Kaamos jatkuu Team Lakkapäällä - Hurmos parempi 3-1

28.02.2022

Karelian Hurmos haki täyden pistepotin Rovaniemeltä voittamalla Team Lakkapään erin 1-3 (21-25, 18-25, 27-25, 23-25) maanantaina Rovaniemellä pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa. Lakkapään murheet rosterin osalta vain pahenevat, sillä tänään poissa olivat molemmat joukkueen tärkeimmät tukipilarit, hakkuri Fredric Gustavsson sekä keskipelaaja Atro Berg, joka olikin tähän saakka joukkueen ainoa aloituskuusikon pelaaja, joka on ollut koko ajan peleissä mukana.

Lakkapää oli pistänyt avauksensa – jälleen kerran – uusiksi. Nyt hakkuriksi tuli Leiner Aponza ja keskipelaajan tontin otti Bryton Codd Miikka Lemolan ja Toni Katajamäen ollessa yleispelaajina. Leinerin tontti toikin ensimmäisessä erässä hetken hyvää, kun hän otti kakkospaikalta neljä hyökkäyspistettä Lakkapään noustessa 6-9 tappioasemasta 10-9 johtoon. Tähän loppuivat sitten Lakkapään ilonaiheet ja Hurmos vei rutiinipelillä erän.

Toisessa erässä Lakkapää pyristeli alussa ja johtikin jo erää 7-4, mutta kun virheitä tuli koko ajan enemmän kuin suorituspisteitä, Hurmos nakutteli enemmän Lakkapään virheiden kuin omien suoritustensa ansiosta 18-25 erävoittoon.

Kolmanteen erään Lakkapää vaihtoi passariksi Reece Dixonin ja se piristikin hieman Lakkapään peliä. Erä oli hyvin tasainen, vaikkei peli kovin laadukasta ollutkaan. Lakkapää karkasi erän lopussa 24-22 johtoon, mutta Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen iski ensin ässän verkkonauhan kautta ja sitten hänen aloitussyöttönsä nousi vastapalloksi ja pisteeksi Hurmokselle. Lakkapää nousi kuitenkin vielä ja Hurmoksen hyökkäysvirhe käänsi erän Lakkapäälle.

Neljäs erä noudatti edellisen kaavaa, hyvin tasaista mutta virheiden sävyttämää molemmin puolin verkkoa. Lakkapää meni 16-14 johtoon, mutta menetti sen omilla virheillään. Kun Daniel Aponza teki kolme perättäistä hyökkäysvirhettä, Hurmos meni 16-19 johtoon ja vaikka Lakkapää nousi vielä aivan iholle, niin kuvaavasti erä ja ottelu päättyi Leiner Aponzan hyökkäysvirheeseen.

Lakkapään peli oli suoraan sanottuna aneemista läpi koko ottelun. Joukkueesta näkyi kauas napapiirin eteläpuolelle sen raastava kausi. Onnistumisia ei ole tullut ja kun joukkueen avainpelaajat olivat sivussa, ei joukkueesta löytynyt virtaa haastamaan Hurmosta, joka muutoin olisi ollut aivan kaadettavissa, sillä sen otteissa paistoi edellisillan tappio Ettalle Oulussa.

Team Lakkapään paras pelaaja oli keskellä häärännyt Bryton Codd, joka teki vähän virheitä ja nosti hämmästyttävät 9 aloitussyöttöä 50 prosentin tehoilla. Lakkapään parhaana palkittiin Miikka Lemola, joka kyllä pelasi yhden kehnoimmista otteluistaan: teholukemat -8 ja hyökkäysprosentti 20. Hakkurin tontilla pelannut Leiner Aponza oli esillä niin hyvässä kuin pahassakin, hakkurin tontilta 23 pistettä, mutta 5 hyökkäysvirhettä ja 8 kertaa hyökkäsi päin torjuntaa. Siihen vielä 5 syöttövirhettä ilman ässiä tummensi kolumbialaisen taivaan.

Karelian Hurmos pelasi tasaisen varmasti, mutta joukkueen hakkuri Eetu Häyrinen ja koko pelin pelanneet yleispelaajat Matias Korhonen ja Jere Heiskanen tekivät lähes 90 % joukkueen pisteistä. Kun muu joukkue säesti tasaisesti, ei joukkueesta löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä ja se riitti voittoon muutoin tasaisessa ottelussa.

Team Lakkapää - Karelian Hurmos 1-3
21-25, 18-25, 27-25, 23-25
Koti:Aponza 26/+8, Katajamäki 8/+3, Codd 7/+6
Vieras:Häyrinen 17/+9, Korhonen 15/+7, Heiskanen 15/+1
Ässät 4-7, syöttövirheet 16-14, torjunnat 12-11, hyökkäysvirheet 15-8, hyökkäys% 40-38, vastaanotto% 52-62