Hurrikaanikin ahtaaseen paikkaan Eurokentillä

03.12.2015

Keskiviikon suomalaissaalis lentopallon Eurocupeissa jäi vaisuksi. Myöskään Hurrikaani-Loimaa ei yltänyt ”pisteille” omassa avausosassaan Challenge Cupin 2. kierroksella, kun se hävisi Belgiassa Prefaxis Menenille 1-3 (25-23, 18-25, 21-25, 22-25).

Näin Hurrikaanin on 16.12. kotiottelussaan voitettava vähintään 1-3 ja sen jälkeen selvitettävä vielä ns. kultainen eräkin jatkopaikan saavuttaakseen.

Kotijoukkueesta hakkuri Jonas Kvalen (25/+18) oli iso piikki loimaalaisten lihassa yhdessä maajoukkuepassari Matthias Valkiersin kanssa. Keskellä Tim Smit kasasi komeat 16/+13.

Loimaalaisista Luke Smithin tehot olivat 21/+12, Mohamed Alhachdadin 19/+11. Smith ja Tuomas Koppanen (7/+6) ottivat molemmat viisi torjuntaa.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Fino Kaposvar (Unkari) - Pärnu VS (Viro). Kaposvar voitti avauspelin vieraissa 3-1.

Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito:

- Menen ei ole fyysisesti parempi kuin me. VaLePaa vastaan otettiin askel eteenpäin, mutta tämä joukkue pelasi tasoltaan korkeaa lentopalloa. Meidän omien virheiden määrä on liian suuri. Vastustajalla tekee selkeästi vähemmän virheitä. Vastustajalla oli hyvä syöttö, seitsemän ässää on liian paljon. Hyviä asioita ovat hyökkäys ja torjunta. Vielä tehtävää puolustuksessa.

Hurrikaani-Loimaa lähti ensimmäiseen erään hieman varovasti liikkeelle ja kotijoukkue Prefaxis MENEN otti lievän kaulan pisteissä erän alkuvaiheissa. Hurrikaani takelteli omien virheiden kanssa, mutta sai kuitenkin oman pelinsä rullaamaan ja voitti erän 23-25.

Toisessa erässä Hurrikaanin vastaanotossa selkeästi hankaloitui ja samoin syöttö helpottui. Kotijoukkue nappasi heti erän alkuvaiheissa hyvä kaulan pisteissä ja pelasi rennolla pelilllä erän loppuun saakka vieden toisen erän 25-18.

Kolmannessa erässä Hurrikaani pelasi rentoa peliä napaten 5-10 piste-eron. Vastustaja kuitenkin kipusi vähitellen rinnalle ja meni ohitse. Menen piti vahvasti oman tasonsa erän loppuun saakka vahvan syötön sitä tukiessa. Erä siis kotijoukkueelle lopulta 25-21.

Neljättä erää kuvasi koko ajan vastustajan vahva syöttö ja vastaanottopeli. Omia tehtyjä pisteitä Hurrikaanilla oli vähän ja puolustuspallot vastustaja voitti tilastoissa selkeästi. Neljäs erä kotijoukkueelle 25-22.