HPK:lle vierastappion Mestarien liigan avauksessa

01.11.2016

HPK Hämeenlinnasta avasi historiansa naisten lentopallon Mestareiden liigassa tappiolla Valko-Venäjällä. Minshanka Minsk osoittautui toisella karsintakierroksella tehokkaaksi vastustajaksi lukemin 3-1 (25-15, 25-18, 22-25, 25-19).

Toinen osaottelu pelataan lauantaina Hämeenlinnassa. HPK tarvitsee jatkopaikkaan ensin voiton 3-0 tai 3-1 ja sen jäkeen vielä voiton kultaisesta erästä.

HPK:n ensiaskeleet peliin olivat jännittyneen haparoivat. Kolmannessa erässä joukkue pääsi jo johtamaan peliä ja jaksoi pitää otteensa erävoittoon.

- Alku ei ollut ollenkaan omaa peliämme, mutta sen jälkeen oli paljon hyvääkin. Ei ihan parasta, mutta ok esitys,valmentaja Luca Chiappini summasi.

- Meidän pitää parantaa esimerkiksi syöttöpeliämme toiseen osaotteluun

HPK pystyi voittamaan kolmannen erän Allison Mayfieldin nostaessa eniten tasoaan. HPK taisteli hyvin myös neljännessä erässä, mutta lopulta Minchankan vahva torjunta oli kovassa vireessä HPK:n hyökkäyspeliä vastaan.

Kolmanteen erään Chiappini vaihtoi rohkeasti hakkuriksi Noora Venhon, joka muutamaan oteeseen löi onnistuneesti Minskin torjunnan ohi.

- Tuossa erässä tuplavaihto toimi, mutta neljännen erän tiukassa tilanteessa se ei enää tuonut onnistumista, Chiappini mietti.

HPK:n parhaimmistoon kuuluivat totutusti amerikkalaisyleispelaajat Mayfield (20 pistettä) ja Hillary Hurley (12 pistettä).

Libero Eveliina Rautiainen haki varsinkin neljännessä erässä hienoja puolustuksia ja auttoi siten joukkueensa vielä lopussa haastamaan vastustajaa.

Pelin päästyä uomiin Karoliina Friberg pääsi napsimaan keskipelaajan paikaltaan kuusi torjuntaa ja viisi hyökkäyspistettä.

Minskin selkeimmät tehopelaajat olivat Katsiaryna Silantsyeva (26 pistettä) ja Aksana Kavalchuk (19 pistettä)

Otteluparin HPK - Minchanka voittaja kohtaa todennäköisesti edellisvuoden Mestarien liigan voittajan ja seurajoukkueiden tuoreen maailmanmestarin, turkkilaisen Eczacibasin. Istanbulilainen Eczacibasi pelasi jo tiistaina bulgarialaista Maritza Plovdivia vastaan vieraissa ylivoimaisen voitokkaasti 3-0.

Jos HPK putoa Minchanka Minskille, kohtaa se CEV Cupissa otteluparin Mladost Zagreb (Kroatia) - LP Salo voittajan tammikuussa.