Seuraa meitä somessa:

HPK löi LP-Vampulan, LiigaPloki LP Kangasalan

05.02.2017

HPk ja LiigaPloki ottivat kotivoiton sunnuntaina naisten Mestaruusliigassa.


HPK ei antanut LP-Vampulan yllättää

Naisten liigakärki ja ensi viikon CEV Cupin otteluun valmistautuva HPK otti puhtaan kotivoiton LP-Vampulan ajoittaisesta tiukoille laitosta huolimatta selkeästi 3-0 (25-20, 25-13, 26-24)

HPK:n peliä pyöritti tällä kertaa Bryn Kehoe Eaton ja liberona ahersi Noora Venho. Vierailta puuttui riveistä Elli-Noora Hiltunen.

Kotijoukkueen plusmiinustilasto näytti illan päätteeksi +42 ja vieraiden +8. LP Vampula jäi ottelussa yhteen torjuntapisteeseen ja yhteen ässäsyöttöön HPK:n vastaavien määrien oltua 11 ja 7.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Aloitimme aika hyvin, sillä kahdessa ensimmäisessä erässä pystyimme hallitsemaan aika vahvasti. Kolmannessa erässä olimme henkisesti heikompia, mutta lopussa pystyimme taistelemaan voiton joka tapauksessa. Ilman (Elli-Noora) Hiltusta Vampulalta ehkä puuttui jotain, mutta he pelasivat kuitenkin tavallista peliään: kaikki pallot Sow’lle. Mielestäni he eivät muuttuneet paljon. Tämä oli hyvä harjoitus Casalmaggiorea varten. On aina hyvä saada pelistä kiinni ennen kuin kohdataan yksi Euroopan vahvimmista joukkueista.

HPK-libero-yleispelaaja Noora Venho:

- Yritimme sellaista kenraaliharjoitusta keskiviikon (Casalmaggiore-)peliä varten. Alussa vähän ehkä odoteltiin vastustajaa. Pelasimme hyvin, mutta emme antaneet ehkä kaikkeamme. Aika ajoin pääsimme varmaan ihan hyvälle tasolle, mutta paikoin odottelimme liikaa vastustajaa ja teimme pelin heille helpoksi. Nyt on tullut useasti tietoon aika lyhyellä varoitusajalla pelipaikka tietoon ennen peliä. Osasin kyllä Pihtiputaan jälkeen vähän valmistautua, että todennäköisesti pelaan liberona jonkin aikaa. Mutta peli kerrallaan tässä mennään, kun ei tiedä, kuinka kauan tulee vielä liberohommia.

Vampula-päävalmentaja Arttu Keränen:

- Toisessa erässä vähän loppui itseluottamus ja luotto omaan pelaamiseen, jolloin homma karkaa aina ihan täysin. Kokonaisuutena ensimmäisen ja kolmannen erän perusteella olen ihan ylpeä tästä joukkueesta. Pystyimme haastamaan sarjakärkeä. Vastaanotto on ollut meidän viime aikojen teema, ja se toimi ihan hyvin. Hyökkäystemmot nelospaikalta myös ihan ok, isoa torjuntaa vastaan hyvää tekemistä, mutta ei vain ihan riitä vielä. Kaksi laitahyökkääjää on tällä hetkellä poissa pelistä, emmekä saaneet farmista apuja. Tämä oli poikkeustilanne, kun yleensä 10:llä tai 11:llä menty, mutta nyt mentiin näin eikä sen taakse voi mennä pelin lopputuloksen kanssa.

Vampula-yleispelaaja Venla Raitala:

- Ensimmäinen ja kolmas erä olivat ihan hyvää peliä, mutta sitten tämä vain kääntyi näin. Vastaanotto oli hyvä, vaikka se on ollut meille aika vaikeaa viime peleissä. Nyt onnistuimme siinä. Olisin kyllä voinut pelata paremminkin. Totta kai on ollut vaikeaa pelata HPK:ta vastaan. He ovat hallitsevia suomenmestareita, ja lähdemme aina haastajana pelaamaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Kehoe Eaton HPK
1 Karhu HPK

HPK - LP-Vampula 3-0
25-20, 25-13, 26-24
HPK: Korhonen 14/+11,Mayfield 14/+10,Karhu 12/+9
LP-Vampula: Sow 15/+7,Puukka 9/+7,Raitala 7/+1
Katsojia: 472

Ottelutilasto

LiigaPloki otti viikon toisen voiton

LiigaPlokin viikosta muodostui mainio, kun sen tilille napsahti toinen voitto. Nyt kaatui LP Kangasala 3 – 1 (19-25, 25-21,25-12,25-19).

Ottelu lähti kotijoukkueelta nihkeästi käyntiin ja ensimmäisessä erässä Kangasala syötti peräti viisi ässää. Toinen eräkin meni vierasjoukkueen komennossa aina tilanteeseen 14-17 saakka. Alex Reidin hyökkäyspisteen jälkeen Jukka Koskinen teki onnistuneen vaihdon, kun Sini Nousiainen marssi syöttöruutuun. Erän ja ehkäpä koko ottelun käännekohta oli käsillä. Sinin syöttö puri hyvin ja kun Kangasala teki vielä muutaman hyökkäysvirheen, peliote siirtyi LiigaPlokille.

Kolmas erä oli melkeinpä pelkkä muodollisuus, kun LiigaPlokin peli kulki kuin unelma ja Kangasalan ei. Neljäs erä oli LiigaPlokin hallintaa, mutta LP taisteli kuitenkin muutaman pisteen takaa-ajoasemassa.

Tamara Kmezic oli totutun vahva ja häntä säestivät hyvin Washington, Field ja Reid. Kun Vilma Ruuska nosti aloitukset 50%:n teholla, Sini Koljonen pelasi vahvan liberopelin ja Eveliina Koljosella oli useita hyökkäysvaihtoehtoja käytössään, voitto jäi ansaitusti Pihtiputaalle. Vahvasti kannustanut yleisö palkittiin hienolla voitolla!

Daniela Öhman, LP Kangasala:

- Pelasimme tosi huonosti. Vaikka eilen oli peli, emme olleet väsyneitä.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Toinen voitto tälle viikolle ja tämä oli niistä vielä makeampi, kun Kangasala hengittää sarjataulukossa niskaan. Oltiin ensimmäisen erän jälkeen tasaisen vahvoja kaikilla osa-alueilla.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Vastaanotossa oli heikkoja hetkiä. Olen erittäin pettynyt joukkueeseeni. En oikein tiedä, mitä tapahtui. LiigaPloki pelasi erittäin hyvin ja meidän pelaamisemme meni alaspäin. Urheilijan pitäisi löytää taistelutahto itse. Jos sitä ei löydy, se on huonompi juttu.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Ensimmäisessä erässä oli käsijarru päällä. Valmistautuminen oli vaikeampaa, kun ei tiedetty, millä kokoonpanolla LP tulee. Alkuun tuli vastaanotossa muutama musta hetki, vaikka se toimi muuten hyvin. Vaihdotkin osuivat nappiin ja Nousiaisen Sini käänsi toisen erän syöttöruudusta. Pelimme oli monipuolisempaa kuin vastustajalla. Toki parantamista on vielä paljon, onneksi niin!

Parhaat pelaajat: 

LP Kangasala Segovia
LiigaPloki Kmezic

Otteluisäntänä SK-Kiinteistöpalvelu ja Pihtiputaan Kiviteos

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic LiigaPloki
2 Washington LiigaPloki
1 Segovia LP Kangasala

LiigaPloki - LP Kangasala 3-1
19-25, 25-21, 25-12, 25-19
LiigaPloki: Kmezic 19/+11,Reid 13/+7,Washington 11/+7
LP Kangasala: Segovia 20/+3,Nyukhalova 18/+5,Öhman 5/+3
Katsojia: 334

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin