Hurrikaani nousi voittoon ja Cupin finaalturnaukseen Vantaalla

09.11.2021

Vantaa Ducks vei kaksi ensimmäistä erää, mutta Hurrikaani Loimaa nousi lopulta voittoon erin 2-3 (25-21, 25-17, 21-25, 23-25, 10-15) ja samalla ensimmäisenä joukkueena varmistaen paikan tammikuun Finnish Teknikum Cupin finaaliturnaukseen.

Yksi piste ei Vantaa Ducksia lämmittänyt, kun Hurrikaani Loimaa tuli kahden erän takaa ja vei voiton tiistai-illan ottelussa Korson Lumossa. Panos oli kova, sillä sarjapisteiden lisäksi jaossa oli siis paikka Finnish Teknikum Cupin neljän parhaan joukossa.

Illan otteluisäntänä Lumossa toimi Lotus demolition. Tiistai-illan katsojamäärä oli 485.

Ankat osoittivat ensimmäisessä erässä, että pelivire on taas löytymässä. Syötöt olivat hyvät ja pysyivät ruudussa, pitkät pelirallit otettiin kotiin, eikä turhiin virheisiin sorruttu. Nyt ne Hurmosta vastaan kaivatut ässäsyötötkin löytyivät, ensin Kalle Kattelus heti erän alussa ja erän päätteeksi Lauri Lehtonen.

Ducksin hyökkäys toimi jokaiselta pelipaikalta ja puolustus oli uhrautuvaa. Peli-ilme oli aivan toisenlainen kun edellisissä otteluissa.

Hurrikaanin keskihyökkäys ja hyökkäys kutospaikalta toimivat, mutta laitahyökkäykset jäivät usein Ducksin torjuntaan. Erä ankoille 25-21.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, joskin Ducksin ensimmäinen syöttövirhe tuli aivan erän alussa. Ankkahyökkäys toimi ja Hurrikaanin torjunta oli sekä aseeton että hampaaton. Marko Määttänen löi muutaman kovan ja jyrkän pallon vastustajan parkettiin ja Keenan Sanders onnistui hyvin keskeltä. Alek Rastamo puolestaan päätti tasaisen varmaan tahtiin hänelle annetut passit pisteisiin.

Toinen erä päättyi Ducksille 25-17, mikä kertoo paljon erän ilmeestä. Tämäkin erä päättyi ässäsyöttöön, tällä kertaa passari Joona Väänäsen.

Kolmanteen erään tuli taistelutahtoa uhkuva Hurrikaani. Vaikka Ducks ei paljon virheitä tehnyt, mutta Hurrikaani oli koko ajan askeleen edellä. Varsinkin vieraiden Aleksi Muukkonen onnistui hyvin ja herätteli muuta joukkuetta. Ei auttanut Ducksin tuplavaihto ja Nico Mäki-Valtarin piste, erä Hurrikaanille 21-25.

Neljäs erä näytti jo menevän selvästi menevän ankoille, mutta Hurrikaani heräsi erän loppupuolella. Ducks johti parhaimmillaan erää 22-17, mutta Hurrikaanin hyvä puolustus tiesi erävoittoa numeroin 23-25. Ducks teki erässä selvästi aiempia eriä enemmän virheitä.

Viides erä alkoi Hurrikaanin komennossa ja Antti Ropponen heräsi pelaamaan kunnolla. Ducks ei päässyt missään vaiheessa tasoihin vastustajan kanssa, virheitä tuli paljon sekä syötöissä että hyökkäyksissä. Ratkaiseva erä ja Suomen cupin välieräpaikka meni Loimaalle selvin numeroin 10-15.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Ducksilta Marko Määttänen ja Hurrikaanilta Aleksi Muukkonen. Pro liberoksi ottelussa valittiin Hurrikaanin Peter Vuorinen .

Hurrikaani Loimaa, Aleksi Muukkonen:

“Tänään oli melkoinen vääntö, kahdesta ensimmäisestä erästä meiltä puuttui fiilis. Pitkällä erätauolla Jussi piti meille pikku puheen pukukopiussa. Siitä en nyt muista mitään muuta, kun että se oli rauhallinen ja viisas puhe”.

Vantaa Ducks, Marko Määttänen:

“Kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin, en tiedä mitä keittoa kaveri keitti pitkällä erätauolla, mutta sen jälkeen meidän tekopaikat olivat tukossa. Kolmannessa erässä olimme koko ajan vähän perässä ja neljäs erä nyt oli, mitä oli. Ei tässä kannata huolestua vaikka tappioita on tullut, vieraspelejä on ollut paljon. Kausi on vielä pitkä.

Valmentaja Jussi Heino:

“Sytyin tähän peliin monella tapaa, hyvässä ja pahassa, riemuun ja tuskaan. Ducksilta oli kaksi loistavaa erää, heiltä ei löytynyt heikkoa kohtaa. Meidän työ ja rauhallisuus tuotti sitten tulosta. Ducks ei tehnyt paljon virheitä alussa, mutta seuraaviin eriin vähän useampia. Olen tyytyväinen omien poikien nousuun, me ansaitsimme tämän voiton. Puheestani kerron vain sen, että en ihan joka pelissä tällaista puhetta pidä.