Seuraa meitä somessa:

Isku riisui Tiikerit raidoistaan

13.12.2014

Rantaperkiön Isku nappasi puhtaan 3-0-kotivoiton liigakärki Tiikereistä lauantai-illan huumassa Pyynikillä. VaLePa palasi voittajaksi LEKA Volleyn kustannuksella, Sampo löi Riennon ja Team Lakkapää katkaisi tappioputken jatkaen Korson Vedon vastaavaa jo yhdeksään.

Takaisin voittojen tielle Sastamalassa

Liigakakkonen VaLePa Sastamala (13-2) otti helpon kotivoiton LEKA Volleysta (9-7) suoraan 3-0 (25-21, 25-19, 25-15). Kotijoukkue vei peliä alusta loppuun sisuunnuttuaan eilisestä kotitappiosta Tiikereille.

Avausosa Kuopioss meni tiukkojen erien myöt myös VaLePalle kolmessa erässä.

Ennakko-odotusten mukaan VaLePan käskijä Ugis Krastins muutti hieman kokoonpanoja edellisestä pelistä. Tarkoituksena on tasata pelaajien rasitusta ennen torstain CEV Cupin peliä puolalaista Kedzierzyn-Kozlea vastaan. Esko ja Kunnari saivat lepovuoron ja passarivastuun otti Mauri Kurppa ja ”Kunkun” korvasi ”Prinssi” Sakari Mäkinen.

Ensimmäiseen erään Leka tuli hyvällä puolustustaistelulla. Puolustus ei kuitenkaan lentopallossa riitä erävoittoon. VaLePa oli aluksi häviöllä 1-4, mutta siirtyi 13-10 tilanteessa 3 pisteen johtoon, joka säilyi erän loppuun 25-21. Erän kohokohtia olivat Mäkisen vahvat syötöt ja Lekasta Johnsonin ilmavat keskihyökkäykset.

Toisen erän alussa Leka taas otti pienen etumatkan 1-3 ja 3-5. Hoogendoornin ja erityisesti Pollockin vahvoilla syöttövuoroilla. Matthew syötti 11-9 tilanteesta seitsemän kertaa peräkkäin ja erä oli ratkennut VaLePalle.

Kolmanteen erään Leka vaihtoi Karisen tilalle Pekka Seppäsen ja Simo Puttonen tuli hakkuriksi vaatimattomilla tehoilla pelanneen Tiisaaren tilalle. Erä sujui kahden edellisen tapaan selvässä VaLePan hallinnassa 16-12 tilanteessa Sakken kaksi ässää peräkkäin katkaisi lopullisesti Lekan selkärangan.

VaLePan parhaana palkittiin yleispelaaja Sakari Mäkinen 15 +7 ja Lekan paras
keskitorjuja Jukka Lehtonen 7 +7.

Valepan hyökkäys 51%, Leka 30%
Valepan vastaanotto 64%, Leka 49%
Torjunnat Valepa 13, Leka 6

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Ei pelattu ihan peruskuusikolla niin saatiin kaikille joukkueessa peliaikaa. Mauri Kurppa pelasi hyvän passipelin. Hyvä torjunta (13) ja puolustus peli meiltä. Väsymystä oli ilmassa, viikon kolmas peli ja eiliseltä tappio alla.

Jarmo Korhonen, libero, Valepa;

- Päätettiin Maukan (Kurpppa) kanssa että laitetaan rakettireput selkään jotta saadaan hommaan vähän sähäkkyyttä ja iloa eilisen jälkeen. Ehjä esitys, hyvältä tuntui.

Lauri Hakala, LEKAn päävalmentaja;

- Pelissä oli hyviä asioita joka ei näkynyt taululla pisteinä. Mutta oli paljon myös huonoa. Sählättiin valtava määrä helppoja palloja. Huono peli.

Kristopher Johnson, keskitorjuja LEKA;

- Melko hyvää peliä jossa pienet asiat ratkaisivat. Valepa pelasi hyvin.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Hoogendoorn 17/+9, Mäkinen 15/+7, Pollock 11/+10
LEKA: Johnson 10/+7, Lehtonen 7/+7, Karttunen 5/-1

LähiTapiolan pisteet
3p Sakari Mäkinen VaLePa
2p Matt Pollock VaLePa
1p Eduard Venski VaLePa

Ottelutilasto

Sampo kulki kuin kiskoilla

Pielaveden Sammon (8-8) peli jatkoi mukavilla raiteilla ja se kuittasi puhtaan 3-0 (25-22, 25-21, 25-17)- voiton kotonaan vierailleesta Riennosta (3-12). Voitto oli keskinäisistä peleistä kauden toinen savolaisille.

Riento oli aivan liikaa pisteiden teossa kaksikon Ville Louhela (20/+15)-Joni Savimäki (15/+7) varassa, muun joukkueen tehotilaston näytettyä miinus kuutta.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- Selkeä 3-0 voitto. Mieltä lämmittää tunnetason ja peli-ilon löytyminen sekä säilyminen läpi ottelun. Positiivista oli myös 12 torjuntaa, viimeiset 5-6 peliä on torjunta näyttänyt parantuvan koko ajan. Nyt saatiin pelaamiseen tietynlainen helppous kun kaikki tukivat toisiaan, peli kulki kuin kiskoilla. Mukava lähteä pikkujoulun viettoon.

Jani Säisä, Riennon päävalmentaja:

- Oma peruspelaaminen oli tänään heikolla tasolla, Sampo sai käytettyä vahvuuksiaan Leikasta ja Herreraa liian isoilla tehoilla. Sammon torjunta teki oman pelaamisen haastavaksi. 12-2 -torjuntalukemat kertoo jotain myös passipelistämme, oma torjuntamme taas jäi vaisuksi. Ville teki hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja.

Parhaat pistemiehet
Sampo: Leikas 19/+15, Herrera 17/+12, Ankudovitsh 7/+6
Riento: Louhela 20/+15, Savimäki 15/+7, Pennanen 4/-4

LähiTapiolan pisteet
3p Enderwin Herrera Sampo
2p Aleksi Kössi Sampo
1p Joni Savimäki Riento

Ottelutilasto

Team Lakkapää sai putkensa poikki tehden KoVelle jatkopalan

Rovaniemeläinen Team Lakkapää (4-12) katkaisi lauantaina Vantaalla seitsemän ottelun mittaiseksi jo venyneen tappioputken. Se tarkoitti samalla sitä, että isäntäjoukkue Korson Vedon (5-12) tappioputki nevähti yhdeksän ottelun mittaiseksi. Lakkapään voittonumerot olivat 0-3 (24–26, 22–25, 22-25).

Kauden kahdessa kamppailussa Kove ei ole pystynyt vielä viemään näin erääkään Lakkapäältä.
Lentopalloilun Mestaruusliigassa nautittiin Vantaan Korson korkeudella kunnon ensilumesta. Kolmatta vuotta putkeen ensilumi on tullut kunnolla Korsoon juuri sinä päivänä, kun Team Lakkapää on tullut KoVen vieraaksi.

Kotijoukkue ei saanut kannattajien kovasta kannustuksesta huolimatta peliään käyntiin koko ottelun aikana. Molemmilla joukkueilla oli takanaan pitkä voitoton taival, joka tänään meni rovaniemeläisiltä upeasti poikki. Vierasjoukkueen energinen esitys takasi tärkeät kolme sarjapistettä.

Ottelun aluksi Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja palkitsi joukkueensa hakkurin Karl Külaotsin tuhannen liigapisteen saavutuksesta.

Ensimmäinen erä meni tekniselle aikalisälle saakka hyvin tasaisesti. Korso johti välillä kolmella pisteellä, mutta tekniselle mentiin Smaltzerin ässän jälkeen tilanteessa 13 – 14. Pasi Kuosmanen oli Korson vahvuudesta pois sairauden takia. Teknisen jälkeen Korso otti jälleen otetta pelistä ja Lakkapään valmentaja Veinbergs otti aikalisän tilanteessa 16 – 14. Lakkapää tuli jälleen tasoihin ja, kun Kankaanpää peippi meni pitkäksi, niin Sainio otti aikalisän tilanteessa 20 – 21. Sitten tuli Korsolle lyhyt virhesuma ja Korson päävalmentaja Sainio otti toisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 23. Lakkapää pääsi jo eräpalloon tilanteessa 22 – 24, mutta Korso tuli vielä tasoihin. Lopulta Smaltzer lopettaa erän ja vieraat voittavat sen 24 – 26.

Toinen erä meni Lakkapään johtaessa koko ajan kahdella pisteellä. Tekniselle mentiin vieraiden johtaessa 12 – 14. Korso ei oikein saanut konettaan käyntiin ja Lakkapään torjunta oli vahva. Korso tuli kuitenkin tasoihin tilanteessa 16 – 16. Lakkapää karkasi jälleen Smalzerin vahvoilla lyönneillä ja Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 16 – 18. Ei auttanut Sainion ensimmäinen aikalisä, joten toinen otettiin Hautalan onnistuneen lyönnin jälkeen tilanteessa 16 – 19. Kotijoukkueen syöttövirheet jatkuivat ja sitten ottelun lopun ratkaisijaksi nousi Lakkapään passari Arshdeep Dosanjh vahvoilla syötöillään. Veinbergs otti aikalisän vielä tilanteessa 21 – 24. Lakkapää keskitorjuja Tuomas Hautala päättää lopulta erän lukemiksi 22 – 25.

Kolmas erä alkoi Korson viivytysvaroituksella. Lakkapää sai erään heti lentävän lähdön ja johti nopeasti 0 – 3 ja Sainio otti heti ensimmäisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Kaurto syötti heti ässän. Nurmisen syötettyä yli Lakkapää johti jo 1 – 5. Tilanteessa 1 – 6 Kärkkäisen tilalle tuli Miro Määttänen. Lakkapää johti jo 3 – 8. Erän alkuun tuli vielä liikaa syöttövirheitä kotijoukkueelle ja Lakkapää näytti menevän menojaan. Hakkuri Karl Külaots lämpeni hiljalleen ja hän veti kovia pommeja. Tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden johdossa 10 – 14. Peetu Mäkisen syöttäessä ässän, niin Sainio oli pakotettu ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 12 – 17. Mäkinen jatkoi heti toisella ässällä ja Lakkapää näytti menevän menojaan ottelun voittoon. Kolmannen erän sankariksi nousi Mäkinen, jonka syöttövuoron jälkeen tilanne oli jo 13 – 20. Korso sai vielä kirivaihteen päälle, mutta se ei auttanut, vaan vieraat veivät erän 22 – 25. Koko ottelu selvästi Lakkapäälle erin 0 – 3. Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Korson Veto - Itse on mukavampi pelata kuin katsoa peli livescoresta sairasvuoteelta kuten viime pelissä. Itse kaivettiin oma kuoppamme. Samat asiat pissii nyt ottelusta toiseen. Aloitusvirheitä tulee liikaa ja ei saada toimitettua pelivälinettä kaverin puolelle. Nämä tappiot tietysti nakertavat, mutta vielä on tänä vuonna jäljellä yksi peli ja lähdetään tosissaan haastamaan VaLePaa.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Kovat puolitoista kuukautta takana. Onneksi on pohjalla kaksikymmentä sarjapistettä ja kaikki vielä omissa käsissä puolivälieräpaikan suhteen. Itseluottamuksemme rakoilee. Sovittua taktiikkaa ei saada pidettyä. Tänäänkin annettiin Smalzerin lyödä rajaa pitkin, vaikka oli sovittua, että hänet otetaan torjunnalla kiinni. Kunhan saadaan sairastumiskierre poikki, niin ensi vuoteen saadaan jälleen harjoituksiin normaali vahvuus. Sieltä kautta itseluottamus tulee takaisin ja peli kohentuu alkukauden vahvojen esitysten tasolle.

Keskitorjuja Tuomas Hautala, Team Lakkapää

- Hyvin lähdettiin heti ensimmäisen erän alusta ja hyvällä asenteella. Pidettiin keskittyminen joka pallossa ja juuri siksi saatiin hoidettua erän loputkin kotiin. Jonkinlainen apina putosi meidän selästä. Olen aina tykännyt pelätä Lumossa kuten tänäänkin.

Päävalmentaja Normunds Veinbergs, Team Lakkapää

- Ensimmäinen kolmen pisteen vierasvoitto tällä kaudella. Kyllä maistuu. Ensimmäinen erä hoidettiin kärsivällisesti ja erän lopussa virheettömästi kotiin. Jotenkin siinä oli jo ratkaisun makua. Kotijoukkue auttoi aloitusvirheillään meitä. Puolivälieräpaikka olisi meille komea palkinto, mutta se on vielä niin kovin kaukana.

Parhaat pistemiehet
Korson Veto: Toni Kankaanpää 16/+10, Karl Külaots 14/+4, Niko Kärkkäinen 7/+2
Team Lakkapää: Joseph Smalzer 15/+8, Tuomas Hautala 10/+10, Miikka Lemola 9/+3

Ottelun parhaat
KoVe, Toni Kankaanpää
Lakkapää, Joseph Smalzerin

LähiTapiolan pisteet
3 p Joseph Smalzer, Team Lakkapää
2 p Arshdeep Dosanjh, Team Lakkapää
1 p Toni Kankaanpää, Korson Veto

Ottelutilasto

Iskun peli rullasi Tiikerit raidattomaksi

Rantaperkiön Isku (4-8) nappasi kauden tähän mennessä todennäköisesti maukkaimman voittonsa kaataessa liigakärki Kokkolan Tiikerit (12-4) suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-23, 25-22, 25-17).

Tuomas Tihinen teki ottelussa 16 pistettä, joten mies jäi enää yhden pisteen päähän 6000 pisteen rajalta urallaan pääsarjatasolla. Se asia korjautunee helposti heti sunnuntaina LEKA Volleyta vastaan.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Isku voitti tänään yksinkertaisesti siksi, että Isku oli tänään parempi joukkue. Kaverit pelasi hienossa hurmoksessa. Pelissä oli paljon sellaisia palloja, joissa vastustaja teki todella hienoja suorituksia. Itse epäonnistuin siinä, että taktiikka ei purrut enkä onnistunut valmistamaan joukkuetta otteluun tarpeeksi hyvin. Aivan sama ketä siellä kentällä on, homma pitää tehdä paljon paremmin. Uskon, että tämä oli sellainen peli, jota molemmat joukkueet tarvitsivat itselleen.

Jussi Heino, Isku:

- Aavistin oikein kaverit, jotka vastustajalta olivat kentällä, joten taustatyö tuli tehtyä oikeista asioista ja toimi juuri niin kuin toivoinkin. Sen vuoksi saimme hyvän niskalenkin kaverista heti alusta asti. Kun peli rullaa, niin se rullaa pirun hienosti. Ryhmä osaa taistella ja kaivaa palloa. Huomenna on taas äkkiä uusi peli, katsotaan miten suupielet on aamulla. Varmasti voitto tekee hyvää ja antaa lisää uskoa omaan tekemiseen.

Tuomas Tihinen:

- Ei pisteillä ole niin suurta merkitystä, pistesaldo on merkki siitä, että on saanut paljon passeja. Conor Eatonin kanssa on hinkattu hyökkäämistä, ja hyvältä näyttää. Tiikerit eivät olleet tänään terävimmillään, ja se teki ehkä meistä paremman näköisiä. Tiikerit eivät normaalisti tee ihan näin paljon virheitä. Huomenna on revanssin paikka Leka Volleysta, kun hävisimme vieraissa 3-1. He pelaavat eri tavalla ja tekevät vähän virheitä.

Matti Hietanen, Tiikerit:

- Tampereella on mukava pelata, mutta peli oli meiltä huono. Meillä oli nuoria kavereita kentällä emmekä me kokeneemmat pystyneet tukemaan heitä. Eilen oli paljon parempi peli. Näissä tilaisuuksissa täytyy antaa tilaisuuksia nuorille. Maanantaina lähdemme kohti Valko-Venäjää. Siellä puristetaan mehut irti ja yritetään jatkoon.

Parhaat pistemiehet
Isku Tihinen 16/+8, Kaislasalo 12/+6, Sinkkonen 10/+7
Tiikerit Sauss 15/+11, Ropponen 9/-3, Hietanen 8/-3

LähiTapiolan pisteet
3p Tuomas Tihinen Isku
2p Conor Eaton Isku
1p Sauli Sinkkonen Isku

Ottelutilasto


Kuvat:
Eemeli Kiukkonen, Sampo
Juha Jäntti, KoVe
Mäsi, VaLePa
Mauri Pennanen, Isku

  Takaisin