Kärkikaksikko puhtaasti välieriin

27.03.2016

Runkosarjan kärkikaksikko Tiikerit ja VaLePa selviytyivät miesten mestaruusliigan välieriin suoraan otteluvoitoin 3-0. Hurrikaani otti toisen kiinnistyksen välieräpaikkaan kotivoitollaan Liiga-Samposta ja ETTA puolestaan haki 1-2-kavennuksen Kuopiosta.

Tiikerit rynnisti välieriin

Tiikerit otti kolmannen voiton ja ovat sitä myöten ovat välierissä. Tulos 3-0 (25-17, 25-20, 25-16). Ottelun hahmoja olivat Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu (11 hyökkäyspistettä ja 4 ässää) ja Tommi Siirilä (5 hyökkäyspistettä ja 5 torjuntaa). Molemmat osoittivat, että he ovat valmiita pelaamaan pudotuspelejä niin pitkälle kuin on mahdollista. Mykoplasmat ovat mennyttä aikaa.

Kaikki erät poikkesivat toinen toisistaan:

Ensimmäinen erä oli näennäisen tasaista. Pitkiä syöttöputkia ei tullut, mutta Romans Saussin ja Steven Kehoen pienet syöttöputket repivät riittävän eron.

Toinen erä oli melkoista vuoristorataa. Ensiksi Tiikerit meni johtoon ja ero oli parhaimmillaan kuusi pistettä. Sitten Loimu heräsi ja Tiikerit hukkasi keskittymisen. Erän puolivälissä Loimu tasoitti pelin ja meni pariin kertaan jopa pisteen johtoon. Tiikerit heräsi ja repi johdon tilanteeksi 20-15. Jälleen Loimu kiri pisteen päähän, mutta sen jälkeen Tiikerit vei erän luvuin 25-20.

Kolmas erä oli selkeää Tiikeridominointia. Tommi Siirilän syöttövuorolla ero kasvoi tilanteesta 5-3 tilanteeseen 9-3. Sen jälkeen peli olikin selvä, Tiikerit jatkoi dominointiaan ja yleisö odotti puolivälierien päätöstä.

Dragan Mihailovic, Raision Loimu:

- Kuten ennakoinkin: vaikea peli. Meillä oli paljon paineita Tiikereiden vaikeiden syöttöjen vuoksi. Passarilla riitti töitä, kun vastaanotto oli hajalla. Tiikerit on hyvä joukkue ja heitä vastaan on vaikea pelata. Meillä ei ollut realistisia voitonmahdollisuuksia. Parin hyvän suorituksen jälkeen menetimme otteemme omien virheiden johdosta. Toivotaan Tiikereille onnea jatkopeleissä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Syöttö- vastaanottopeli oli läpi sarjan meidän hallussa. Omilla vahvuuksillamme löysimme Loimun heikkoudet. Välillä menetimme fokuksen, mutta se onnistuttiin ottamaan takaisin. Pelattiin omaa peliämme ja se riitti voittoon. Saatiin lepopäiviä ennen välieriä.

Palkitut: Ossi Rumpunen ja Tommi Siirilä

Voitot Tiikereille 3-0, Tiikerit välieriin.
Vierasjoukkue: Vargas 10/+3, Borichev 7/+1, Rumpunen 5/-1
Tiikerit: Ojansivu 16/+8, Siirilä 12/+11, Sauss 9/+1
Yleisöä: 846
T 11-1 Ä 9-3, SV 10-12, H% 51-40, VO% 56-41

Kokenut VaLePa välieriin

VaLePa löi Iskun miesten puolivälierien kolmannessa ottelussa 3-0 (25-19, 25-23, 25-23) ja eteni välieriin.

Lähes tuhatpäinen yleisö oli todistamassa VaLePan kolmatta voittoa puolivälieräsarjassa Rantaperkiön Iskua vastaan. Ottelun lähtöasetelmat olivat selvät. Haastaja Isku oli pakkovoiton edessä jos haluaa jatkaa pelejä. VaLePa sen sijaan haki sarjan katkaisua, jotta saataisiin valmistautua välieriin paremmin. Molemmat joukkueet lähtivät jälleen tutuilla ykköskentällisillä peliin.

Ensimmäinen erä alkoi pienessä Iskun hallinnassa. VaLePa teki pari virhettä alkuun ja Iskun hakkuri Kaislasalo pamautti kaksi kovaa ässää, joiden turvin Isku johti erää. Isku oli jo 4 pisteen karkumatkalla, kunnes Eduard Venski astui syöttöruutuun. Pahoja syöttöjä ja yksi ässä, ja VaLePa oli tasoissa. VaLePa sai tasoituksesta uutta virtaa ja Krastins ja Chourio syttyivät taistelemaan erän voitosta. VaLePa vei erän lopun hurjasti pistein 11-5. Isku pystyi vaikeuttamaan VaLePan peliä ainoastaan kovilla aloituksillaan.

Toinen erä alkoi tasaisena. VaLePa sortui jälleen hyökkäysvirheisiin ja antoi näin ollen Iskulle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Kovalla syöttöpäällä ollut Sauli Sinkkosen syöttövuorolla Isku karkasi johtoon. VaLePa tuli jälleen takaa tällä kertaa keskari kaksikon Venski Levchenko avuilla. VaLePa sai Iskun kiinni tilanteessa 22-22. Edessä oli tärkeitä palloralleja, ja niin kävi, että VaLePan pää piti paremmin. Antti Eskon syöttövaihdolla saatiin vastaanotto irti verkolta ja Sakke Mäkisen hyökkäysvirhe toi VaLePalle eräpallon, joka käytettiin heti hyödyksi. Erän päättäjänä Elviss Krastins.

Kolmas erä oli alkuun hermostunutta peliä. Pelissä nähtiin hieman outoja suorituksia, ja molempien joukkueiden rytmi oli hieman hukassa. Taso parani kuitenkin nopeasti ja erää mentiin tasaiseen tahtiin kahdenkymmenen pisteen tienoille asti. Venski nappasi torjunnan Kaislasalosta ja ottelun voitto oli taas pisteen lähempänä. Elviss Krastins sai hyökkäysvastuuta ja kiitti kunniasta. Erä, ottelu ja koko puolivälieräsarja VaLePalle!

Tehomiehinä pelissä olivat VaLePan Chourio 21/+7 ja parhaana palkittu Levchenko 10/+6. Iskun Tehokkain oli Kaislasalo 16/+7 ja Sinkkonen 7/+7.

Ugis Krastins VaLePa:

- Tärkeintä oli keskittyminen omaan peliin, jossa onnistuimme. Onnistuimme tänään paremmin Mäkistä ja Heleniusta vastaan laidoista. Kokemus auttoi toisen erän voitossa. Chourio totuttelee vielä play-off peleihin.

Jussi Heino, Isku:

- Haastettiin se mikä pystyttiin. Kokemus näkyi erien lopuissa. Näillä peleillä hankitaan kokemusta Iskun nuorille pelaajille. Pojat ovat kovia urheilijoita ja nauttivat pelaamisesta ja tämmöisistä peleistä.

VaLePan välierä vastustaja selviää viimeistään keskiviikkona ja välierät polkaistaan käyntiin ensi lauantaina Vexve areenalla.

Voitot VaLePalle 3-0, VaLePa välieriin.

VaLePa: Chourio 21/+7, Levchenko 10/+6, Krastins 10/+5
Isku: Kaislasalo 16/+7, Mäkinen 10/+6, Helenius 8/+1
Yleisöä: 984
T 7-8, Ä 1-6, SV 11-10, VO% 60-42, H% 52-37

ETTA:n vuoro viedä viidessä

Viiden erän trillerit jatkuivat Kuopiossa. Tällä kertaa Etta onnistui nappaamaan voiton 2-3 (23-25, 25-17, 25-15, 19-25, 11-15) ja kaventamaan ottelusarjan.

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Bittner, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Rajala liberona. Erä alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hyökätessä iloisesti. Ettan vastaanottopeli oli hieman LEKA:n vastaavaa parempi ja Niko Haapakoski pääsi pyörittämään peliä näyttävästi. Etta oli lukenut kotiläksynsä ja tuntui nyt lukevan LEKA:n hyökkäyksiä paremmin kuin aikaisemmassa kahdessa ottelussa. Etta ottikin lukemattomia vaimennuksia ja viisi torjuntaakin. LEKA:n vastaanoton ontuessa hyökkäyspeli ei tahtonut lähteä kunnolla käyntiin. Näin ollen Lauri Hakala otti kentälle Timo Leikkaan Josh Taylorin tilalle. Vaihto piristi LEKA:n peliä, mutta Etta marssi lopulta erävoittoon Ettan parhaana palkitun Eetu Pennasen johdolla.

Timo Leikkaan esitys toisessa erässä oli huikaiseva. Mies tykitti 10/+8 tehot erään ja yhdessä Greg Pettyn syöttöputken kanssa tämä kaksikko ratkaisi erän LEKA:lle. Ettan hyökkäystehot jäivät erässä vaatimattomiksi ja oikeastaan vain Markus Väisäsen erän alussa tehdyt keskihyökkäykset olivat LEKA:n kannalta vaarallisia. Erä lopulta LEKA:lle 25-17.

Pitkän tauon jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue ja se oli LEKA. Iloinen peli-ilme näkyi vapautuneena pelinä. Leikas ja keskitorjujat Kris Johnson ja kapteeni Lehtonen pääsivät iskemään hienoja ykköstempoja kenttään. Passit napsahtelivat toinen toisensa jälkeen aivan g-pisteeseen, josta oli helppo työ lyödä pallot vastustamattomasti lattiaan. Etta vaihtoi erään hakkuriaan ja kentälle asteli Dean Bittnerin tilalle Ville Sorvoja. Erä oli LEKA:n kannalta ylivoimainen esitys ja se päättyi lukemiin 25-15.

Ei lannistunut Etta taaskaan. Kuin purkka tukassa se taisteli itsensä peliin mukaan ja LEKA:n tehdessä järkyttävän määrän helppoja virheitä, marssi se helppoon erävoittoon lukemin 19-25. Ratkaisuhetkillä LEKA teki useamman syöttövirheen ja Anssi Hakalan aiemmin erässä ollut syöttöputki teki tarvittavan eron joukkueiden välille. Josh Taylor tuli erän lopussa Greg Pettyn paikalle toiseksi yleispelaajaksi, mutta vaihto ei tuonut toivottua parannusta LEKA:n vastaanottoon. Erä päättyi Ville Kaksosen syöttöön, mikä pyörähti Eelis Karisen sormien läpi päätykatsomoon.

Jälleen oltiin todistamassa viidennen erän jännitysnäytelmää. LEKA sortui jälleen virheisiin pahoissa paikoissa ja Etta karkasi nopeasti peräti 5-12 johtoon. LEKA vaihtoi passaria ja Aleksi Kössi tuli kentälle. Hänen syöttövuorollaan LEKA tuli vielä taisteluun mukaan tilanteen ollessa 10-13. Etta pystyi rypistämään tarvittavat pisteet Eetu Pennasen toimesta ja ottelusarja on nyt tilanteessa 2-1 LEKA:lle.

Studentia oli tänään loppuunmyyty ja yleisö näki hyvää lentopalloviihdettä. Ottelu oli hyvin samankaltainen kuin kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista. Kummallakin joukkueella on hyviä jaksoja, jotka näkyvät erävoittoina vuorotahtiin. Etta oli tänään parempi niin vastaanottossa kuin passipelissä ja se riitti otteluvoittoon. Kummankin joukkueen tulee olla valmis taistelemaan joka ikisestä pallosta voittaakseen otteluita. Huomenna maanantaina ottelusarja jatkuu Oulussa, jolloin luultavasti nähdään taas uusi viiden erän trilleri.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Ihan sama miten pisteet tehdään kunhan ne vaan tehdään. Ei tarvinnut tilastoja ottelun jälkeen katsella. Ajellaan Oulu-Kuopio –väliä ja katsotaan kenelle lihava leidi laulaa lopuksi. Meidän passari pystyi tänään olemaan vähän parempi kuin vastustajan passari. Se ehkä ratkaisi ottelun.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Hyvin samantyyppinen peli kuin kaksi aiempaakin. Kaksi hyvin taistelevaa joukkuetta kentällä, joiden erot olivat pieniä. Kovaa vääntöä. Etta sai hyvän startin otteluun, jota meidän pitää petrata. Me tehdiin tänään suuri osa vastustajan pisteistä hyökkäysvirheillä. Huomenna on päivä uusi ja lähdetään taistelemaan uudestaan voitosta.

Hurrikaani syötti välieräsarjan katkolle

Hurrikaanin syöttö kulki mallikkaasti kotisalissa ja sillä loimaalaiset hankkivat välieräsarjaan Liiga-Sampoa vastaan 2-1-johtoaseman. Sampo kaatui 3-0 (25-18, 25-19, 25-17).

Peli noudatti jokaisessa erässä samaa kaavaa: Hurrikaani syötti todella hyvin ja Sammolla oli vastaanotossa hankaluuksia, joka johti heikkoon hyökkäyspeliin. Hurrikaani vei ässät 11-0.

Hurrikaanilta onnistui käytännössä kaikki pelaajat ainakin täyttämään ruutunsa. Alen Djordjeviciltä ja Eetu Häyriseltä Hurrikaani söi omalla torjuntapelillään peli-ilon ja se vaikeutti Sampon hyökkäämistä huomattavasti.

Matti Oivanen ja Eemeli Kouki olivat syöttöruudussa todella hyviä: Oivanen syötti 5 ässää ja Kouki 4 ässää.

Mohamed Al Hachdadi puuttui edelleen Hurrikaanin kokoonpanosta eikä pelaa huomenna neljännessä pelissä. Ryan Jay Owens pelasi hakkurina 13/+9 46% tehoilla.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Olimme tasaisen hyviä tänään. Onnistuimme pelisuunnitelmassa. uolletaan itsemme huomiseksi kuntoon ja päätetään sarja Siilinjärvellä.