Hurrikaani teki reikäjuustoa Lakkapään vastaanotosta

20.12.2021

Hurrikaani Loimaa ja etenkin Antti Ropponen teki reikäjuustoa Lakkapään vastaanotosta sunnuntaina pelatussa lentopallon miesten Mestaruusliigaottelussa Rovaniemellä. Kotimatkalle etelään kiirettä pitänyt joukkue iski puolessatoista tunnissa taukoinen valotaululle tylyt lukemat 0-3 (17-25, 18-25, 17-25).

Ottelusta ei jäänyt kovin paljoa kerrottavaa ainakaan kotijoukkueen näkökulmasta. Hurrikaani oli lukenut läksynsä ja etenkin Ropponen oli syöttöruudussa aivan hurjana. Ensimmäisessä erässä hän aloitti syöttöhurjastelut tilanteessa 6-8 ja päätti sen ässäsyöttöön tilanteessa 6-17. Vaikka hän syötti ”vain” neljä ässää, niin yksikään hänen aloitussyötöistään ei noussut Lakkapäällä pelattavaksi asti ja tuollaista tuhoa näkee miesten tasolla hyvin harvoin, jos koskaan.

Vaikutti siltä, että Lakkapää ei koko iltana toipunut Ropposen rökityksestä ja joukkueen eleet ja ilmeet kertoivat siitä tuskasta, jonka keskellä joukkue on koko syksyn pelannut. Vähätkin onnistumiset eivät tuoneet iloa pelaajien kasvoille. Toisessa erässä Lakkapää kävi jopa 8-7 johdossa, mutta sitten tilanteessa 11-12 Ropponen kävi muistuttamassa syöttöruudussa olemassaolostaan ja kun Luka Marttila iski ässän tilanteessa 12-15, alkoi koko erä olla taputeltu. Kolmannessa erässä jatkui hurrikaani, joka pyöritti nopeaan tahtiin erä- ja otteluvoiton vieraille.

Lakkapään aloituksessa oli jälleen passarina hieman yllättäen Dixon Reece, mutta hänen ja hyökkääjien yhteispeli oli aika lailla hukassa ja Lasse Jäntti tuli kentälle kolmannessa erässä, kun Hurrikaani johti sitä 4-12. Hurrikaanin seitsikko pelasi tasapainoisen ja virheettömän ottelun. Nuoret laiturit Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila näyttivät aikuisten mallia peliotteissaan ja etenkin kuutospaikalta molemmat tekivät vakuuttavaa jälkeä. Lakkapään luottohakkuri Fredric Gustavsson päätyi tehoissa pakkaselle, kuten koko joukkue.

Hakkuri Antti Ropponen, Hurrikaani Loimaa:

Hyvät teipit oli olkapäässä, niin syöttö toimi hyvin. Joukkueena pelattiin kärsivällisesti. Vastustajalta odotettiin arvaamatonta peliä, niin keskityimme omaan peliimme. Syöttöpeli toimi tänään hyvin koko joukkueella. Tavoitteena oli ottaa tältä viikonlopulta kuusi pistettä. Eilen ensimmäinen erä meni huonosti, mutta sen jälkeen hyvän pelin jälkeen on hyvä jäädä joululoman viettoon. Joukkueemme on nuori ja siinä on todella paljon potentiaalia.

Hakkuri Fredric Gustavsson, Team Lakkapää:

Me emme pelanneet lentopalloa tänään. Keskittyminen oli tänään joukkueelta hukassa. Passi ei ollut kohdallaan tänään. Odotin enemmän passia itselleni ja odotin parempaa peliä koko joukkueelta. Haluan nähdä, että me kaikki pelaamme joukkueena paremmin. Tauon käytämme lepoon ja vastaanoton parantamiseen.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani Loimaa:

Pelasimme pääosin hyvää lentopalloa tänään. Pysyimme pelisuunnitelmassa harvoja lipsahduksia lukuun ottamatta. Pelikokemusta tarvitsemme lisää. Työn kautta otteemme paranevat vielä. Kausi on ollut odotusten mukaisesti nousujohteinen. Tämä peli oli positiivinen kokonaisuus. Syöttöpeli toimi hyvin ja puolustuspeli oli kurinalaista.

Päävalmentaja Luis Salgado, Team Lakkapää:

Meidän pitää tehdä enemmän töitä. Eilinen oli vielä liikaa pelaajien mielissä. Viikon aikana yritimme keskittyä viikonlopun peleihin erillisinä peleinä. Ottelun ihan loppu oli jo vähän parempaa, mutta tuollaisen alun jälkeen se ei riitä. En ole tyytyväinen mihinkään tässä ottelussa. Halusin antaa mahdollisuuden Reece Dixonille eilen ja tänään. Dixon harjoitteli hyvin viikon aikana ja ansaitsi mahdollisuutensa. Tänään ei ollut paras päivä Dixonilla.

Team Lakkapää - Hurrikaani Loimaa
0-3 (17-25, 18-25, 17-25)
Team Lakkapää: Fredric Gustavsson 9/-2, Leiner Aponza 8/-1, Daniel Aponza 7/+2
Hurrikaani Loimaa: Antti Ropponen 16/+13, Aleksi Muukkonen 11/+5, Luka Marttila 10/+4
Ässät 3-10, syöttövirheet 11-10, torjunnat 4-9, hyökkäysvirheet 6-5, hyökkäys% 39-51, vastaanotto% 31-43