Seuraa meitä somessa:

Jenni vs Essi

15.03.2016

Viime vuoden puolivälieräuusinnassa LP-Vampulan Essi helminen lähtee haastamaan vanhaa seuraansa LP Viestiä, jonka pelintekijäksi tuli kesken kauden ensimmäistä mestaruuttaan hakeva Jenni Hiltunen.

LP Viesti - LP-Vampula tilastopaketti

Passari Hiltunen valmiina tosipeleihin

Salolaisen LP Viestin passari Jenni Hiltunen, 32, piti taukoa Mestaruusliigasta yli kaksi vuotta. Hän kertoo, että tuolloin sai tarpeekseen lentopallosta. Välivuosien jälkeen Hiltunen on ollut mukana aivan uudella innolla. Hän odottaa mielenkiintoisia puolivälieräpelejä.

Hiltunen ei koskaan kokonaan lopettanut lentopalloa. Passari paljastaa, että treenasi lajia epäsäännöllisesti oriveteläisen OrPon riveissä.

- Lisäksi pidin kunnosta huolta lenkkeilemällä, Hiltunen naurahtaa.

- Totesin pari vuotta sitten, ettei lentopallolla ollut enää mitään annettavaa. Kyllästyin ja halusin tehdä jotain muuta, hän lisää välivuosistaan.

Woman Volleyn kasvatti teki LP Viestin kanssa loppukauden kestävän sopimuksen. Maajoukkueessakin pelannut kokenut konkari odotti, että pelit olisivat olleet hänelle haastavammat. Hiltunen yllättyi kuinka hyvin hän on päässyt mukaan.

- On ollut mielenkiintoista palata takaisin. Yllättävän helposti pelit ovat lähteneet kulkemaan, mutta siitä kuuluu iso kiitos joukkueelle.

LP Viesti jahtaa kahdeksatta peräkkäistä mestaruutta. He valitsivat puolivälieräparikseen runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen LP Vampulan. Hiltunen uskoo, että edessä ovat kovat pelit.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona 16.maaliskuuta. Runkosarjan voittaneella LP Viestillä on kotikenttäetu.

- Vampula on vaarallinen joukkue, vaikka he olivat runkosarjassa heikommalla sijalla. Heillä on todella hyvä passari, joten meidän täytyy olla valmiina, Hiltunen muistuttaa.

Hiltunen kehuu joukkueensa laajaa osaamista ja monipuolista pelaamista. LP Viestin tavoite on Hiltusen mukaan selkeä.

- Vain mestaruus kelpaa.

Helminen lähtee haastamaan vanhan joukkueensa

LP Vampulan yleispelaaja Essi Helminen, 21, kohtaa puolivälierissä tutun joukkueen, kun vastaan tulee runkosarjan voittanut LP Viesti. Helminen pelasi kauden 13-14 nimenomaan salolaisessa LP Viestissä, jolloin joukkue voitti SM-kultaa.

Lentopallo tuli Helmiselle tutuksi vanhempien kautta. Yleispelaajaksi hän päätyi ollessaan ensin muun muassa hakkuri.

- Pieksämäessä aikoinaan aloitin yleispelaajana. Sille tielle olen jäänyt, eikä ole moittimista, Helminen nauraa.

Kuluva kausi on ollut Helmiselle, kuten koko Huittisten joukkueelle nousujohteinen. Peleissä on ollut negatiivisia ja positiivisia asioita. LP Vampula oli runkosarjassa seitsemäs.

- Loppua kohden pelit ovat parantuneet. Olemme voittaneet kovia joukkueita, kuten LP Viestin, Helminen ilakoi.

Helminen näkee positiivisena asiana, että vastaan tulee hänelle tuttu joukkue.

- Se tuo lisää energiaa, fiilistä ja tahdonvoimaa.

Helminen uskoo, että seuraavat pelit tulevat olemaan tiukkoja. Hän vakuuttaa, etteivät he anna hallitseville suomenmestareille mitään ilmaiseksi.

- Kova ja hyvä joukkue, joilla on kovia keskipelaajia. Kun syötetään hyviä syöttöjä ja rikotaan heidän vastaanotto, niin he ovat voitettavissa.

LP Vampulan tavoitteet ja unelmat ovat mitalipeleissä. Helminen ei kuitenkaan lähde kiirehtimään asioiden edelle.

- Mennään peli kerrallaan eteenpäin.

(Emme tavoittaneet LP-Vampulan passaria Taylor Brunsia haastatteluun muiden passarien tapaan)

  Takaisin