):

- Pelasimme tosi hyvin joukkueena, kaikki olivat onnistujia, ja oli tosi kiva pelata. Ottelurytmi on ollut tiukka ja tulee olemaankin, mutta latasimme tähän peliin enemmän Vampula-pelin jälkeen. Siellä emme pelanneet ihan omaa peliämme, joten koitimme saada sitä takaisin täällä.

- Kaikki osa-alueet olivat ihan ok, etenkin syöttö ja puolustus. Tänään oli sellainen iloinen päivä, että uskalsi yrittää kaikkea, niin passitkin napsahtelivat välillä sinne, mihin piti.

- Sunnuntaina tosiaan lähdetään (Minskiin). Kauden alku on näyttänyt niin hyvältä, että lähdemme totta kai taistelemaan ja voittamaan sinne. Emme oikein tiedä, millainen porukka siellä on vastassa, mutta lähdemme katsomaan ja pelaamaan omaa peliä.

Virginie de Carne (Kangasala-päävalmentaja):

- Odotin parempaa peliä. Tietysti HPK on todella hyvä joukkue, mutta odotin joukkueeltamme parempaa reagointia. Tämä on ollut rankka viikko.

- HPK oli hyvin organisoitunut tänään, ja peli oli tänään helppoa heille, kun pelasimme näin ja olimme itse huonosti järjestäytyneitä. Heillä on hyvä hakkuri, jota meillä ei ole vielä. Heillä on myös hyvät laitahyökkääjät, ja he olivat tehneet muutoksia. Toki se on eri joukkue erilaisella budjetilla. Mielestäni teimme joitakin asioita aika hyvin, mutta odotin, että pystyisimme antamaan enemmän painetta. Olen hieman pettynyt, ettemme pystyneet siihen.

- Meidän pitää nyt löytää nopeasti reaktiot. Pääasia olisi, että antaisimme jotain sellaista kentällä, jota emme ole vielä näyttäneet. Odotan myös, että saamme hakkurin, joka on oikea hyökkääjä. Se tulee tietysti muuttamaan peliä vähän. Toivottavasti saamme siis pelin kulkemaan huomenna paremmin. Kuusamo on sopiva vastustaja ja se on meille kotipeli. Viimeksi emme pelanneet hyvin kotona, mutta tiedän että pelaajat pystyvät parempaan ulosantiin. Uskon pelaajiini loppuun asti, mutta minun vain täytyy nähdä se suomalainen sisu.

Tiiamari Sievänen (Kangasala-libero, vieraiden MVP):

- HPK esitti tosi ehjän pelin kaikilla osa-alueilla. He aiheuttivat omalla pelillään, että meillä ei kulkenut, mutta pystymme myös laittamaan paremmin kampoihin. Tänään emme saaneet tarpeeksi tehoja hyökkäyksessä. HPK otti tosi paljon torjunnalla kiinni, minkä seurauksena menimme henkisesti hieman alaspäin. Olisin itse toivonut enemmän puolustuksia, mutta ensi kerralla otan niitä enemmän ylös. Huomenna on Pölkkyä vastaan kotipeli, joten tämä on nyt vain unohdettava ja otettava opiksi. Sitten on käännettävä katseet huomista kohti. Siellä on pisteet jaossa, kun tästä ne nyt menetettiin.

LähiTapiolan pisteet
3 Kylmäaho HPK
2 Korhonen HPK
1 Mayfield HPK

HPK: Madsen 12/+12, Mayfield 12/+8, Korhonen 11/+6
LP Kangasala: Salomäki 7/-2, Riikonen 7/-1, Jelic 6/-5
T 12-6, Ä 6-2, SV 8-6, H% 41-27, VO% 56-55

Tilastot

WoVo rutisti voiton Pieksämäellä

WoVo Rovaniemi taisteli voiton Pieksämäellä paikallisesta Volleysta täyden viisieräisen uurastuksen jälkeen erin 2-3 (25-19.21-25, 15-25, 25-23, 5-15). Sarjapiste avasi samalla Pieksämäki Volleyn pistetilin.

Vieraiden plusmiinus-saldo oli illan aikana selkeästi kotijoukkuetta parempi (Pieksämäki -3, WoVo +31). Pieksämäki teki ottelussa 24 suoraa hyökkäysvirhettä ja lisäksi WoVo nappasi 13 torjuntapistettä. Jazmine White teki vieraille komeimmat pistelukemat 19/+15. Kristiine Miilenille (22/+11) merkittiin kuusi ässäsyöttöä.

WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö:

- Hyvä voitto! Kaksi pistettä hyvä tässä terveystilanteessa. Peli-ilme erittäin hyvä, joka tietenkin taisi taata meille nuo pisteet. Mielellään olisi otettu kolmekin, mutta hyvä näinkin.

Pieksämäen valmentaja Viktor Circenko:

- Yksi piste on yksi piste. Ulkomaalaisten pitäisi vielä parantaa. Julia (Tokarenko) miinuksella. Peli ailahteli liikaa ja viimeisessä erässä virheet ratkaissivat.

Elina Heiskanen, Pieksämäki Volley:

- Hyvä että saatiin pistetili auki. Olisi mielelään otettu enemmänkin. Tästä hyvä jatkaa, kun saadaan ulkkarit vielä hieman paremmin onnistumaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Miilen WoVo
2 White WoVo
1 Kesänen Pieksämäki

Pieksämäki: Tokarenko 18/-1, Uglenko 16/+2, Klimova 11/+6
WoVo: Miilen 22/+11, White 19/+15, Rantanen 16/+10
T 5-13, Ä 8-16, SV 9-12, H% 36-38, VO% 42-30

Tilastot


Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Atte Rissanen / Pieksämäki

  Takaisin