Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko vakuuttava, LP-Vampulalle tärkeä voitto

05.03.2016

Pölkky Kuusamo , LP Viesti ja LP-Vampula voittivat lauantaina vieraissa HPK:n hoitaessa kotivoiton nimiinsä.

Pölkky erien lopussa Mestoa parempi

Mesto Tampere jäi pisteittä runkosarjan viimeisessä kotipelissään, kun Pölkky Kuusamo kuittasi psiteet 1-3 (20-25-,20-25,-25-21, 18-25).

Pölkky on liigassa kuudentena neljän pisteen päässä OrPosta, kun molemmilla on kolme ottelua jäljellä runkosarjaa. Mesto jää runkosarjan viimeiseksi eli kymmenenneksi.

Lauantainen ottelu oli laadukasta lentopalloa molemmin puolin. Tasaisesti edenneet erät kääntyivät lopussa huolellisimmin pelanneelle Pölkky Kuusamolle, jonka rutiini kesti tiukoissa paikoissa paremmin.

Ensimmäisen erän lopussa tarvittavan repäisyn teki Prokopenko (13/+8). Toisessa erässä puolestaan keskipelaajat Klimova (20/+14) ja Nicholson (12(+10) olivat erän hahmoja paukuttaen satasia ja siirtoja kovilla tehoilla.

Pitkän erätauon jälkeen tamperelaiset olivat saaneet hengen päälle ja veivät erää alusta asti painavalla syötöllä. Alho (15/+5) hyökkäsi vahvasti verkolla. Myös kolmanteen erään kentälle vaihdettu Niina Aaltonen (10/+7) tuli mainiosti ja ennakkoluulottomasti sisään.

Viimeinen erä jatkui siitä mihin kolmas jäi. Mentiin Meston komennossa, ja erityisesti komeita torjuntoja kertyi Kuusamon voimahyökkääjistä. Myös Pölkky pääsi peliin kiinni ja oli terävä verkolla sekä vastaanotto toimi libero Loven johdolla erinomaisesti. Loppua kohden erää Pölkyn rutiini tuli esiin, ja Meston vastaanotto horjui ratkaisevasti.

Victor Circenko, Mesto Tampere

- Aika hyvä peli meiltä. Valitettavasti ratkaisevalla hetkellä vastaanotto petti. Huonon noston jälkeen vaikea pelata pitkää torjuntaa vastaan. Olen tyytyväinen miten taisteltiin. Passari Venlalta (Huurne) hyvä peli. Taktiikkana oli aggressiivinen aloitus, mutta siitä huolimatta vastustaja pystyi hyökkäämään laajalta rintamalta.

- Runkosarjaa vielä kaksi peliä jäljellä. Ei olla mietitty vielä tulevia karsintoja, Nurmo tai Kuopio tulossa vastaan. Toivottavasti vain kaikki pysyvät terveinä.

Niina Aaltonen, Mesto Tampere

- Vastustajalla oli parempi vastaanotto, ja pääsivät paremmin pyörittämään peliä. Oma taktiikka toimi, saimme aika hyvin sataset kiinni. Itse tulin penkiltä sisään kolmanteen erään, oli kova halu päästä näyttämään. Mukava pelata, nautin kovasti

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo

-Mesto pisti hyvin hanttiin, pelasi fiksusti. Siitä kertoo hävinneelläkin joukkueella +33 tehot. Ei päästy helpolla. Vastaanotto toimi muuten, paitsi kolmas erä, jolloin ajatus karkasi. Hyökättiin laajalla rintamalla. Billingsiltä ((14/+8) paras peli tähän mennessä. Koko joukkueelta tasainen esitys.

-Huomenna jatkuu Kuortaneella, rentoa ja iloista fiilistä haetaan ennen pleijareita. Hyvällä fiiliksellä, mitalipeleihin kova hinku.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo

- Ihan ok peli, taso oli hyvä. Vastaanotto nousi, ja pystyttiin pelaamaan monipuolisesti. Kolmannessa erässä pitkän erätauon jälkeen ei oltu valmiita katkaisemaan peliä, mutta voittoon täytyy olla tyytyväinen.

Parhaat pelaajat
Mesto Tampere: Alho
Pölkky Kuusamo: Klimova

Mesto: Siuro 20/+14, Alho 15/+5, Aaltonen 10/+7
Pölkky: Klimova 20/+14, Billings 14/+8, Prokopenko 13/+8

Yleisöä: 192
T 12-8, Ä 4-6, SV 13-6, VO% 43-54, H% 42-46

LähiTapiolan pisteet:
3 Prokopenko Pölkky
2 Love Pölkky
1 Aaltonen Mesto

Ottelutilasto

LP Viesti puristi tutusti loppuerissä

LP Viesti otti kauden kolmannen voittonsa keskinäisissä otteluissa viime kauden finaalivastustajastaa LP Kangasalasta lauantaina. Salolaiset puristivat ensimmäisessä ja kolmannessa erässä jälleen kerran ratkaisuvaiheissa ohi ja kuittasivat voiton 0-3 (26-28, 19-25, 23-25).

Pisteet kauden kolmesta kohtaamisesta menivät LP Viestille 8-1.

LP Kangasala on liigan kolmospaikassa kiinni kahden pisteen erolla neljäntenä olevaan WoVo Rovaniemeen. LP Kangasalla on jäljellä ensi tiistainen Kuortaneen kohtaaminen vieraissa ja runkosarjan päättävä peli OrPoa vastaan viikon päästä sunnuntaina. WoVo puolestaan kohtaa vielä LP Viestin vieraissa ja Pieksämäki Volleyn kotonaan.

LP Viesti on varmistanut jo kahdeksannen perättäisen runkosarjan voiton.

Tiukka peli alkoi Viestin dominoimana. Tilanteessa 4- 9 Ismo Tahvanainen otti ensimmäisen aikalisän, jonka jälkeen kotijoukkue sai koottua itsensä ja rupesi kirimään eroa kiinni ja tasoitti tilanteessa 11 – 11. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 13 – 14. Erää mentiin rinta rinnan jatkopalloille asti. Salon rutiini ja kotijoukkueen virheet käänsivät lopulta erän LP Viestille pistein 28 - 26.

Toisen erän kotijoukkue aloitti kovaa nykäisten jo neljän pisteen kaulan, mutta Viesti osoitti rutiininsa ja tasoitti tilanteeseen 5-5. Taas tekniselle aikalisälle mentiin pistein 13 - 14. Tuon jälkeen Viesti piti erää hallussaan ja otti sen pistein 25 – 19. Pitkälle erätauolle lähdettiin Salon johtaessa peliä 2 – 0.

Kolmannessa erässä kotijoukkue johti pariinkin otteeseen jo kuudella pisteellä, mutta tuo johto suli pois ja Salo tuli rutiinilla rinnalle ja ohi. Kolmas erä päätyi pistein 23 - 25 ja Viesti vei koko pelin 3 – 0. Ismo Tahvanainen, LP Kangasala: Eiköhän kaikki ole jo sanottu. 20 pisteeseen asti pelataan Saloa vastaan hyvin. Sitten tulee Salon kokemus ja rutiini esiin. Me tehdään omia virheitä, jolloin vastustajan ei tarvitse niin kovasti pelata. Joku vaivaa meillä erien loppujen pelaamisessa. Kurinalaisuus puuttuu. Yhtään ei pitänyt syöttää liberolle, mutta ekasta erästä meni 14 ja toisesta erästä 9 Koskelolle. Kolmanteen erään mentiin altavastaajana, 20 pisteeseen asti pelattiin hyvin, sitten tehtiin virheitä. Joukkueiden välillä ero on rutiinissa ja suoritusvarmuudessa. Tilastoista näkee, kuka pelasi hyvin, kuka huonosti, kukka oli vastustajalle hyvä pelaaja. Hyökkäysprosentti ja omat virheet – siinä ero. Hyökkäysprosentti on Salolla ihan eri luokkaa kuin meillä. Tässä vaiheessa on pienet erot. Peli meni niin, kuin kollega ja pelaajat sanoi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Samantyyppinen peli kuin Hämeenlinnassa 3-0, mutta eka ja viimeinen erä oli tiukkoja. Toisessa päästiin vähän helpommalla. Saatiin alun ero kiinni aika nopeasti. Tasainen peli meiltä. Välillä vähän vaikeuksia, kun Kangasala luki meidän peliä aika hyvin ja lisäsivät keskihyökkäystä ja varsinkin satasen pelaamista. Siihen ei meinattu saada otetta erän alkupuolella. Koko joukkue voitti. Lena Lymareva ja Kaisa Jokinen ottivat pienellä peliajalla hyvät pisteet ja saatiin vastaanotto lopussa paremmaksi. Vaihtoon joutunut Noora Kosonen pelasi kaksi erää kelvollista peliä. Nadezhda Gokhshtein pelasi hyvän peli, oli mielestäni joukkueen paras pelaaja. Passari käytti kaikkia tasaisesti, ketään ei kuormitettu liikaa. Laajalla rintamalla tuli molemmat joukkueet. Meillä on pieni henkinen yliote. Monta tiukkaa peliä on voitettu, eikä Kangasala ole yhtään pystynyt voittamaan. Olen tyytyväinen. Vaikka halutaan voittaa loput pelit, niin eilen esimerkiksi pidettiin kovat puntit ja pelissä ei ole ihan niin kovaa panosta. Uskon, että pudotuspeleissä ollaan vielä kovemmassa kunnossa.


- Tänä keväänä on monta vaarallista joukkuetta mukana. HPK, Kangasala, WoVo, OrPo, Kuusamo - kuusi parasta erottuu. Puolivälieristä lähtien on kovat pelit. Uskon, että Viesti ja HPK tulee hoitamaan puolivälierät, mutta en tiedä, miten muut joukkueet tulee. Viesti ja HPK ollaan selkeät suosikit.

Eveliina Vilponen, LP Kangasala:

- Samaa mieltä, kuin Pauliina – tiukka peli vaikka lopputulos oli 3-0. Ei saatu erien loppuja käytettyä hyväksi, vaikka taisteltiin tiukkoihin pisteisiin. Kolmannessa erässä oli hyvä johto, kuitenkin annettiin periksi. Ei saisi tulla noin pitkiä putkia, varsinkaan näin tasokasta joukkuetta vastaan kuin Salo. Myös olisi voitu syöttää järkevämmin, enemmän liberoa välttäen. Olisi voitu saada vastaanottoa huonommaksi ja olisi voitu lukea Salon peliä enemmän.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Peli oli vähän samanlainen kuin cupin finaalissa. Oli Tiukkoja hetkiä, tiukkoja eriä. Aina jotenkin me erien lopussa pystyttiin keräämään itsemme ja saatiin pisteet. Siitä olen tosi ylpeä omasta joukkueesta. Se on tärkeää pudotuspelejä ajatellen. Esimerkiksi cupissa oltiin paljon takaa-ajoasemassa – tultiin erän lopussa ja voitettiin. Tänään kävi samalla tavalla. Ratkaisevissa hetkissä pystyttiin olemaan parempia. Tiedetään, että nyt on ratkaisuhetki, vähän enemmän yritystä, vähän kovemmat ratkaisut hyökkäyksessä. Rohkeus!

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala 10 Shelby Dalton
LP Viesti 21 Jenni Hiltunen

LP Kangasala: Dalton 13/+5, E.Vilponen 11/+7, Mayfield 8/+3
LP Viesti: Gokhshtein 13/+9, P.Vilponen 10/+2, Hiltunen 9/+7

Yleisöä: 263
T 15-12, Ä 10-4, SV 7-7, VO% 49-42, H% 35-41

LähiTapiolan pisteet:
3 Hiltunen LP Viesti
2 Dalton LP Kangasala
1 Gokhshtein LP Viesti

Ottelutilasto

HPK jatkoi WoVon kurittamista

Kerho ei tuntenut armoa vierasjoukkuetta kohtaan lauantai-illan ottelussa. WoVo kaatui jälleen selvin erälukemin 3-0 (25-16, 25-13 ja 25-22).

LP Kangasala on liigan kolmospaikassa kiinni kahden pisteen erolla neljäntenä olevaan WoVo Rovaniemeen. LP Kangasalla on jäljellä ensi tiistainen Kuortaneen kohtaaminen vieraissa ja runkosarjan päättävä peli OrPoa vastaan viikon päästä sunnuntaina. WoVo puolestaan kohtaa vielä LP Viestin vieraissa ja Pieksämäki Volleyn kotonaan. OrPo voi haastaa vielä WoVon nelospaikasta, nyt viiden pisteen päässä mutta yhden pelin enemmän vielä omaavana (Mesto K, Kuortane V, LP Kangasala V).

HPK sijoittuu runkosarjassa toiseksi.

Vahvasti edellisen ottelun tunnelmissa jatkanut HPK jatkoi vahvoja esityksiään kotikentällään WoVoa vastaan. Hämeenlinnalaiset takoivat vahvalla latauksella palloja vierasjoukkueen kenttäpuoliskolle hakkuri Pia Korhosen ja yleispelaaja Keao Burdinen johdolla.

WoVolla oli ottelun alussa suuria vaikeuksia ja jalat olivat jääneet pahasti pukukopin puolelle. Tämä kostautui erityisesti ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmanteen erään sisuuntuneet Rovaniemeläiset saivat huomattavasti parannettua torjunta-puolustuspelaamistaan ja erässä nähtiin pitkiä palloralleja sekä hyvää taistelevaa lentopalloa. HPK otti kuitenkin pisteet emännän elkein ja ei antanut vierasjoukkueelle mahdollisuutta nousta takaisin peliin erän ratkaisuhetkillä.

Luca Chippini, HPK:

- Syötimme erittäin hyvin ja pystyimme sen kautta kontrolloimaan WoVon vastaanottohyökkäyksiä torjunta-puolustustaktiikkamme mukaisesti. Olimme myös omalla tasollamme omissa vastaanottohyökkäyksissämme, joten olen tyytyväinen. Kuten tämä ottelu, on myös tuleva ottelu Saloa vastaan ensi viikolla hyvä testi meille ja auttaa meitä valmistautumaan tuleviin pudotuspeleihin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Aika samanlainen peli kuin viime maanantaina. Kaksi erää oltiin surkeita ja mikään ei oikein toiminut. Kolmanteen sitten pienen ravistelun jälkeen saatiin jotain aikaan, mutta ei tällaisella pelillä näin kovaa joukkuetta vastaan ole mahdollisuuksia. Jokainen vuorollaan antaa muutaman helpon ja peli ei pysy yhtä erää kasassa.

Pia Korhonen, HPK:

- Pelattiin molemmat viikon pelit hyvin. WoVo oli ehkä tässä pelissä paremmalla jalalla mukana. Heidän hyökkäykset olivat kovempia ja puolustivat hyvin. Tosi hyvä, että "Jokeri" Mikkola on tullut mukaan mentaalipuolen valmennukseen.

Johanna Pekkarinen, WoVo:

- Kaksi ekaa erää oltiin todellä pehmeitä ja meillä ei onnistunut yksikään osa-alue. Ei oltu valmiita peliin, vaikka tasan tarkkaan tiedettiin miten kaveri pelaa. Sitten kolmannessa alettiin taistelemaan ja oli pienestä kiinni. Muutama pallo jos olisi kääntynyt meille niin oltaisiin taisteltu pidempään, mutta nyt kävi näin.

Ottelun parhaat pelaajat
Hämeen Yrittäjät palkitsi ottelun parhaina pelaajina HPK:n Pia Korhosen ja WoVon Arica Nassarin.

HPK: Korhonen 18/+17, Burdine 14/+8, Stalzer 9/+1
WoVo: Nassar 9/+6, Miilen 7/-4, Rovanperä 5/+4

Yleisöä: 412
T 10-8, Ä 8-4, SV 6-10, VO% 48-32, H% 35-33

LähiTapiolan pisteet:
3 Burdine HPK
2 Friberg HPK
1 Koljonen HPK

Ottelutilasto

LiigaPlokilla pehmeä peli, LP Vampulalle makeat pisteet

LP-Vapula nousi lauantain voitollaan Pihtiputaala yhä tiukemmin kiinni pudotuspelipaikkaan ja vain pisteen päähän seitsemäntenä olevasta LiigaPlokista. LP-Vampulan voittonumerot LiigaPlokista olivat 1-3 (23-25, 25-23, 16-25, 23-25).

LP Vampulan rohkeampi pelaaminen, erityisesti sen torjunta, oli kauden parasta. Huittisen joukkue onnistui 13 torjunnassa kotijoukkueen jäädessä neljään. Samoin 13 ässäaloitusta verratuna LiigaPlokin yhdeksään kertoo pelin kuvasta.

Kotijoukkue joutui heti ottelun alussa Vampulan Laura Iltasen shokkialoitusrumbaa (1-7), josta se ei selvinnyt kuin niukasti voittoon toisessa erässä.

LiigaPlokissa näkyi pelin tärkeys runsaina virheinä ja huolimattomuutena.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:
- Olimme tänään pehmeitä erityisesti torjunta-ja puolustuspelissä. Meillä oli hyvä harjoitusviikko takana, mutta ottelu alkoi Vampulan shokkialulla ( 1-7) , josta ei toivottu koko aikana. Välillä tultiin takamatkalta tasoihin, mutta heti sen jälkeen tuli meille virheputki. Vampula pelasi rohkeammin , meiltä puuttui pelirohkeus tänään.

Aigor Kaibald, LP Vampula:
- Olen tosi tyytyväinen tämän päivän peliin ja pisteisiin. 13 torjuntaa on tämän kauden otteluennätyksemme. Molemmat keskipelaajat Laura Iltanen ja Alexis Matthew ovat päässeet harjoittelemaan sairastelun jälkeen, kumpikin pelasi hyvä pelin. Hakkuri Binetou Sow ( 25 /+17) oli hyvä erityisesti viimeisessä erässä ( 7 pist.).

Anniina Matalamäki, LiigaPloki:
- Ei päästy tänään omalle tasolle. Oma pelini on sujunut kauden aikana vaihtelevasti, parempaan suuntaan se on kuitenkin mennyt.

Laura Iltanen, LP Vampula:
- Vastaanotossa oli tänään ongelmia, torjunta ja puolustupeli sujui hyvin. Aloitussyöttöni toimi ( 6 ässää) tutussa salissa.

Palkitut
LiigaPloki Courtney Felinski
LP Vampula Essi Helminen

LiigaPloki: Felinski 22/+11, Tooker 14/+11, E.Koljonen 8/+7
LP-Vampula: Sow 25/+17, Helminen 19/+13, Iltanen 13/+9

Yleisöä: 413
T 4-13, Ä 9-13, SV 11-10, VO% 52-42, H% 42-44

LähiTapiolan pisteet:
3 Helminen LP-Vampula
2 Iltanen LP-Vampula
1 Felinski LiigaPloki

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin