Hurrikaani kiilasi voittaneeseen kärkikolmikkoon - Tiikereille runkosarja

06.03.2016

Hurrikaani-Loimaa kiilasi voitollaan Loimusta liigakolmoseksi. Samaan aikaan kärkikaksikko Tiikerit ja VaLePa olivat jälleen voitokkaita kokkolalaisten varmistaessa samalla runkosarjan voiton.

Tiikerit vei kaikki tasaiset erät ja runkosarjan

Savossa eilen voittaneet joukkueet, Etta (16-11) ja Tiikerit (26-1), olivat tänään vastakkain Kokkolassa. Ottelu oli joka erässä tasainen, mutta Tiikerit vei kaikki kolme erää: 3-0 (26-24, 25-21, 27-25).

Ottelu alkoi pienin seremonioin, kun molempien joukkueiden keskitorjujien puolella oli syntymäpäiväsankareita: Markus Väisänen ja Grayson Overman. Lisäksi Tiikereiden puheenjohtaja Lauri Heikkilä ja kunniapuheenjohtaja Esko Salo täyttivät vuosia.

Itse ottelu oli tasaista punnerrusta molemmin puolin. Hyökkäyspeli ei ollut ihan parhaimmillaan kummallakaan joukkueella, mutta puolustuspeli oli sitäkin yritteliäämpää. Ainakin yleisö nautti näkemästään.

Ensimmäinen erä oli kovasti aaltoilevaa peliä ja kaikki aikalisät oli käytetty molemmin puolin tilanteessa 19-19. Sitten Etta repi eroa tilanteeksi 23-20. Tiikerit tulivat perästä ja tilanteessa 23-22 Ettalle, Olli Kuoksa yritti kolmatta aikalisää. Yleisö ”neuvoi” Kuoksaa, mutta siihen kului sen aikalisän verran. Erä meni jatkopalloille ja Tiikerit vei erän 26-24 torjumalla Eetu Pennasen kahteen kertaan.

Toinen erä oli edellistäkin tasaisempi tilanteeseen 19-19 saakka. Lopussa Grayson Overman ja Lauri Jylhä nostivat profiiliaan ja Tiikerit vei erän numeroin 25-21.

Kolmas erä alkoi pienessä Tiikerijohdossa ja ero kasvoi tultaessa tilanteeseen 16-11. Sen jälkeen Etta punnersi rinnalle ja ohi mennen johtoon 19-17, 8 pistettä Ettalle Tiikeredein yhtä vastaan. Kaikki erät Ettan riveissä hakkurina aloittanut Dean Bittner oli siirtynyt sivuun ja Ville Sorvoja teki tässä vaiheessa pisteitä iskuillaan ja torjunnoillaan. Tiikerit kuitenkin ryhdistäytyi ja Antti Ropposen tilalle syöttämään tullut Robert Seppänen teki pienen syöttöputken ja Tiikerit oli taas johdossa. Erä meni taas jatkopalloille ja Antti Leppäsen tultua syöttämään kolmatta erä- ja ottelupalloa, ottelu ja erä ratkesi Tiikereille 27-25.

Olli Kuoksa, Etta:

- Se näytti miltä näytti. Tiikerit ansaitsi voiton hyvällä pallon hallinallaan. He pystyivät hyökkäämään paremmi. Harmittaa, kun tarjolla olisi ollut 3 pistettä. Vaikka vastaanottoprosenttimme oli alhainen, syötöillämme homma olisi pitänyt hoitaa. Ville Sorvoja olisi pitänyt laittaa aloitukseen, mutta jalka kipeytyy vielä peleissä. Dean Bittner oli viikolla kuumeessa. Näillä mentiin nyt.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Etta syötti hyvin, paremmin kuin aiemmissa keskinäisissä otteluissamme. Luvattiin kärsivällisyyttä. Oli pitkiä palloralleja ja paljon hyökkäysvirheitä kummallekin joukkueelle. Vaan onnistuimme kuitenkin. Pelissämme oli hyviä ideoita. Etta on ”kettumainen” joukkue, mutta voitettiin sentään. Siirilä oli omissa korkeuksissaan. Ykköstempo toimi molemmilla keskareilla.

Hurrikaani voitti kolmannella yrittämällä Loimun

Hurrikaani (16-10) loikkasi liigan kolmospaikalle voitettuaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Raison Loimun(12-15). Uuden serbialaisvalmentajan ohjastama vierasjoukkue käsi tappion erin 3-0 (26-24, 26-24, 25-18).

Karkkilassa hyvää lentopalloviihdettä

Karkkilan yleisö palkittiin aggressiivisella taistelupelillä, kun liigakakkonen VaLePa (22-25) haki pisteet Korson Vedolta (3-24) erin 1-3 (23-25, 21-25, 25-23, 19-25).

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelattiin Korson Vedon kannalta jälleen ikimuistoinen peli Karkkilassa. Karkkilan Pojat ry hoiti hienosti ottelutapahtuman, jossa vieraana oli Sastamalan ja kohta Euroopankin ylpeys VaLePa. Otteluisäntänä oli Faktia Koulutus Oy, osaamisen uudistaja, jonka kotipaikka on Forssa. Yleisöä oli paikalla todella hienosti 421 katsojaa ja tunnelmaa piti yllä myös Karkkilan laajat juniorijoukot. Monenlaista kannustusta löytyi jopa korsolaisten pelaajien ja valmentajien pahvinaamareita myöten. Lentopalloliitosta olivat paikalla niin Keijo Säilynoja kun Teemu Niemeläkin.

Ensimmäinen erä alkoi Korson näytöksellä ja peli oli jo 5 – 1. VaLePa löysi nopeasti pelin juonen Mikko Eskon toimiessa kapellimestarina. Sainion aikalisä tilanteessa 8 – 11. Vieraat johtivat jo 11 – 15, mutta Lassi Nurmisen syöttövuorolla Korso tuli tasoihin 15 – 15. Krastins otti aikalisän tilanteessa 18 – 17. Siitä vieraat jälleen ottivat itsensä irti ja johtoon 17 – 20. Akseli Haltia vaihtui samalla passariksi. Akselin johdolla tultiin jälleen rinnalle tilanteessa 21 – 21. Kunnari päättää erän toisesta eräpallosta 23 – 25. Toinen erä alkoi VaLePan näytöksellä ja näytti erä menee kokonaan vieraiden tahdilla. Korso sai kuitenkin Määttäsen syöttövuorolla juonesta kiinni ja tilanne olikin 8 – 10. Tekniselle mentiin Mikko Eskon ässäsyötöllä tilanteessa 11 – 14. Vieraat ja erityisesti Jesus Chourio ja Olli Kunnari olivat erän loppupäässä pelituulella ja erä Sastamalan ylpeydelle 21 – 25.

Kolmannen erän tekniselle mentiin vieraiden johdossa 13 – 14. Teknisen jälkeen mentiin Korson tahdilla ja Ugis käytti viimeisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 18. Korson Szabon luruinen pateri päättää erän 25 – 23.

Neljäs erä alkoi VaLePan tahdissa ja Mikko Esko otti yhä enemmän kentän kuninkaan roolia. Hänen syöttövuorollaan vieraat nykäisivät ison johdon 6 – 12. Erän loppupuolella passarivirtuoosi Mikko Esko ja yleispelaajalegenda Olli Kunnari innostuivat todelliseen kiertopeliin tuplana. Erä meni lopulta Korson rypistelystä huolimatta vieraille 19 – 25.

Otteluisäntä Faktia palkitsi ottelun parhaana pelaajana Korson Vedosta Joel Laakson ja VaLePasta Jesus Chourion.

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Korson Veto

- Ajoittain oli valonpilkahduksia ja koetan koko ajan tsempata nuorempiani eteenpäin. Mutta on ollut henkisesti vaikeampi kausi kuin kuvittelin. Ei ole ollut helppoa. Välillä on ollut pakko avautua. Jos vaan jaksetaan uskoa tekemiseen, niin tämä käännetään kaikki opiksi tulevalle, helpommalle kaudelle.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Nyt vain laitetaan oma peli toimimaan karsintoja varten. Tänään pelattiin neljättä erää lukuun ottamatta vastustajan kanssa samalla tasolla. Oma taso pitää karsintamatseissa pystyä pitämään läpi koko ottelun.

Passari Mikko Esko, VaLePa

- Ihan hyvä peli. Keskittyminen oli vain haastavaa kovassa otteluruuhkassa ja kirvelevän Berliinin tappion jälkeen. Siinä meni kuitenkin hetki ajatuksia kasatessa. Jokainen peli ennen ratkaisupelejä täytyy käyttää hyväksi, koska ei ehditä juurikaan harjoittelemaan. Pitkän erätauon jälkeen meillä oli jälleen vaikeaa. Korso pelasi hyvin kolmannen erän. Joskus junnupeleissä olen viimeksi käynyt pelaamassa Karkkilassa. Hyvä tunnelma ja oli kiva pelata.