Hurrikaanin voittoputki jatkuu - Etta nurin neljässä erässä

28.10.2021

Mestaruusliigakauden ensin neljällä tappiolla aloittanut Hurrikaani- Loimaa on kääntänyt totaalisesti kurssinsa. Torstai- iltana se pidensi voittoputken jo kolmeen otteluun, kun Lentopalloseura Etta hävisi neljän erän taistelun jälkeen 3-1 (19-25,25-23,25-19,25-16).

Vaikka ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli käynnistysvaikeuksia, alkoi toisessa erässä Hurrikaanin peli parantua kuin varkain.

– Oli täysi työ saada joukkue pelaamaan ensimmäisen erän jälkeen, Jussi Heino myönsi.

Avauserässä Etta pelasi Hurrikaanin vahvuuksilla. Se hyökkäsi vahvasti ja puolusti ettamaisesti loppuun saakka. Myös jatkopallopelaamisessa oli vieraiden hyväksi iso ero.

– Onnistuttiin riisumaan alussa Hurrikaani aseista, mutta jatkossa kaveri paransi pelaamista, Olli Kuoksa analysoi. Ettan pelaamisessa näkyi ajoittain turhautuminen, mikä purkautui henkilökohtaisilla virheillä.

Oulaisten parhaimmistoa oli Eetu Pennanen (17 p), joka hyökkäyspelin lisäksi onnistui myös vastaanottopelaamisessa. Pennasen pelaaminen oli jälleen kerran fiksua ja tehokasta. Näyttävyys oli poissa, mutta Pennanen 183- senttisenä onnistui kiusaamaan Hurrikaanin torjuntaa moneen kertaan järkevillä hyökkäyslyönneillä torjunnan käsiin.

– Ollaan pelattu Haapakosken (Niko) paljon yhteen, ja yhteinen sävel löytyi tällekin kaudelle helposti, kaksi viime kautta Akaassa pelannut Pennanen myönsi.

Toisesta erästä saakka Hurrikaani paransi huomattavasti peliään, mutta Etta ei pystynyt vastaamaan. Pennanen jäi liian yksin, kun hakkuri Jakub Petras (11/-1) ei toiselta laidalta onnistunut säestämään tarpeeksi tehokkaasti Pennasta.

- Tämän ottelun ratkaisija oli Santeri Välimaa. Mies pyöritti nopeaa peliä heikommastakin vastaanotosta, Kuoksa kehui Hurrikaanipassaria.

Välimaa ei tänään päässyt vastaanottopelaamisen takia ruokkimaan keskipelaajiaan totuttuun tapaan, mutta ratkaisijat löytyivät lopulta laidoilta. Antti Ropponen paukutti 19 pistettä, Luka Marttila 19 pistettä ja Aleksi Muukkonen 17 pistettä. Varsinkin Marttila on päässyt sisälle liigavauhtiin, ja tänään 18- vuotias Maskun Katajan kasvatti pelasi tähänastisen uransa parhaan pelin. Ennen kaikkea rohkeat jatkopalloratkaisut sytyttivät kotiyleisön valtaviin suosionosoituksiin.

– Pikku hiljaa olen päässyt rennommin pelaamaan. Alussa jännitin liikaa, Marttila myönsi. Olen saanut pelata paljon ja nyt osaan jo nauttia kentällä, vaatimaton Marttila jatkoi.

Ottelussa näki selvästi, että kotijoukkue on löytänyt itseluottamuksensa ja pelityylinsä. Vastaavasti Ettan avausvoiton metsästys on osittain kipsannut joukkueen. Tänäänkin joukkue aloitti hyvin, mutta ottelun kuluessa jokainen osa- alue alkoi murentua.
Etta jatkaa pelejä jo huomenna Turussa TUTO Volleyn vieraana, Hurrikaani palaa huomenna treenisalille ja pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Loimaalle saapuu Valepa.

Hurrikaani-Loimaa - Etta
3-1 (19-25, 25-23, 25-19, 25-16)
Koti:Ropponen 19/+9,Marttila 19/+13,Muukkonen 17/+5
Vieras:Michelau 18/+8,Pennanen 17/+11,Petras 11/-1
Ässät 5-4, syöttövirheet 16-16, torjunnat 12-6, hyökkäys% 54-43, vastaanotto% 49-58