Seuraa meitä somessa:

HPK:lle kiinnitys pronsseihin

23.03.2015

HPK otti ensimmäisen kiinnityksen naisten Mestaruusliigan pronssimitaleihin voittaessaan Rovaniemellä avauspelin Woman Volleyta vastaan erin 1-3 (23-25, 22-25, 25-23, 23-25).

WoVo oli vaikeuksissa HPK:n syötön kanssa vastaanottoprosentin jäätyä 21 (HPK 37%). Ässiä HPK takoi 13.

Amber Kaufmanille peli oli viimeinen Rovaniemellä kotiyleisön edessä naisen ilmoitettua jättävänsä Suomen kauden jälkeen. Kaufman teki 13/+7 kolmella ässällä ja 10/16 hyökkäyksillä.

Ensimmäinen erä alkaa tasaisesti. Tekniselle mennään HPK:n johdossa 13-14. Molemmat joukkueet syöttävät kovaa eikä keskihyökkäyksiä paljoa nähdä. Laitahyökkääjät joutuvat tekemään ratkaisuja isoista passeista isoa torjuntaa vastaan. HPK karkaa muutaman pisteen karkumatkalla Nicola Senkovan loukkaannuttua. Teemu Mäkikyrö turvautuu aikalisään 13-16 tilanteessa. Wovon peli menee sekavaksi ja HPK kuroo eroa. Vastaanotto ei toimi ja palloa ei päästä lyömään kunnolla. Tilanne jo 13-21. Wovo piristyy ja kirii 19-23. Wovo taistelee veitsi kurkulla Jennifer Keddyn syöttövuorolla 22-24 ja HPK ottaa aikalisän. HPK vie kuin viekin erän 23-25.

Wovo nukkuu erän alussa ja HPK karkaa. Vastaanotto ei toimi vieläkään ja ratkaisua haetaan laitahyökkääjiltä. Teemu Mäkikyrö ottaa aikalisän tilanteessa 4-8, HPK:n syöttö on todella painava. Wovo vaihtaa Nellin pois ja Viivi Pyhäjärvi tulee tilalle. Vihdoin kotijoukkue pääsee peliin mukaan. Pinna pinnalta eroa kurotaan kiinni ja HPK turvautuu aikalisään 12-13. Tuomari saa päätöksellään valtaisan huutomyrskyn aikaan ja Wovo ottaa aikalisän 14-17. HPK:n syöttö vie hyökkäystehot Wovolta. Laitahyökkääjät eivät saa palloa HPK:n kenttään ja ero kasvaa. Wovo tekee jälleen valtaisan nousun. Amberin syöttövuorolla kuuden pisteen ero on kiritty 21-22. Toinen erä päättyy HPK:n hakkurin Skrabatun hyökkäykseen 21-25.

Kolmas erä alkaa tasaisesti, Wovon peli on kuitenkin sekavaa ja pisteet tulevat HPK:n virheillä. Vastaanotto on edelleen ottelun kulmakivi. Kumpikaan joukkue ei nosta hyvin, mutta HPK:n laitapelaajat tekevät parempaa tulosta. Teemu Mäkikyrö ottaa aikalisän tilanteen rauhoittamiseksi 8-11. Tekniselle mennään 11-14 tilanteessa, HPK hyökkää Wovoa paremmin. Skrabatunilta pari huonoa ratkaisua ja tilanne 14-14. Wovo siirtyy johtoon 18-17. Kotijoukkueen puolustus alkaa toimia ja keskihyökkäys saadaan peliin mukaan. Tasaista on, pinnoja tehtaillaan vuoronperää 22-22. HPK:n aikalisä Wovon johtaessa 23-22 ja Heidi Rovanperä syöttää. Lexi Ervin lyö pitkän pallorallin jälkeen pitkäksi, Wovolle eräpallo. Jana Jaudzema päättää erän lyömällä pallon HPK:n tojunnasta katsomoon 25-23.

Wovo päästää taas HPK:n muutaman pisteen karkumatkalle. Jennifer Keddy tekee Wovolle pisteitä ja kaventaa eroa 4-6. Wovon puolustus nukkuu ja Teemu Mäkikyrö turvautuu aikalisään 6-10. Nelli Rantanen kunnostautuu hyökkäämisessä ja kuroo eron 11-13. Tekniselle HPK:n johdossa 12-14. Jälleen HPK kuroo eroa ja Wovo turvautuu aikalisään 13-17. Passi saadaan vihdoin myös keskelle. Amber Kaufman kaventaa eron 17-18 ja HPK ottaa aikalisän. Tuomari ratkoo palloja jo ennen aikojaan ja jälleen on huutokonsertti käynnissä. 18-21 Wovon keskittyminen herpaantuu hetkeksi. Jälleen tapahtuu herääminen viime hetkillä. HPK ottaa aikalisän tilanteessa 22-23, Amber Kaufman nöyryyttää vastustajaa syötöillään. Korhonen katkaisee putken 23-24. Peli päättyy käsittelyvirheeseen 23-25.

Ounas Apteekki palkitsi parhaana:
Wovo Jennifer Keddy
HPK Lexi Erwin

Katja Kylmäaho, HPK:

- Välierien pettymyksen jälkeen tähän ottelusarjaan lähdettiin pienellä kiukulla. Tiukka matsi oli, mutta tyytyväinen olen, että voitettiin. Vastaanotto ei ollut kovin hyvä kummallakaan joukkueella, mutta me saatiin onneksi pidettyä oma peli paremmin kasassa.

Heidi Rovanperä, WoVo:

- Koko porukka taisi vähän jännittää, osa enemmän ja osa vähemmän. Monelle pelaajalle oli ensimmäinen iso ja ”tärkeä” matsi, mikä näkyi hermoiluna koko ottelun ajan. Vastaanotto oli meillä tänään hakoteillä, mutta jatkoa ajatellen sekin varmasti tulee kuntoon, koska turha jännittäminen saatiin nyt jättää kentälle. Ratkaisu on vielä omissa käsissä ja Hämeenlinnassa lähdetään peliä parantamaan. Tuomarilinja oli tänään tiukka, mutta sama tuomari oli molemmille joukkueille.

Luca Chiappini, HPK valmentaja:

- Olen ollut joukkueen päävalmentaja nyt 10pv. Vielä en voi sanoa, että joukkue tekisi täysin niitä asioita mitä ollaan taktikoitu, mutta treeneissä ja peleissä kaikki antavat 100%. Meillä oli tänään taktiikkana syöttää kovaa, jotta Wovon keskipelaajat saadaan pidettyä pois hyökkäyksessä ja tässä onnistuimme. Voittoon täytyy olla tyytyväinen, mutta sarja on vielä kesken.

Teemu Mäkikyrö, WoVon valmentaja:

- Turpiin tuli ja se oli ihan oman tekemisen ansiota. Torjunta- puolustustaktiikka ei lähtenyt missään vaiheessa toimimaan, eikä siihen saatu muutosta tehtyä. Vastaanoton epävarmuus kantaa vielä Viesti-pelien jälkeisiä maininkeja, sillä ei tänään kaverin syöttö noin paha ollut. Nyt pitää vaan itsevarmuus saada taas hyvälle kontolle niin Hämeenlinnassa peli näyttää aivan toisenlaiselta. Ratkaisu on vielä omissa käsissä, niin ei tässä tarvitse hermoilemaan alkaa.

Toinen pronssiottelu pelataan torstaina Hämeenlinnassa ja tarvittaessa kolmas samassa paikassa perjantaina.

Parhaat pistenaiset
WoVo Keddy 18/+16, Kaufman 13/+7, Jaudzema 13/+6
HPK Korhonen 23/+14, Erwin 19/+6, Skrabatun 13/+3

Ottelutilasto

Kuvat: Asko Leskinen

  Takaisin