Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani ja VaLePa hoitelivat voitot perjantai-iltana

25.02.2022

VaLePa pelasi viikon sisään jo neljännen pelinsä ottaen voiton nyt kotonaan Team Lakkapäästä 3-1. Turussa TUTO Volley joutui antautumaan Hurrikaanille selvin erin 0-3.

Hurrikaani puhalsi TUTO Volleyn yli Kupittaalla

Perjantaina Kupittaan palloiluhallissa oli ilmassa paikallishenkeä, kun Hurrikaani ja TUTO Volley kohtasivat kolmannen ja viimeisen kerran runkosarjassa. Varsinaista klassikkoa kamppailusta ei muodostunut, sillä varsinkin kahta ensimmäistä erää hallitsi selkeästi Hurrikaani. Kolmannessa erässä piristynyt TUTO Volley haastoi vahvalla alullaan loimaalaiset. Periodin päätöshetkillä Hurrikaani otti kuskin paikan kylmästi itselleen ja korjasi täyden pistepotin Kupittaalta erin 0-3 (18-25, 17-25, 21-25)

TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov oli mietteliäs tappiopelin päätteeksi

- Vaikeaa löytää sanottavaa tämän pelin jälkeen. Yritän löytää jotain positiivista, mutta en pysty siihen. Meillä oli tänään sama ongelma, kun koko kauden, nimittäin heikko hyökkäys. Koivisto onnistui hyvin, mutta hänellä ei pitäisi olla noin paljon passeja. Niitä oli varmasti yhtä paljon kuin muulla joukkueella yhteensä, totesi pettynyt päävalmentaja.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino oli tyytyväinen nuoren joukkueen esitykseen

- Kolmannessa erässä jouduttiin alun jälkeen taistelemaan. Paniikkia ja hätää ei tullut missään vaiheessa, vaan jyrättiin peli komeasti. Keskitytään terveillä kavereilla työntekoon, vaikka koronan pelko on aina olemassa, sanaili Heino haastavasta tilanteesta.



- Pitkän erätauon jälkeen päästiin hyvin peliin mukaan ja johto kolmanteen erään. Hurrikaani kuitenkin puolusti ja hyökkäsi vahvasti. Tuli pieniä virheitäkin ja ehkä hermoilua, mutta suurin ero oli hyökkäyksessä. Oli mukavaa pelata, kun vielä huolivat mukaan. Toisaalta olisi toivonut, että Karri olisi ollut kunnossa, eikä olisi tarvinnut itse pelata, totesi Kutinlahti tuurauskeikasta.

Hurrikaanin paras pelaaja Antti Ropponen oli mielissään tasaisesta esityksestä ja kolmannen erän noususta.

- Aloitettiin peli hyvin ja tasaisesti. Kolmannessa meinasi lipsahtaa, mutta luotettiin omaan tekemiseen ja pystyttiin nousemaan voittoon. Hyvällä syötöllä olemme vahvoilla ja siihen panostettiin ja passari ruokki hyvistä paikoista niin oli kiva lyödä, Ropponen tuumi.

TUTO Volley - Hurrikaani Loimaa 0-3
18-25, 17-25, 21-25
Koti:Koivisto 18/+9, Rumpunen 7/+6, Vuorenmaa 6/+4
Vieras:Ropponen 17/+12, Toiviainen 11/+9, Marttila 11/+8
Katsojia: 386

Joukkueiden MVP:t
TUTO Volley: Kimmo Kutinlahti
Hurrikaani: Antti Ropponen

PROlibero 
Peter Vuorinen, Hurrikaani

 

Ottelutilasto

VaLePalle arvokasta kokemusta erilaisesta aloituskokoonpanosta

Ennen pelin alkua vietettiin Vexve Areenalla hiljainen hetki Jorma Nakke Tervamäen muistoa kunnioittaen. Tiistaina 22.2. saimme tiedon, että vammalalaisen lentopallon grand old man Jorma Nakke Tervamäki on menehtynyt vaikean sairauden jälkeen. Nakke oli keskeinen tekijä Vammalan Kisan toiminnassa. Hän oli Vammalassa myös suuri sillanrakentaja, jolle laji, lentopallo, oli kaikkein tärkein. Lentopallon ystävät tunsivat Nakken iloisena, ystävällisenä ja auttavaisen ihmisenä, joka on johdattanut monta lasta lentopallon pariin.. Julkaisemme vielä muistokirjoituksen myöhemmin.

Ennen peliä ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. VaLePa janoaa sarjakärjessä lisäpisteitä ja Team Lakkapää puolestaan käy kovaa taistelua TUTO Volleyn kanssa välttääkseen karsintasarjan. Aivan parhaalla joukkueella Lakkapää ei tänään päässyt ottelemaan, sillä joukkueen ykköspelaaja Fredric Gustavsson puuttui riveistä.

VaLePa Sastamala Tampere – Team Lakkapää 3-1 (25-17, 25-14, 18-25, 25-21)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Laakso, Rösler, T. Tihumäki, Mäkinen, Järnvall, Cavasin, Ruohola L
Team Lakkapää: Dixon, D. Aponza, Berg, L. Aponza, Katajamäki, Codd, Sho Takahashi L

Kaksi ensimmäistä erää oli selkeää VaLePa-hallintaa. Lakkapään passarin Reece Dixonin passit jäivät usein mataliksi eivätkä korkealle ponnistavat hakkuri Bryton Codd, yleispelaaja Leiner Aponza ja keskipelaaja Daniel Aponza päässeet hyödyntämään ulottuvuuttaan. VaLePan kokoonpanossa oli monta pelaajaa, jotka ovat vähemmän olleet kokoonpanossa. Heidän onnistuminen näkyi peli-ilona ja -intona. Riemukkain hetki koettiin toisen erän lopussa, kun Raivis Oiguss tuli vaihdosta syöttämään ja heti teki elämänsä ensimmäisen pisteen Mestaruusliigassa ässäsyötöllä. Hän myös vastaanotti hyvin kaksi palloa ja teki hyökkäyspisteen kutospaikalta.

Toinen erä tuli helposti hurlumhei tunnelmissa. Tämä heijastui kolmanteen erään, voitto ei tullutkaan niin helposti. Erä alkoi Atro Bergin ja Bryan Coddin torjunnoilla. Dixon sai ilmavuutta passeihinsa ja Lakkapää eteni 12-5 johtoon. Pukkipaitojen peli kipsaantui, vastaanotto jäi irti verkosta ja hyökkäykset jäivät kevyiksi. Lakkapää puolusti hyvin vei erän lopulta selvästi 25-18.

Lakkapää kiusasi tosissaan vielä neljännessä erässä, mutta Alberto Cavasinin hyvällä syöttövuorolla VaLePa siirtyi 16-11 johtoon. Jami Törrön leijasyötöt tekivät kiusaa kotijoukkueelle ja Lakkapää pääsi kahden pisteen päähän. Sebastian Röslerin näyttävä keskihyökkäys päätti pelin VaLePalle.

Alberto Cavasin oli tärkeä pelaaja ratkaisuhetkillä. Sebastian Rösler onnistui hyökkäyksissä ilman virheitä. Joel Laakso pelasi hyvän passipelin. Ville Järnvall oli Lakkapää aloitussyöttöjen kohde ja selvisi urakasta reinomaisesti, 46 vastaanottoa 63%.n tarkkuudella. Janne Kangaskokko sai tästä pelistä tärkeää tietoa loppukautta ajatellen.

Lakkapään tehokkaimmat olivat Aponzan veljekset sekä Atro Berg.

Daniel Aponza, Team Lakkapää:

- Pelasimme hyvän pelin. Yritimme seurata pelitaktiikkaa, josta olimme sopineet. Teimme muutamia virheitä, jotka vastustaja käytti hyvin ja teki pisteet. Yritimme tehdä kaikkemme joukkueena.

Alberto Cavasin, VaLePa:

- Ottelu oli kova, meillä on ollut haastava kausi ja pelasimme hieman eri kokoonpanolla tänään. Voimme pelata eri aloituksilla ja silti pitää pelin taso hyvänä.

Luis Salgado, Team Lakkapää:

- Keskustelimme ennen ottelua, miten tavoitteenamme on kehittyä joukkueena. Joukkue on nuori, joten on tärkeä aika kehittyä ja kasvaa joukkueena. Todennäköisesti Freddy on joukkueen kokoonpanossa maanantaina takaisin mukana.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Kävi juuri se klassinen, että hanskat tipahtivat toisen erän jälkeen koppiin. Ottelu olikin yhtäkkiä tasaista ja sitten nousee hieman jännitys ja vastaanotto heti 3-4 metriin. Mutta koottiin hienosti itsemme ja otimme voiton kotiin. Nyt on tärkeä lyhyt katko otteluruuhkan jälkeen ja keskiviikkona taas seuraava peli.

VaLePa - Team Lakkapää 3-1
25-17, 25-14, 18-25, 25-21
Koti:Mäkinen 21/+15, Cavasin 20/+8, Rösler 13/+10
Vieras:L.Aponza 14/+4, D.Aponza 11/+7, Berg 9/+7
Ässät 11-1, syöttövirheet 14-1, vastaanotto% 61 (35)-47 (31), hyökkäys% 50-43

Joukkueiden MVP:t
Parhaat pelaajat palkitsivat kirkkoherra Vesa Auren ja pastori Anne Heikkinen
VaLePa Cavasin
Lakkapää D. Aponza

PROLibero
Risto Ruohola

Ottelutilasto

  Takaisin