Seuraa meitä somessa:

Kärkikamppailu Pölkylle - kärkikolmikko pisteen sisällä

31.01.2022

Naisten Mestaruusliigan runkosarjan voitosta muodostuu todella mielenkiintoinen kolmen joukkueen taisto. Pölkky Kuusamon 3-1 -kotivoitto LP Kangasalta tiesi kärkiolmiko ahtautumista nyt yhden pisteen sisälle.

LP Kangasala oli tullut Pölkyn vieraaksi revanssi mielessään ja vei ensimmäisen erän varmalla pelaamisella 21-25. Pölkky Kuusamo paransi omaa pelaamistaan ja vei kolme seuraavaa erää pistein 25-21, 25-19 ja 25-22. Näin Pölkky vahvisti asemiaan runkosarjassa 3-1 voitolla.

Lehdistötilaisuuden päätteeksi pelaajakoordinaattori Mika Määttä julkisti Sotiris Gkotsiksen kahden vuoden valmentajasopimuksen jatkon.

Kangasala pelasi varmaa peliä ensimmäisen erän. Samaan aikaan kotijoukkueen aloitus oli varovaista pelaamista ja vierasjoukkue johti Pölkyn toisella aikalisällä 5-10. Ero säilyi samana ja Kangasala vei ansaitusti ensimmäisen erän 21-25.

Toisen erän alussa kotijoukkue pelasi vahvasti Julie Lengweilerin ja Viivi Pyhäjärven pisteillä johtaen erää 5-2. Pölkky johti erää jo 14-8, mutta yleispelaajana vaihdosta tullut Venla Raittinen piristi viersjoukkueen peliä ja ero kaventui kahteen pisteeseen. Erä Pölkylle Kangasalan kahden perättäisen virheen seurauksena 25-21.

Vierasjoukkue aloitti vahvasti kolmannen erän johtaen jo 0-4. Pölkky kiri etumatkan kiinni ja tasoitti Ella Autereen hyökkäyksellä lukemiin 4-4. Jalissa Trotter jatkoi vahvaa syöttöä ja teki samaan syöttövuoroon toisen ässän vieden Pölkyn 5-4 johtoon. Linda Andersson pääsi hyökkäämään vastapallosta lukemiksi 19-14, mutta sitkeä vastustaja pakotti kotijoukkueen aikalisälle kaventaen tilanteeksi 20-18. Andersson ja Carlyle Nusbaum tekivät tarvittavat pisteet, jonka jälkeen tämäkin erä päättyi Kangasalan tuplavirheillä lukemissa 25-19.

Neljännen erän alkuun Pölkky meni 4-0 johtoon. Pyhäjärvi hyökkäsi vahvasti vieden joukkueensa turvallisen tuntuiseen10-5 johtoon. Emmi Riikilä kavensi ässäsyötöllä tilanteeksi 11-10. Adeja Lambert toi lisää hyökkäysvoimaa etukentälle ja Pölkky piti kahden pisteen etumatkansa vaihtopallopelaamisella lukemissa 20-18. Pölkky pääsi eräpallotilanteeseen 24-21, jonka jälkeen Riikilä kavensi pisteellä. Erä ja ottelu päättyi Pölkyn torjunnalla 25-22.

Carlyle Nusbaum loukkaantui kolmannen erän lopussa ja jo suoritettujen vaihtojen takia Pölkky pelasi viimeiset pallot kolmella keskipelaajalla.

Braedyn Tutton, LP Kangasala:
- Tulimme Kuusamoon revanssimielellä. Kosketustemme laatu ei ollut riittävän hyvää ja emme päässeet käyttämään kaikkia hyökkääjiä. Taistelemme vielä runkosarjan voitosta.

Sanna Häkkinen, Pölkky:
- Valmistautuminen peliin oli helppoa, kun oli vielä muistissa miten vastustaja pelaa. Puntit olivat tasoittuneet viikon aikana ja tänään oli tasaisempi ottelu. Pelissä oli palloralleja joissa sai kunnolla vääntää, että kumpi niistä vie voiton. Kumpikin joukkue teki hölmöjä virheitä, mutta meillä oli kova tahto voittaa peli ja se näkyi hyökkäyksissä ja erien lopuissa. Alussa oma pelimme ei lähtenyt kulkemaan, mutta olemme aika hyviä siinä että jaksamme rauhallisesti jatkaa saaden pelimme rullaamaan,

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:
- Odotimme tiukkaa ja erilaista peliä, kun vastustajalla oli tullut muutoksia laitapelaamiseen. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä. Ensimmäisessä erässä päästimme helppoja palloja kenttään. Jatkossa torjunta-puolustuksemme parani ja meidän jatkopallopelaaminen oli parempaa. Vaihtopenkiltä saimme apuja kentälle (Viivi ja Ella) ja Ella torjui hyvin ottaen Roosa Laakkosesta torjuntoja. Meillä on hyvä tilanne kun pelipaikoista on kilpailua ja kuka hyvänsä voi tulla vaihdosta auttamaan joukkuetta. Kiitos kaikille pelaajille.

Arttu Keränen, LP Kangasala:
- Tänään peli olisi ollut voitettavissa, mutta ehkä latinki meni hiukan yli ja se näkyi hyökkäysvirheissä. Viimeiseen erään saimme vähennettyä virheiden määrää, mutta vähän jäi vajaaksi. Kotijoukkue paransi toiseen erään ja pääsivät rytmiin. Peliin tuli kunnon kilpaa. Näissä peleissä pitäisi pystyä pelaamaan koko ajan ylärajoilla. Otamme oppia ja onneksi pääsemme jo huomenna pelaamaan LiigaPlokia vastaan. Ottelutahti rauhoittuu nyt ja pääsemme valmistautumaan kevään koitoksiin.

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-1
21-25, 25-21, 25-19, 25-22
Koti:Lengweiler 20/+16,Nusbaum 9/-1,Lambert 9/+6
Vieras:Tutton 14/+10,Riikilä 13/+7,Laakkonen 12/+10

Joukkueiden MVP:t
Pölkky
LP Kangasala

PROlibero
Sanna Häkkinen Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin