Seuraa meitä somessa:

HPK puristi voiton kolmessa

13.12.2016

HPK otti kauden 11:nnen voittonsa keskiviikon ainoassa liigaottelussa, kun Kuortaneen valmennuskeskuksen tyttöjen maajoukkue kaatui Hämeenlinnassa 3-0 (25-10, 25-23, 26-24).

Murskaavan avauserän jälkeen toinen erä oli tulossa kotijoukkueelle jo selvästi (23-18), mutta Kuortane nousi vielä pisteen päähän.

Tästä joukkue saikin kolmanteen erään melkoisen buustin ja vei sitä aina 8-17 -numeroihin asti täysin. Tässä vaiheessa peliin tulivat HPK:lta passari-hakkuri -kaksikoksi Bryn Kehoe ja peli kääntyi täysin. Toki hetki siihen vielä meni, sillä Kuortane johti vielä 12-22. Tästä loppuun HPK vei erän 14-2 menettäen mm. Kolme perättäistä eräpalloa.

HPK:n eri liigakakkosena olevaan LP Viestiin kasvoi kaksi peliä enemmän pelanneen 10 pisteeseen. OrPo on LP Viestin kanssa tasapisteissä kolmantena yhden pelin salolaisia enemmän pelanneena.



HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Jatkoimme taas voittamista, olen iloinen. Nuoria tyttöjä vastaan pelaaminen ei ole ikinä helppoa. He ovat innokkaita, heillä ei ole mitään hävittävää, ja he ovat aggressiivisia syötössä. Olen aina sanonut tytöille, että vastustajaa ei saa ikinä aliarvioida. Kuortaneella on monta mielenkiintoista pelaajaa. He ovat nuoria ja lahjakkaita. Ei ole aina helppoa säilyttää maksimaalista keskittymistä. Olen kuitenkin tyytyväinen, kolmas erä oli hyvää mentaaliharjoittelua. Olimme tappiolla 12–22, mutta pystyimme nousemaan. Bryn (Kehoe) pelasi hyvin. Tietenkään hänellä ei ole vielä pelirytmiä, ja sen saaminen kestää vähän aikaa. Ajatukseni oli tuoda häntä hiljaa peliin mukaan.

HPK-keskitorjuja Michaela Madsen:

- Pikkusiskolla (Yasmine) oli vähän hapan naama, kun otimme hänet Mayfieldin kanssa kiinni. Kovasti hän halusi minutkin torjua, mutta nyt ei sitten onnistunut. Ensimmäisessä erässä olimme valmiita, mutta kahdessa muussa erässä keskittyminen oli huono. Siihen ei voi olla hirveän tyytyväinen, mutta kovan joukkueen merkki, kun pystyy nousemaan tuollaisestakin tilanteesta. Kolmannessa erässä Kuortane rupesi syöttämään kovaa, ja meidän keskittyminen katosi. Joukkueena kuitenkin noustiin.

Kuortane-päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

- Aluksi pelasimme huonosti, sitten keskivaiheilla pelasimme sellaista peliä, mitä pystymme tällä hetkellä pelaamaan. Loppu oli taas käytännössä ihan kamalaa. Niin se vain tällä hetkellä meillä menee, että taso heittelee aika lailla ylös ja alas. Tuloksen määrittää käytännössä se, miten pitkä se hyvä vaihe on ja miten lyhyeksi saamme sen heikomman hetken. Erähän ei ole ikinä poikki ennen 25 pistettä, ja tuommoinen joukkue pystyi haistamaan, että vastustajalla oli huonompi rotaatio ja hyökkäys tökki. Käytännössä heidän tarvitsi vain toimittaa pallo meidän puolellemme.

Kuortane-hakkuri Suvi Kokkonen:

- Olisimme voineet pelata paljon paremminkin. Viimeinen erä oli oikeasti meidän peliä, mutta se loppu meni tosi huonosti. Rupesimme vain ”kävelemään” siinä, eikä peli enää lähtenyt käyntiin. Otteluun lähtiessä tiesimme, ettei meillä ole mitään hävittävää, joten annoimme vain mennä.

LähiTapiolan pisteet
3 Mayfield HPK
2 Hurley HPK
1 Kokkonen Kuortane

HPK - Kuortane 3-0
25-10, 25-23, 26-24
HPK: Hurley 19/+11, Mayfield 17/+16, Korhonen 10/+6
Kuortane: Kokkonen 16/+8, Hujanen 11/+4, Madsen 5/+2
Katsojia: 346

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin