Hurrikaani tyly vieras Kokkolassa - runkosarjan voitto enää sinettiä vaille

29.02.2020

Hurrikaani-Loimaa oli tyly vieras Kokkolassa ja vei ottelun Tiikereitä vastaan suoraan kolmessa erässä: 0-3 (25-27, 21-25, 16-2).

Hurrikaaneilta puuttui Antti Ropponen, joka on loukkaantunut. Tiikereiltä keskipelaaja Benjami Montonen oli kuumeessa ja sen vuoksi pois pelistä.

Ensimmäisen erän alku oli tasaista taistelua. Erän puolivälissä Hurrikaani pääsi 4 pisteen johtoon (13-17), mutta Tiikerit kavensi eroa. Erän lopussa Hurrikaani vaihtoi Tapio Toiviaisen Eemeli Koukin tilalle. Seuraavasta pallosta taisteltiin pitkään. Sen tappoi lopulta Tiikerit-ikoni Antti Leppälä. Tilanteeksi 23-23. Erä meni jatkopalloille, joista Hurrikaani hoiti kolmannen eräpallon.

Toisesta erästä alkaen Tapio Toiviainen pysyi yleispelaajan paikalla. Alku oli taas tasaista ja tällä kerralla erän puolivälissä Hurrikaani repäisi viiden pisteen eron (11-16). Tällä kertaa Tiikerit ei päässyt kahta pistettä lähemmäksi eikä erässä tarvittu jatkopalloja.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin tylyllä pisteputkella. Hurrikaani haki puolustuspalloja ja tappoi palloja niiden jälkeen. Ihailtavaa
pelirutiinia. Tilanteessa 8-12 Tiikerit vaihtoi Oskari Keskisen tilalle Matias Saviaron. Hurrikaani jatkoi hurjaa menoaan ja tilanteessa 12-20 passari Inoslav Krnić antoi tilaa Santeri Välimaalle. Sekään ei vaikuttanut pelin kuvaan, vaan Hurrikaani vei erän ja sitä myöten ottelun selvin numeroin.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Karvan verran nihkeästi lähti tekeminen liikkeelle. Liikaa varmistelua. Kun peli vapautui, niin homma sujui hyvin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hattua täytyy nostaa. Etenkin Hurrikaanin puolustuspeli oli hienoa. Hakivat hankalista palloista hyviä hyökkäyksiä. Me ei päästy samaan tasoon. Ero oli vastustajan hyvyyttä.

T 6-9, Ä 2-3, SV 11-9, H% 31-44, VO% 61-45