Seuraa meitä somessa:

HPK:n voitto ei vienyt jatkoon Mestarin liigassa

05.11.2016

HPK Hämeenlinnasta putosi voitostaan huolimatta naisten lentopallon Euroopan Mestarien liigasta toisella karsintakierroksella. Valkovenäläinen Minchanka Minsk eteni parista kolmannelle kierrokselle taistelemaan lohkovaiheen paikasta.

HPK pelasi voitokkaasti 3-0 (25-23, 25-16, 25-13) kotiottelunsa lauantaina. Avausosan tappio tarkoitti kuitenkin perään kultaista erää, jossa HPK joutui tunnustamaan Minskin paremmaksi. Vieraat paransivat ratkaisuhetkille peliään ja voittivat tämän lyhyen lisäerän 15-10.

Hämeenlinnalaisten debyytti Mestarien liigassa toi seuralle ja pelaajille arvokasta kokemusta. Vaikka se putosi maanosan ykköskilpailusta, Eurocup-pelit jatkuvat sen osalta tammikuussa. Vastaan tulee voittaja CEV Cupissa otteluparista Mladost Zagreb - LP Salo, joten suomalaiskohtaaminenkin on tuolloin mahdollinen.

Kotiottelun voitto lopussa melko ylivoimaiseenkin tyyliin näytti, että parhaimmillaan HPK pärjää korkeallakin tasolla.

HPK:n torjunta- ja puolustuspeli parani Minskin vierasottelusta. Samoin hyökkäyspelissä etenkin Allison Mayfield ja Hillary Hurley paransivat.

Kultaisen erän alku meni kuitenkin HPK:lta pieleen ja Minsk repäisi ratkaisevan eron jo heti sen alkuvaiheessa. Vierailta siihen asti hieman vaisusti esiintyneet Aksana Kavalchuk ja Hanna Hryshkevic paransivat merkittävästi tasoaan ratkaisuvaiheissa.

HPK oli toinen naisten lentopallon Mestareiden liigassa esiintynyt suomalaisjoukkue. Kaudella 2014-15 LP Salo pelasi lohkovaiheessa asti.



HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tällaisen ottelun kommentoiminen ei ole ikinä helppoa, kun käy niin lähellä voittoa, mutta häviää. Ei siinä oikeastaan mitään tapahtunut. Pelasimme hyvää lentopalloa, mutta ehkä latasimme itsellemme liikaa paineita. Syöttö-torjunta-puolustussysteemimme toimi nyt paremmin kuin viime ottelussa. Mutta kun he saivat meidät pulaan, otimme riskejä ja teimme virheitä sen takia. Nyt meidän täytyy päästä yli tästä tappiosta, koska tiistaina pelaamme Vampulaa vastaan. Meidän täytyy sulattaa ja työstää tätä tappiota, ettemme putoa Suomen cupistakin.

HPK-libero Eveliina Rautiainen:

- Päällimmäisenä on nyt vain tuo tappio viimeisessä erässä. Se nyt tietysti kalvaa kaikkein eniten. Pelasimme mielestäni tosi hyvin sen alun. Kaikki toimi itse pelissä, mutta ehkä olimme liian innokkaita kultaisessa erässä. Ei vaan lähtenyt – tai ehkä lähti liian kovaa, että pää kävi ylikierroksilla, eikä pystynyt tekemään järkeviä ratkaisuja. Vastustaja oli alussa samanlainen kuin Minskissäkin, mutta nyt meillä oli enemmän tietoa, miten he pelaavat. Pystyimme muuttamaan omaa taktiikkaamme, joten saimme heidän laiturinsa hyvin kiinni. Sitten oli helppo puolustaa, kun torjunta oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan oikeaa pelaajaa vastaan. Tänään saa vielä harmittaa, mutta huomenna on uusi päivä ja mennään kohti Vampula-peliä. Tietysti tämä oli iso juttu ja iso tappio, mutta on pakko olla tyytyväinen siihen peliin, mitä pystyimme tänään esittämään.

Minchanka-päävalmentaja Viktor Gancharov:

- Johdimme ensimmäistä erää, mutta sitten menetimme hallinnan. 19–15-tilanteessa aloimme tehdä virheitä ja HPK vei meitä. Seuraavat erät olivat psykologista jatkumoa. HPK teki hyvin töitä emmekä me olleet valmiita. Tein vaihtojakin, mutta ne eivät toimineet. Olen oikein tyytyväinen, että joukkueemme näytti luonteensa ja vahvuutensa kultaisessa erässä. Eczacibasi on maailman paras joukkue. Haemme heitä vastaan lisää hyviä kokemuksia. Niissä otteluissa voimme näyttää maailmalle, millainen joukkue Minchanka on.

Minchanka-hakkuri Oksana Kavalchuk:

- Minskissä suomalaiset eivät näyttäneet omaa tasoaan, joten tiesimme, että tästä tulisi kovempi ottelu. He pelasivat hyvin ja yleisön kannustus antoi meille lisää painetta. Kultaisessa erässä näytimme, että halusimme voittaa enemmän.

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen 

  Takaisin