Hurrikaani tasoitti Kokkolassa - jo toinen viisieräinen

17.03.2022

Hurrikaani-Loimaa ja Kokkolan Tiikerit ovat laittaneet puolivälieräsarjansa liikkeelle melkoisilla näytöksillä. Hurrikaani tasoitti voitot 1-1:een torstaina käännettyään nyt viieräisen edukseen Tiikereiden tehtyä saman päivää aiemmin.

Kokkolassa pelattu toinen puolivälieräsarja oli, aivan kuten ensimmäinenkin, erittäin tasainen. Nyt Hurrikaani oli parempi ja vei pitkälle yli kaksi ja puoli tuntia kestäneen viisieräisen ottelun. Erät Kokkolassa: 25-17, 21-25, 25-23, 22-25 ja 9-15.

Kolme erää olivat erittäin tasaisia. Poikkeuksen tekivät ensimmäinen ja viides erä.

Hyvin latautunut kotijoukkue hallitsi avauserää. Tiikereiden syöttöpeli oli vahvaa ja ässiä kirjattiin neljä.

Toisen erän alku oli Antti Leppälän juhlaa. Antti torjui 1-0, iski 2-1 ja syöttö ässän, 3-1. Luka Marttila puolestaan herätti vierasjoukkueen tekemällä muutaman pinnan. Myös Aleksi Kaatrasalo oli vireessä, Hurrikaani johti 15-13. Jere Mäkisen kahdella ässällä Tiikerit nousi ohi, 16-15. Erän loppuhetkillä kaksikko Ropponen-Marttila kannatti vierasjoukkuetta. Tiikerit ei kaksikkoa kuriin saanut.

Mäkisen syöttövuorolla Tiikerit karkasi 7-1 johtoon kolmannessa erässä. Tiikerit johti erää koko ajan, mutta lopussa Hurrikaani tuli lähelle, ei kuitenkaan vieraiden kannalta tarpeeksi lähelle.

Neloserää Tiikerit johti 7-3 ja vielä 14-10, mutta niin vain Hurrikaani teki komean nousun. Ropponen oli kentän hahmo ja kuritti entistä seuraansa.

Liekö sairastettu korona syynä, mutta jo neljännessä erässä alkoi kotijoukkueen otteissa näkyä väsymystä. Sama jatkui viidennessä erässä, joka oli täysin vieraiden hallintaa.

Antti Ropponen, Hurrikaani:

-Vaadittiin paljon kärsivällisyyttä, että peli meille kääntyi. Neloserässä noustiin ja sen lisättiin kaasua ja mentiin menoja. Pienten marginaalien ottelu ja sarja. Tämä oli ennakkoon tiedossa.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-Nyt pitää kerätä energiaa, ei muita ihmeitä voi tehdä. Itsellenikin tuli väsy, vaikka en koronaa ole sairastanut.

Jussi Heino, Hurrikaani:

-Varmasti yleisöönmenevä ottelu. Taistelua molemmilta joukkueilta. Loistava pudotuspeli. Toiseen peliin saatiin vielä huonompi startti kuin edelliseen, mutta onneksi saatiin kasattua itsemme. Uskottiin omaan tekemiseen.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Olihan tämä pudotuspelipalloa. Ei niinkään kaunista katseltavaa. Hurrikaani paransi lopussa. Tasaista oli, mutta meidän hyökkäystehot putosivat mitä pidemmälle peli meni. Vastaanotto kesti hyvin. Oma syöttökin toimi hyvin.

Tiikerit - Hurrikaani Loimaa 2-3
25-17, 21-25, 25-23, 22-25, 9-15
Koti:Keskinen 26/+17, Leppälä 16/+11, Mäkinen 14/+4
Vieras:Ropponen 26/+14, Marttila 21/+10, Leinonen 11/+8
Ässät 10-4, syöttövirheet 13-14, torjunnat 7-13, hyökkäys% 48-50, vastaanotto% 54-46.