Seuraa meitä somessa:

HPK kymmenennen kerran cupfinaaliin

07.11.2014

HPK pääsee pelaamaan kotikentällään 4. tammikuuta Suomen Cupin finaalissa selvitettyään välierät LiigaPlokia vastaan otteluvoitoin 2-0. Toinen välierä päättyi Elenia Areenassa perjantaina 3-0 (25-14, 25-22, 25-22).

Hämeenlinnalaiset ovat Suomen Cupin finaalissa nyt kymmenenne kerran. Mestaruudet ovat vuosilta 1999, 2000, 2005 ja 2006. LiigaPloki ei ole ollut koskaan cupfinaalissa.

HPK:n vastustaja cupfinaaliin selviää lauantaina OrPon ja LP Viestin pelatessa toisen välieränsä. Avauspelin vei LP Viesti kotonaan 3-0.

HPK:n ja LiigaPlokin perjantaisessa välierässä kotijoukkue vei torjunnat 8-3, ässät 7-4 ja hyökkäysprosentit 49-39.

Uusin hoopeekoolainen, tshekki Nikola Senkova, pelasi nyt liberona. Piia Korhonen oli kotijoukkueen tehopelaaja (16/+11) ja lokakuun liigatähdistöönkin valittu keskitorjuja Michaela Madsen (14/+12) jälleen lähes pysäyttämätön.

Pihtiputaalaisista kenialainen Mercy Moim teki 11/+9 ja liigan pistepörssin kärkinainen Hillary Hurley 10/+3.

Liigaplokin valmentajan Teemu Oksasen mielestä toinen välierä oli samankaltainen ottelu kuin keskiviikkona. Joukkueen isoin haaste oli saada otteluun henkinen vireystila heti alkuun.

- Nyt herättiin taistelemaan vasta kolmannessa erässä. Tänään ei ollut aseita HPK:n pysäyttämiseen.Huono syöttöpeli ja jatkopallopelissäkin on vielä kehittämistä.

HPK:n valmentaja Bruno Napolitanon mielestä joukkue tekee loukkantumisista huolimatta hyvää työtä. Harjoitteluun on koko joukkueella hyvä asenne ja motivaatiota löytyy.

- Nikola Senkova pelasi tänään liberona ja hän on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan viikon aikana.

HPK:n kapteenin Katja Kylmäahon mielestä HPK sai otteluun hyvän alun ja koko joukkue pelasi hyvin läpi koko ottelun.

- Uudessa liberossa on aina totuttelua, mutta Nikola pelasi hyvin ja on viikossa sopeutunut joukkueeseen.

Ottelutilasto

  Takaisin