Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani Loimaa eteni cup-finaaliin

30.01.2021

Hurrikaani Loimaa ja Savo Volley pelasivat täydet viisi erää kamppailussa Finnish Teknikum Cupin finaalipaikasta. Hurrikaani eteni yrittämään ensimmäistä cup-kannun kiinnitystään lukemin 3-2 (25-21, 22-25, 26-28, 26-24, 15-11)

Pieni voittamisen pelko iski välillä loimaalaisiin, mutta sen joukkue onnistui selättämään.

- Tiesimme pystyvämme panemaan Savon kovemmalle kuin syksyn liigapeleissä, joissa vielä olimme vastaantulijoita. Rehellisyyden nimissä tämä olisi pitänyt hoitaa jopa 3-0, mutta hölmöilimme isolla virhesumalla avaimet toisen ja kolmannen erän voittoon, ja kyllähän vastustajan kokeneet pelurit sellaisen mahdollisuuden käyttivät, Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino sanoi.

Hurrikaanin iloinen yllättäjä oli 20-vuotias passari Santeri Välimaa, joka ei joutunut helppoon tehtävään etsiessään kulloinkin sitä kuumaa pelaajaa ratkaisemaan peliä.

Välimaa ja vastaanottava libero Peter Vuorinen ovat kauden edetessä saaneet vastuuta, joka kantoi nyt hedelmää. Viime kauteen verrattuna näiden pelipaikkojen pelaajien yhteenlaskettu ikä on nuorentunut puolella.



- Ottaa aikansa oppia liigan tavoille. Pitkän tähtäimen suunnitelma on tehty näitä kavereita varten, vaikkapa vuonna 2028 he voisivat sitten olla valmiita pelaajia, Heino hauskuutti.

- Hyvän joukkueen merkki on siinä, että meiltä löytyi aina joku vastuun kantajaksi. Passarille ei tullut sellaista oloa, ettei hän olisi tiennyt mihin palloa pitäisi jakaa, jatkoi Heino.

Tuliko tähän sitten valmennukselta jotain erityisiä ohjeita pelin ratkaiseville hetkille?

- Ihan yksittäisiä ohjeita annoin, koska kyllä passarilla on tiedossa, miten haluamme pelata. Mieluummin yhdellä sapluunalla, kuin joka suuntaan hosumalla.

Sapluuna oli lopussa nimeltään hakkuri Samuli Kaislasalo, joka nousi Hurrikaanin pistekunkuksi 23 pisteellä.

- Pallo ei alussa itsellä kuollut, mutta tappiolla ollessamme rupesimme sitten ratkomaan peliä, ja hyvä että ratkaisijoita löytyi. Aina joku sai vedettyä muita perässään ja torjuntammekin oli tosi hyvä tänään, Kaislasalo sanoi.

- Savon puolelta emme meinanneet millään saada Antti Siltalaa kuriin yhdessä vaiheessa.

Hurrikaanin pelaajista useimmilla pelaajilla on kakkossijoja cupista. Vain Niklas Seppänen on kertaalleen voittanut cupin Kokkolan Tiikereiden tuplamestaruuskaudella 2013-14.



Varsinkin Kaislasalo himoitsee ensimmäistä cup-kilpailun voittoa. Viime maaliskuussa hän pääsi yrittämään sitä Belgiassa Lindemans Aalstin riveissä, mutta maan huippujoukkueista toinen, Knack Roeselare oli parempi.

Sunnuntaina Suomen cupin finaalissa Hurrikaani kohtaa voittajan toisesta välierästä VaLePa-Akaa-Volley.

Hurrikaani: Samuli Kaislasalo 23/+13, Niklas Seppänen 20/+11, Mikko Suomalainen 16/+13
Savo-Volley: Antti Siltala 23/+8, Olli-Pekka Ojansivu 19/+6, Tommi Siirilä 14/+12

  Takaisin