Hurrikaani jysäytti cupvoittajat takaisin parketin pinnalle

08.02.2023

Kolmen päivän takainen Suomen Cupin mestari vaLePa oli täysin aseeton keskiviikona Loimaalla ja Hurrikaani jysäytti mestarit nopeast parketin pintaan suraan kolmessa erässä. TUTO Volley haki todella tärkeät kolme pistettä PerPolta ja nousi pisteen päähän rovaniemeläisistä ja viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tiikerit otti lisäksi täyden saaliin Kyyjärveltä.

Erien loput Tiikereiden juhlaa Kyyjärvellä

KyKy-Betset – Kokkolan Tiikerit 0-3 (19–25, 21–25, 22-25)

1.erä alkoi tasaisissa merkeissä. Joukkueet etenivät erän alkupuoliskon tasatahtia. Erän alun jälkeen Tiikerijoukkueen syöttöpeli koitui kotijoukkueelle liian vaikeaksi. Tiikerit veivät peliä hyvän syötön turvin, kotijoukkue ei kyennyt hyökkäämään tarpeeksi vahvasti. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue suoritti vaihdon, Kasper Pennanen tuli Aleksi Oksasen tilalle. Vaihto ei suurta muutosta KyKy-Betsetin peliin tuonut. Erä päättyi Antti Leppälän takapateriin.

Toiseen erään kotijoukkueen Kasper Pennanen jatkoi yleispelaajan tontilla, muutoin pelaavat kokoonpanot pysyivät samoina molemmilla joukkueilla. Toinen erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen. Erä eteni hienoisesti betonimiesten otteessa. Oskari Keskinen hyökkäsi hyvin, Mauri Kurpan hyvistä passeista. Tiikerit siirtyivät johtoon tilanteessa 18–17. Antti Leppälän hyvillä syötöillä Tiikerit repivät johdon kolmeen pisteeseen. Tiikerit puolustivat hieman paremmin kuin kotijoukkue ja tämän turvin Tiikerit voittivat toisen erän. Erä päättyi Antti Leppälän torjuntapisteeseen.

Kolmanteen erään betonimiehet vaihtoivat passaria. Maks Skowronek tuli passarin paikalle. Muutoin kokoonpanot säilyivät ennallaan. Kyky-Betset haastoi ja taisteli, mutta Tiikereiden syöttöpelaaminen oli tällä kertaa liikaa betonimiehille. Joska Försti pyöritti peliä mallikkaasti, Rami Rekomaa hyökkäsi tehokkaasti. Kotijoukkueesta Oskari Keskinen oli kotijoukkueen parhaimmistoa 19 pisteellään.

Teemu Lahti:

- Tasainen ottelu. KyKy-Betset pelasi ihan hyvin, puolusti ja hyökkäsi hyvin. Jossain kohtaa saimme tarvittavat pisteet, jotka riittivät erä ja otteluvoittoon. Oma peli meni ihan hyvin, Joskan passit olivat millissä, siitä oli helppo hyökätä.

Oskari Keskinen:

- Toinen ja kolmas erä pystyttiin haastamaan. erien lopussa oltiin tuon verran heikompia. Hallissa oli kyllä hieno tunnelma. oma peli oli vähän räiskimistä. ei voi olla tyytyväinen, kun tappio tuli.

Mikko Keskisipilä:

- Syöttövastaanotto voitettiin. muuten oli tasaista. syötön merkitys oli tänään iso. Daniel Thiessen pelasi hyvin. Meidän pelaamisessamme tarvitaan hyvä vastaanotto. Jokainen täytti roolinsa hyvin. Syöttöpeliä pyritään parantamaan ja myös hyökkäys pelaamiseen lisää tehoja

Eduard Venski:

- Tiikerit olivat parempia vastaanotossa. aloitimme erä ihan hyvin, mutta helpot virheet maksoivat erävoittoja. Puolustuksen jälkeen pitää pystyä hyökkäämään paremmin. Tiikerit tekivät tämän asian paremmin. Pyritään saamaan mahdollisimman paljon voittoja lopuista runkosarjan pelistä. Keväällä katsotaan, ketkä on poikia ja ketkä miehiä.

Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 3-0 (25-15,25-22,25-18

Hurrikaani- Loimaa ryösti sarjapisteet viikonloppuna Suomen cupin voittaneesta Valepa Sastamalasta. Vaikka Janne Kangaskokko oli jättänyt illan pelistä sivuun kolmikon Mikko Esko- Sakari Mäkinen- Severi Savonsalmi, se ei kotijoukkueen voittoa himmennä.

Hurrikaani on viime peleissä profiloitunut vahvana syöttöjoukkueena, ja tälläkin kertaa sen syöttötyöskentely laittoi Valepan ahtaalle. Eniten vaikeuksissa oli Ben-Simon Bonin, jolle ilta muutenkin oli sysimusta. Saksalainen oli kotijoukkueen syöttöjen kohteena, minkä lisäksi miehen laitahyökkääminen oli tehotonta. Lopulta Boninin teholukemaksi jäi -6. Yhtä vaikeaa oli Jiri Leinosella, jonka illan pilasi lopullisesti loukkaantuminen kolmannen erän lopussa.

- Ei ollut ulospuhallus meiltä. Tultiin Loimaalle voittamaan, eikä me voida mennä minkään tekosyyn taakse, Urpo Sivula puhisi. Sivula palkittiin vierasjoukkueen parhaana (10pist. +3), mutta Sivulakaan ei päässyt lähellekään omaa tasoaan. – Hurrikaani aloitti hyvin ja me lähdettiin juoksemaan heidän perässä, Sivula myönsi.

Ottelu alkoi heti Hurrikaanin hurjastelulla. Varsinkin verkolla kotijoukkue otti luulot pois sastamalaisilta. Kun Joel Laakso ei löytänyt lääkkeitä Hurrikaanin torjunnan ohittamiseen, avauserä meni vierasjoukkueen kannalta tukkoiseksi. Kun Sivulakin haki koko ensimmäisen erän parasta virettään, vierasjoukkueen mahdollisuudet hupenivat olemattomiksi.

– Ei me voida mennä sen taakse, että avauskokoonpano oli hiukan erilainen kuin normaalisti. Me kuitenkin treenataan yhdessä, joten se ei ole mikään syy, hakkuri kritisoi omaa joukkuettaan.

Loimaalaisyleisö odotti lähes henkeä pidätellen, lähteekö Valepan kone käyntiin toisessa erässä. Pelko oli lopulta aiheeton, sillä toisessakin erässä vierasjoukkueen pelaaminen oli virheherkkää. Kangaskokko herätteli joukkuettaan vaihtamalla kentälle Karli Allikin, mutta virolaisestakaan ei ollut joukkueen sytyttäjäksi. Sen sijaan, kotijoukkue painoi nuoruuden innolla päälle ja näytti nauttivan pelaamisesta täysin rinnoin. Kotijoukkueessa oli joukkueellinen onnistujia, eturintamassa Aleksi Muukkonen (19pist +14) ja Miika Haapaniemi (9pist. +5). – Tuntui taas hyvälle pelata. Suomen cupista jäi hampaankoloon sopivasti, Muukkonen kertasi.

Kotijoukkueen meno ei laantunut edes kolmannessa erässä, vaikka lopussa Kangaskokko vaihtoi vielä Mikko Eskon Joel Laakson tilalle.

– Meillä pysyi toista erää lukuun ottamatta peli hyvin hallussa. Olen tyytyväinen joukkueen kolmannen erän pelaamiseen ja tason nostoon, voittajien päävalmentajan Jani Niskakangas lasketteli.

Niskakankaan aikakaudella Hurrikaanin pelaamiseen on tullut paljon rohkeutta. Tänäänkin se näkyi varsinkin jatkopallopelaamisessa, missä isännät olivat vieraita tehokkaampia. Samalla Muukkonen voitti hakkurien kaksintaistelun Sivulaa vastaan, mikä edes auttoi kotivoitossa.

Kun runkosarjassa on alkamassa loppukiri, loimaalaiset ovat viime vuoden tapaan onnistuneet kehittämään joukkuepelaamista. Pitää muistaa, että loimaalaiset odottavat vieläkin ykköshakkuri Kristers Dardzansin paluuta tositoimiin. Latvialaisen paluu pelikentille on lähellä, mutta vielä lauantaina hakkurin tontilla jatkaa Muukkonen.

Lauantaina Loimaalla jatketaan isoilla panoksilla, kun samassa pistemäärässä neljäntenä runkosarjassa oleva Karelian Hurmos saapuu Loimaalle.

– Me vedetään yksi voimatreeni ja yksi lajiteeni, Niskakangas paljasti suunnitelmat lauantaita varten.

Wetter kiusasi, mutta ei vienyt pisteitä TUTO Volleylta

Perungan Poikien sekä TUTO Volleyn kamppailusta odotettiin tasaista, ja ottelussa lähdettiinkin lopulta erikoisissa asetelmissa. Perungan Poikien kokoonpanosta puuttui vatsataudin takia joukkueen tähtihakkuri Fredric Gustavsson, jonka tilalle oli asetettu keskitorjuja Daniel Wetter.

Joukkue onkin viime perjantaista lähtien kerennyt treenata varalta tällä asetelmalla, koska Savo Volleytä vastaan pelatussa ottelussa Fredric Gustavssonia vaivanneen polven takia.

Ensimmäinen erä alkoi TUTO Volleyltä murhaavasti Matias Tihumäen syöttövuorolla hänen johdattaessa vierasjoukkueen 6-0 johtoon. Guntis Atars reagoi ja vaihtoi Ville Järnvallin tilalle Tomi Perkiön. Perpo käänsi pelin kuitenkin nopeasti tasoihin yhtälailla kuuden pisteen putkella. Erä oli tasaista, mutta TUTO Volley oli suurimman osan erästä johdossa ja voitti erän lopulta 25-23.

“Peli oli meille todella tärkeä ja saimme hyvän esityksen aikaiseksi. Vastaanotto oli tänään hyvä. Tuntui hyvältä pelata ja pääsin hyvin peliin mukaan.” kommentoi TUTO Volleyn yleispelaaja William Groffier.

Toinen erä lähti Perpon komennossa kotijoukkueen selvästi parantaen peliään tilanteeseen 13-7. Wetterin tulo hakkurin paikalle tuotti selvästi vierasjoukkueelle ongelmia ottaa häntä kiinni. TUTO Volley sai peliänsä kulkemaan ja hiipi lähelle kotijoukkuetta ratkaisupalloille saakka. Kotijoukkue kuitenkin sai vietyä erän 25-23 ja puntit oli tasan.

“Erien alussa olimme huonoja tänään. On vaikea taistella pitkällä takamatkalla. Sain tietää muutama päivä sitten, että olen avausmiehistössä. Mukavalta tuntui pelata.” kertoi Perpon keskitorjuja Jeremia Heinonen.

Kolmas erä oli pitkä ja kivinen molemmille joukkueille. TUTO Volleyn passari Akseli Lankinen tarjoili laidoilta ja keskeltä, josta useimmiten Tihumäki (27/+20), Groffier (18/+11) sekä Tatu Vuorenmaa (11/+11) hoitelivat hyökkäyksiä kenttään. Perpolta taas Alvi Shurdhi (18/+5) sai passeja tapettua ja Daniel Wetter oli etenkin erän loppuvaiheilla liekeissä. Erä venyi pitkään jatkopalloille asti, jossa kotijoukkueella oli jopa kahdeksan kertaa mahdollisuus katkaista erä. Daniel Wetter oli tärkeässä osassa ottaen ratkaisijan viittaa harteilleen. Peli lopulta kääntyi TUTO Volleylle sen ensimmäisen eräpallon jälkeen tilanteessa 32-31, jonka Perpo vielä katkaisi. TUTO Volleyn hakkuri Matias Tihumäki lopulta tasoitti ja päätti erän vierasjoukkueelle 34-32.

“Pelin suunnitelu meni uusiksi tänään, kun huomasimme Gustavssonin olevan poissa. Meillä on yksi liigan parhaimmista torjuntapuolustuksista, mutta olimme aluksi PerPon hyökkäyksen kanssa ongelmissa. Keväällä pitää olla kiinni voittavassa pelissä. Tulos oli tänään hyvä.” summasi TUTO Volleyn valmentaja Olli Kuoksa.

Neljännessä erässä näkyi selkeästi edellisen erän tappio kotijoukkueen hengessä, kun TUTO oli selvästi pirteämpi erän alussa ja otti selvän viiden pisteen johdon itselleen Tatu Vuorenmaan torjunnalla ja kahdella pisteellä. Perpo koitti pysyä perässä erän puoleen väliin asti virittämällä pientä kiriään, mutta tilanteessa 14-19 TUTO Volley otti huiman loppurepäisyn iskemällä loppunumeroiksi 25-17.

“Edellisen pelin jälkeen Gustavssonilla oli pieniä ongelmia polven kanssa. Polvi on kuitenkin kunnossa, mutta sitten iski vatsatauti. Olimme valmiita peliin ja olimme harjoitelleet Wetterin kanssa hakkuripeliä. Hän pelasi upean pelin, mutta apua ei tullut keskeltä tänään. Pitkän tauon jälkeen meidän syöttöpelimme huononi ja teimme virheitä liikaa. Neljännessä erässä meillä ei enää uskokaan riittänyt. Peli ratkesi käytännössä kolmannen erän lopun taistelussa.” analysoi Perpon valmentaja Guntis Atars.

Molemmille joukkueille tulee yli viikon huili tämän ottelun jälkeen, jolloin Perungan Pojat lähtevät Varsinais-Suomen reissulle kohdaten Raision Loimun 17.2. Ja heti perään TUTO Volleyn 18.2 Kupittaalla. Tuossa välissä TUTO Volleyllä ei ole muita otteluita luvassa, joten revanssia on varmasti luvassa!

PerPo - TUTO Volley 1-3
23–25, 25–23, 32–34, 17–25
Koti:Wetter 37/+26, Shurdhi 18/+5, Perkiö 7/+2
Vieras:Tihumäki 27/+20, Groffier 18/+11, Vuorenmaa 11/+11