Seuraa meitä somessa:

Hujanen ja Jokela Mestaruusliigan ja Teollisuusliiton Kuukauden Tekijät joulukuussa

27.12.2022

Puijo Wolleyn yleispelaaja Hilkka Hujanen ja Raision Loimun hakkuri Joonas Jokela on valittu lentopallon Mestaruusliigan joulukuun Teollisuusliiton Kuukauden Tekijöiksi eli kuukauden parhaiksi pelaajiksi.

Hilkka Hujanen johti Puijo Wolley joulutauolle liigan kärkipaikalla tehtyään joulukuun viiteen otteluun keskimäärin 19,0 pistettä ja +12,6 tehotilastoon. Ensimmäisen kerran urallaan myös liigan kuukauden tähdistöön valittu Hujanen syötti kuukauden aikana kahdeksan ässää ja otti seitsemän torjuntaa. Hujanen on samalla ensimmäinen Puijo Wolleyn Kuukauden Tekijä liigan historian aikana.

Joonas Jokelalle valinta Kuukauden Tekijäksi on jo kauden toinen, kun Loimun hakkuri sai saman kunnian syys-lokakuussakin. Joulukuuhun liigakakkosen hakkuri teki 21,8 pistettä ja +13,2 ottelua kohden.

Sakari Mäkinen ja Mikko Räsänen ”säilyttivät” paikkansa miesten kuukauden tähdistössä edelleen, he ovat olleet yleispelaajat nyt kaikissa kolmessa kauden tähdistössä tähän mennessä.

Naisissa Oksana Rusnachenko, Netta Rekola ja Netta Laaksonen olivat mukana myös marraskuun tähdistössä joulukuun tapaan. Rusnachenko oli mukana jo syys-lokakuunkin tähdistössä eli kaikissa tämän kauden kolmessa tähän mennessä.

Ensimmäisen valintansa urallaan kuukauden tähdistöön saivat VaLePan keskipelaaja Jacob Ekman, Hurrikaanin keskipelaaja Mikko Suomalainen sekä naisista hakkuri Neea-Maria Joki, Hujanen sekä LP-Vampulan kaksikko Vanessa Jarman - Kristiana Petrova.

Mikko Esko sen sijaan nousi 21:nnellä tähdistövalinnalla nyt Olli Kunnarin rinnalle eniten miehissä valintoja saaneeksi pelaajaksi. Seuraavaksi eniten valintoja on Matti Oivasella, 14. Naisten puolella Hillaelina Hämäläinen ylsi urallaan 27:ään ja Viktoriia Tuchashvili 20:een tähdistövalintaan.

Mestaruusliigan Kuukauden pelaajat on valittu kaudesta 2002-2003 alkaen ja Kuukauden tähdistöt kaudesta 2009-2010 alkaen. Valinnan suorittavat liigan päävalmentajat.

Miesten Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Joonas Jokela, Raision Loimu

Miesten Tähdistö
Passari: Mikko Esko, VaLePa Sastamala Tampere (21. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Joonas Jokela, Raision Loimu (4)
Yleispelaaja: Sakari Mäkinen, VaLePa Sastamala Tampere (12)
Yleispelaaja: Mikko Räsänen, Karelian Hurmos (3)
Keskipelaaja: Jacob Ekman, VaLePa Sastamala Tampere (1)
Keskipelaaja: Mikko Suomalainen, Hurrikaani-Loimaa (1)
Libero: Eetu Pennanen, VaLePa Sastamala Tampere (6)

Naisten Teollisuusliiton Kuukauden Tekijä: Hilkka Hujanen, Puijo Wolley



Naisten Tähdistö
Passari: Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley (3. kerta tähdistössä)
Hakkuri: Neea-Maria Joki, LP Kangasala (1)
Yleispelaaja: Hilkka Hujanen, Puijo Wolley (1)
Yleispelaaja: Kristiana Petrova, LP-Vampula (1)
Keskipelaaja: Vanessa Jarman, LP-Vampula (1)
Keskipelaaja: Netta Rekola, LP Kangasala (3)
Libero: Netta Laaksonen, LP Viesti (7)

  Takaisin